Kopiranje teksta sa slika pomoću funkcije OCR

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Svaki put kada umetnete sliku u beleške, OneNote je može da čita tekst u takve slike tako što ćete koristiti funkciju koja se zove optičko prepoznavanje znakova (OCR). Ovo vam omogućava da kopirate tekst sa slike i nalepite ga u beleške za uređivanje.

Na primer, ako ruke neko vam njihove vizitkartu, možete ga slika sa mobilnom telefonu, umetnete sliku u programu OneNote, i zatim kopirajte informacije iz vizitkarte slika u beleške kao tekst.

  1. U beleškama kliknite desnim tasterom miša na sliku čiji tekst želite da kopirate, a zatim izaberite opciju Kopiraj tekst sa slike.

  2. Kliknite tamo gde želite da se pojavi kopirani tekst, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste ga nalepili.

  3. Proverite nalepljeni tekst za neke greške i izvršite sve neophodne ispravke. Ako kvalitet umetnute slike ili čitljivost tekstu nije odlično, kopirani tekst možda neće biti savršen 100%.

OneNote je sposobnost da čitaju teksta na slike i dolazi u korisne kada pretraživanje beležaka. Svaki put kada unesete ključnu reč ili frazu u beležnici pretrage, OneNote će izgledati za podudaranje teksta u oba beleške i slike koje ste umetnuli.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×