Kopiranje oblikovanja teksta u programu OneNote 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako dodate nove stranice u OneNote 2016 i želite da izgledaju kao druge stranice u beležnici, možete da kopirate stil pomoću četkice za oblikovanje.

Kopiranje oblikovanja iz jednog izbora teksta

 1. Izaberite bilo koji deo teksta sa oblikovanjem koje želite da kopirate.

 2. Izaberite stavke Početak > Četkica za oblikovanje.

  Snimak ekrana dugmeta „Četkica za oblikovanje“ u programu OneNote 2016.

 3. Nemojte kliknuti nigde drugde na trenutnoj stranici, pomerite se do teksta koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

  Kada otpustite taster miša, oblikovanje će se primeniti.

  Savet :  Ako pogrešite, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z i pokušajte ponovo. Ako je tekst koji želite da oblikujete negde drugde u beležnici, možete bezbedno da kliknete na trake za pomeranje, kartice stranice ili kartice odeljka da biste pronašli tekst koji želite da oblikujete. Samo pazite da ne kliknete bilo gde na stranici.

Primena oblikovanja teksta na višestruke izbore

Alatka „Četkica za oblikovanje“ može da se koristi i za oblikovanje višestrukih izbora. Tekst može da se nalazi u više pasusa na istoj stranici ili na više stranica.

 1. Izaberite bilo koji deo teksta sa oblikovanjem koje želite da kopirate.

 2. Izaberite karticu Početak i kliknite dvaput na dugme Četkica za oblikovanje. Dugme će ostati izabrano dok ne isključite četkicu za oblikovanje.

 3. Nemojte kliknuti nigde drugde na trenutnoj stranici, pomerite se do teksta koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

  Ponovite ovaj korak za sve dodatne izbore teksta koji želite da oblikujete.

 4. Da biste prestali da koristite četkicu za oblikovanje, pritisnite taster Esc na tastaturi ili ponovo kliknite na dugme „Četkica za oblikovanje“.

Savet :  Ako napravite grešku prilikom oblikovanja bilo kog izbora, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali poslednju radnju, a zatim nastavite da primenjujete kopirano oblikovanje.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×