Korišćenje čarobnjaka „Zapakuj za prenos“ za pakovanje i raspakivanje publikacija za komercijalno štampanje

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Čarobnjak „Zapakuj za prenos“ pakuje publikaciju i datoteke povezane sa njom u jednu datoteku koju možete da odnesete u komercijalnu štampariju ili fotokopirnicu na štampanje. Zapakovanu datoteku takođe možete da prenesete na drugi računar kako bi na njemu bila uređena. Čarobnjak „Zapakuj za prenos“ obezbeđuje da imate sve datoteke potrebne da biste predali dovršenu publikaciju osobi koja može da radi sa njom ili da je prikaže.

Kada pokrenete čarobnjak, odaberite gde želite da odnesete datoteku. Čarobnjak „Zapakuj za prenos“ pakuje publikaciju na različite načine, u zavisnosti od odredišta koje odaberete.

Ovaj članak sadrži:

Šta znači idite čarobnjak

Pakovanje publikacije pomoću idite čarobnjak

Otpakuj i otvaranje Publisher datoteka za komercijalno odštampanu publikaciju

Koje su funkcije čarobnjaka „Zapakuj za prenos“?

Kada zapakujete publikaciju da biste je odneli u komercijalnu štampariju, čarobnjak „Zapakuj za prenos“ čuva publikaciju kao komprimovanu datoteku i kao Portable Document Format (PDF) datoteku.

Napomena: Možete da sačuvate kao PDF ili XPS datoteke iz programa Microsoft Office 2007 tek pošto instalirate programski dodatak. Više informacija potražite u članku omogućavanje podrške za druge formate datoteka, kao što su PDF i XPS.

Komercijalna štamparija može da koristi PDF datoteku za štampanje konačne publikacije pod uslovom da ona zahteva neznatne korekcije ili da one uopšte nisu potrebne. Ako pronađete greške nakon što publikaciju predate u komercijalnu štampariju, osoblje štamparije može da načini ograničene promene u PDF datoteci. Na primer, moguće je promeniti slike, ali ne i tekst ili fontove. Komprimovana datoteka koju čarobnjak „Zapakuj za prenos“ proizvodi sadrži sve datoteke potrebne štamparu da bi načinio promene i proizveo konačne datoteke za štampanje.

Kada koristite čarobnjak „Zapakuj za prenos“ da biste sačuvali publikaciju kao komprimovanu datoteku, čarobnjak čini sledeće:

 • Pokreće kontrolu dizajna da bi otkrio sve probleme i pomogao u njihovom rešavanju.

 • Ažurira veze ka povezanim grafikama.

 • Dodaje povezane grafičke datoteke u zapakovanu publikaciju.

 • Ugrađuje TrueType fontovi u publikaciji.

 • Kreira listu svih fontova koje čarobnjak ne može da ugradi.

 • Kreira izveštaj o svim problemima sa povezanim grafikama.

 • Pruža mogućnost štampanja završnog probnog otiska.

Vrh stranice

Pakovanje publikacije pomoću čarobnjaka „Zapakuj za prenos“

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Zapakuj za prenos, a zatim izaberite stavku Prenesi u komercijalnu štamparsku ustanovu.

 2. U oknu zadatka Prenesi u komercijalnu štamparsku ustanovu, sa liste Kako će se ova publikacija odštampati? izaberite žaljene opcije:

  • Izaberite opciju Štamparska mašina ako ćete koristiti ofset štampanje.

  • Izaberite stavku Visokokvalitetno štampanje ako ćete koristiti visokokvalitetno kopiranje.

  • Ako želite da prilagodite PDF postavke da bi se podudarale sa postavkama na ciljnom štampaču, izaberite stavku Ostalo, a zatim izaberite željene postavke.

   Napomena: Možete da sačuvate kao PDF ili XPS datoteke iz programa Microsoft Office 2007 tek pošto instalirate programski dodatak. Više informacija potražite u članku omogućavanje podrške za druge formate datoteka, kao što su PDF i XPS.

 3. Izaberite stavku Opcije štampanja.

 4. U dijalogu Opcije štampanja izvršite sve potrebne promene, što obuhvata znaci štampača, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Upitajte osoblje štamparije da li je potrebno da potvrdite izbor u odgovarajućim poljima za potvrdu u grupi Oznake štampača.

 5. U odeljku Izbor stavke koju treba ispraviti popravite sve probleme koje je Publisher identifikovao.

 6. Da biste kreirali PDF datoteku, u odeljku Izvoz potvrdite izbor Kreiraj PDF.

  Publikaciju možete da sačuvate kao komprimovanu datoteku koja sadrži Publisher datoteku, PDF datoteku, odnosno obe ove datoteke. Obe su podrazumevano izabrane. Ako niste sigurni koja komercijalnoj štampariji više odgovara, ostavite obe izabrane.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 8. U čarobnjaku „Zapakuj za prenos“, odaberite lokaciju na koju želite da izvezete datoteku, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Ako vršite pakovanje više publikacija, svaku publikaciju sačuvajte u zasebnoj fascikli. U suprotnom, čarobnjak „Zapakuj za prenos“ zameniće sve postojeće zapakovane publikacije.

  Datoteku možete da sačuvate na prenosivom medijumu, čvrstom disku, spoljašnjoj ili mrežnoj disk jedinici.

  Čuvanje datoteka na prenosivim medijumima

  Ako prezentaciju nosite na disku u štamparsku ustanovu, izaberite odgovarajuću disk jedinicu (obično D ili E za prenosive medijume kao što je upisivi CD ili USB fleš disk).

  Čuvanje datoteka na čvrstom disku, spoljne jedinice ili na mrežu

  Ako prebacujete datoteke na spoljnu disk jedinicu, mrežu ili na čvrsti disk računara, kliknite na dugme Potraži, odaberite željenu disk jedinicu i fasciklu, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Datoteku kasnije možete da otpremite na Web lokaciju komercijalne štamparske ustanove ukoliko ona to omogućava.

 9. Potvrdite ili opozovite izbor Odštampaj završni probni otisak, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Izbor Odštampaj završni probni otisak je uvek podrazumevano potvrđen. Koristite završni probni otisak da biste redigovali i uočili sve greške u odštampanoj verziji publikacije pre nego što datoteku pošaljete u komercijalnu štampariju. Ako komercijalna štamparija ispravi greške u datoteci, cena štampanja će obično biti veća.

Napomena: Ukoliko izvršite promene u publikaciji nakon što zapakujete datoteke, proverite da li ste ponovo pokrenuli čarobnjak „Zapakuj za prenos“ kako bi se promene našle u publikaciji koju ćete odneti u komercijalnu štampariju.

Vrh stranice

Raspakivanje i otvaranje Publisher datoteka za komercijalno odštampanu publikaciju

Postupite na sledeći način da biste raspakovali publikaciju na jedan disk ili na mrežnu disk jedinicu:

 1. U programu Microsoft Windows Explorer dvaput kliknite na .zip ili .pdf datoteku.

 2. Upišite putanju ka fascikli u kojoj želite da sačuvate raspakovane datoteke ili potražite fasciklu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Da biste otvorili publikaciju u programu Publisher, krećite se do fascikle koja sadrži datoteke, a zatim dvaput kliknite na datoteku sa PNG oznakom u imenu i .pub oznakom tipa datoteke (na primer, publikacija1PNG.pub).

Napomena: Fontovi koji su ugrađeni u raspakovane publikacije mogu se učitati na novom računaru, ali se mogu koristiti samo u publikaciji u koju su ugrađeni.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×