Kopiranje i nalepljivanje slajdova

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Uštedite vreme i trud kopiranjem slajda (iz prezentacije na kojoj radite) ili odvojene prezentacije. Kada kopirate neke slajdove iz prezentacije ka lokaciji u istoj prezentaciji ili u drugu prezentaciju, možete da navedete temu koju želite nove slajdove da usvojite.

 1. Izaberite Prikaz, pa onda u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalan.

 2. Na sličicama slajda s leve strane izaberite slajd koji želite da kopirate.

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i zatim pritisnite poslednji slajd koji želite.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova držite pritisnut taster CTRL i zatim pritisnite svaki slajd koji želite.

 3. Kliknite desnim tasterom miša odabrani slajd i izaberite stavku Kopiraj.

 4. Desnim tasterom miša kliknite na sličicu slajda iza kojeg želite da dodate kopirane slajdove. U drugoj prezentaciji, u okviru Opcije lepljenja, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli temu odredišne prezentacije, izaberite stavku Upotrebi odredišnu temu Upotrebi odredišnu temu .

  • Da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate slajdove, izaberite stavku Zadrži u izvornom obliku Čuvanje izvornog oblika .

Gde je dugme "Opcije lepljenja"?

Kad nalepljujete slajd na novu lokaciju, dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta automatski se pojavljuje pored nalepljenog slajda u prikazu Normalan.

Do dugmeta Opcije lepljenja dođite tako što ćete pritisnuti Početak i zatim kliknuti na strelicu ispod Lepljenje.

Kad nalepljujete slajd, nasleđuje temu slajda koji prethodi ga. Međutim, ako kopirate slajda iz druge prezentacije koja koristi druge teme, možete da zadržite te teme kad nalepljujete slajd u drugoj prezentaciji.

Kopiranje i nalepljivanje slajdova

 1. Na kartici Prikaz , u grupi Prikazi prezentacije kliknite na dugme normalno.

 2. U oknu koje sadrži kartice "Prikaz strukture" i "Slajdovi", izaberite stavku Slajdovi karticu Okno koje sadrži kartice „Prikaz strukture“ i „Slajdovi“

 3. Izaberite slajd na koji želite da kopirate tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • Da biste izabrali jedan slajd, kliknite na nju.

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i zatim pritisnite poslednji slajd koji želite.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova držite pritisnut taster CTRL i zatim pritisnite svaki slajd koji želite.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

 5. U prezentaciju u koju želite da nalepite kopirani slajdova, u oknu koje sadrži prikaz strukture i slajdovi, na kartici slajdove , kliknite desnim tasterom miša na slajd na koji želite na kopirane slajdove.

 6. U meniju koji se pojavljuje kada kliknete desnim tasterom miša, u okviru Opcije lepljenja, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite na slajd da biste preuzeli temu odredišne prezentacije u koju lepite, kliknite na dugme Koristi odredišnu temu Upotrebi odredišnu temu .

  • Ako želite na slajd da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku Čuvanje izvornog oblika .

Gde je dugme "Opcije lepljenja"?

Kad nalepljujete slajd na novu lokaciju u prezentaciji, dugme " Opcije lepljenja " Slika dugmeta obično se pojavljuje pored nalepljenog slajda na kartici Prikaz strukture ili slajdova u normalan prikaz (pogledajte grafiku iznad lokacije), ili u oknu za slajdove . Opcije lepljenja omogućava vam da biste kontrolisali koliko sadržaja se pojavljuje nakon što ga nalepite.

Da biste došli do Dugmeta opcije lepljenja drugi način, uradite nešto od sledećeg:

 • Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi.

 • U oknu koje sadrži prikaz strukture i slajdovi, izaberite karticu slajdovi i kliknite desnim tasterom miša na slajd na koji želite na kopirane slajdove.

Podrazumevano, prilikom lepljenja slajda na novu lokaciju u prezentaciji, nasleđuje temu slajda koji prethodi ga. Međutim, ako ste kopirali slajda iz druge prezentacije koja koristi druge teme, možete da zadržite te teme kad nalepljujete slajd u drugoj prezentaciji. Da biste promenili oblikovanje tako da nalepljenog slajda ne nasleđuju teme sa slajda koji prethodi ga, koristite dugme " Opcije lepljenja " Slika dugmeta – koje se pojavljuje pored nalepljenog slajda.

Kopiranje i nalepljivanje slajdova

 1. U oknu koje sadrži kartice "Prikaz strukture" i "Slajdovi" izaberite karticu Slajdovi .

 2. Izaberite slajd na koji želite da kopirate tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • Da biste izabrali jedan slajd, kliknite na nju.

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i zatim kliknite na poslednji slajd koji želite da izaberete.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, držite pritisnut taster CTRL, a zatim kliknite na svaki slajd koji želite da izaberete.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

 4. U odredišne prezentacije, na kartici slajdove , kliknite desnim tasterom miša na slajd na koji želite kopirana slajdova za praćenje i izaberite stavku Nalepi.

  Da biste zadržali originalni dizajn kopirane slajdove, kliknite na Opcije lepljenja dugme Slika dugmeta , koje se pojavljuje pored nalepljenog slajda na kartici Prikaz strukture ili slajdove u normalnom prikazu ili u oknu za slajdove , a zatim izaberite stavku Zadrži u izvornom obliku.

  Ako ne vidite dugme Opcije lepljenja , idite na kojoj je dugme "Opcije lepljenja"?

  Napomena: ispod.

Savet

Da biste premestili slajdove na drugu lokaciju, izaberite slajdove koje želite da premestite, a zatim ih prevucite na novu lokaciju. Koristite dugme Opcije lepljenja kao što je opisano iznad da biste zadržali originalno oblikovanje.

Gde je dugme "Opcije lepljenja"?

Kad nalepljujete slajd na novu lokaciju u prezentaciji, dugme " Opcije lepljenja " Slika dugmeta obično se pojavljuje pored nalepljenog slajda na kartici Prikaz strukture ili slajdove u normalnom prikazu ili u oknu za slajdove . Dugme "Opcije lepljenja" omogućava vam da biste kontrolisali koliko sadržaja se pojavljuje nakon što ga nalepite – poznat i kao spasavanje lepljenja.

Slede razloga zašto možda nećete videti dugme Opcije lepljenja kad nalepljujete slajd:

 • Nalepljeni pomoću Specijalno lepljenje iz ostave odeljka sa kartice " Početak ". Morate da koristite isecanje ili Kopiranje i Lepljenje komande ili možete da kopirate i nalepite pomoću Office ostave da biste videli opcije lepljenja.

 • Nalepljeni grupi objekata iz drugog programa, kao što je Microsoft Office Word.

 • Ne postoji nijedna razlika između izvora i odredišta za slajd koju lepite.

Takođe pogledajte

Ponovna upotreba (uvoz) slajdova iz druge prezentacije

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×