Kopiranje oblikovanja teksta pomoću četkice za oblikovanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Svaki put kada dodajete nove stranice sa beleškama i želite da one izgledaju kao i ostale stranice u beležnici, četkica za oblikovanje vam pruža brz način da to učinite.
 

Kopiranje i primena oblikovanja iz jednog izbora teksta na drugi

Uradite sledeće:

 1. Idite na stranicu sa tekstom koji sadrži oblikovanje koje želite da kopirate.

 2. Izaberite bilo koji deo teksta.

 3. Izaberite stavke Početak > Četkica za oblikovanje.

  Kopiranje oblikovanja teksta pomoću četkice za oblikovanje.

 4. Nemojte kliknuti nigde drugde na trenutnoj stranici, pomerite se do teksta koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

 5. Otpustite taster miša da biste završili. 

Savet :  Ako napravite grešku, pritisnite tastere Ctrl+Z i pokušajte ponovo. Ako se tekst koji želite da oblikujete nalazi na nekom drugom mestu u beležnici, možete bezbedno da kliknete na trake za pomeranje, kartice na stranici ili kartice odeljka, da biste željeni tekst postavili u prikaz.

 Alatka „Četkica za oblikovanje“ može da se koristi i za oblikovanje višestrukih izbora teksta sa kopiranim oblikovanjem. Tekst može da se nalazi u više pasusa na istoj stranici ili na više stranica. 

Primena oblikovanja kopiranog teksta na višestruke izbore teksta

Uradite sledeće:

 1. Idite na stranicu sa oblikovanim tekstom koji želite da kopirate.

 2. Izaberite bilo koji deo oblikovanog teksta.

 3. Izaberite karticu Početak i kliknite dvaput na dugme Četkica za oblikovanje. Dugme ostaje izabrano dok ne isključite četkicu za oblikovanje.

 4. Nemojte kliknuti nigde drugde na trenutnoj stranici, pomerite se do teksta koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta. Ponovite ovaj korak za sve dodatne izbore teksta koje želite da oblikujete.

 5. Pritisnite taster Esc da biste prestali da koristite četkicu za oblikovanje. 

Savet :  Ako napravite grešku prilikom oblikovanja bilo kog izbora, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali poslednju radnju, a zatim nastavite da primenjujete kopirano oblikovanje.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×