Kopiranje i lepljenje u sistemu Office za Veb

Zbog ograničenja tehnologije Veb pregledača, kopiranja i lepljenja teksta u Microsoft Office za veb razlikuje se od kopiranja i lepljenja teksta u Office aplikacijama za računare. Ovaj članak vam pruža korake za kopiranje i lepljenje u svakom od Office za veb programa.

Koji program koristite?

Word za veb

PowerPoint za veb

OneNote za veb

Napomena: Ako koristite Office za veb sa sistemom SharePoint 2010, pogledajte članak Kopiranje i lepljenje u Office Web Apps aplikacijama.

Word za veb

Ponašanje kopiranja i lepljenja razlikuje se u zavisnosti od toga da li pregledate ili uređujete u pregledaču i da li lepite sadržaj izvan Word za veb.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite dokument u prikazu za čitanje, možete izabrati red po red teksta prevlačenjem miša (ne dvostrukim klikom). Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ?+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan dokumenta. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Napomena: Prilikom prikazivanja dokumenta u prikazu za čitanje, možete izabrati najmanje jedan red teksta. Da biste mogli da izaberete reči ili fraze, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Ako želite da izvršite lepljenje u dokumentu, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete da isecate, kopirate i lepite tekst i slike u okviru dokumenta tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u Word aplikaciji za računar. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac).

Napomena: Ako koristite Firefox i želite da koristite komande " Kopiraj", " Iseci" i " Nalepi " na Word za veb traci, morate da omogućite JavaScript da koristi ostavu. Ako ne želite to da uradite, koristite tasterske komande koje predstavljaju kombinacije sa tasterima C, X i V.

Lepljenje izvan Word za veb

Kada nalepite tekst izvanWord za veb, tekst se umeće u dokument kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristikama teksta, kao što su podebljani, kurziv ili određena veličina ili boja, ne čuvaju se i morate ih ponovo primeniti u Word za veb.

Slike koje kopirate sa veba mogu se nalepiti u dokumentu, ali Word za veb ne podržavaju lepljenje slika koje se kopiraju iz drugih dokumenata ili programa. Ako postoji slika u drugom dokumentu ili programu koji želite da koristite u Word za veb, sačuvajte sliku na računaru, a zatim idite na stavku umetanjeWord za vebslike uWord za veb.

Tabele i liste   Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan Word za veb kao redovi i kolone ili kao podstavke na listi, tabela ili Hijerarhijska struktura se ne pojavljuje u nalepljenom tekstu. Najbolja praksa jeste da nalepite takve stavke jednu ćeliju ili nivo. Ili, kada nalepite listu, uklonite oblikovanje broja, a zatim ga ponovo prijavite uWord za veb, koristeći dugmad za numerisanje i Povećavanje uvlačenja (Početak ) da biste ostvarili željeni ishod.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

  1. Izaberite tekst.

  2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

  3. U polju Adresa otkucajte veb adresu (URL) veze.

  4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Vrh stranice

PowerPoint za veb

Tekst u prezentaciji možete iseći, kopirati i nalepiti tako što ćete izabrati tekst kao što to radite u PowerPoint aplikaciji za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst (Windows; ili pritisnite kombinacije tastera ?+C, ?+X ili ?+V (Mac).

Slike koje kopirate sa veba mogu se nalepiti na slajdu, aliPowerPoint za veb ne podržavaju lepljenje slika koje se kopiraju iz drugih prezentacija ili programa. Ako postoji slika u drugoj prezentaciji ili programu koji želite da koristite uPowerPoint za veb, sačuvajte sliku na računaru, a zatim idite na stavku umetanjePowerPoint za vebslike uPowerPoint za veb.

Da biste premestili sliku sa jednog slajda na drugi, kopirajte sliku, nalepite je na novi slajd, a zatim je izbrišite sa prvobitne lokacije.

Napomene: 

  • Nije moguće kopirati ili iseći tekst u prikazu za čitanje ili projekciji slajdova. Da biste mogli da kopirate ili isečete tekst, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

  • Ako koristite Firefox i želite da koristite komande " Kopiraj", " Iseci" i " Nalepi " na PowerPoint za veb traci, morate da omogućite JavaScript da koristi ostavu. Ako ne želite to da uradite, koristite tasterske komande koje predstavljaju kombinacije sa tasterima C, X i V.

Vrh stranice

OneNote za veb

Ponašanje kopiranja i lepljenja razlikuje se u zavisnosti od toga da li pregledate ili uređujete u pregledaču i da li lepite tekst izvan Microsoft OneNote za veb.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite beležnicu u prikazu za čitanje, tekst možete izabrati na isto način kao i u OneNote aplikaciji za računare. Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ⌘+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan beležnice. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Ako želite da izvršite lepljenje u beležnici, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete iseći, kopirati i nalepiti tekst i slike iz beležnice tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u OneNote aplikaciji radne površine. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac).

Napomena: Ako koristite Firefox browser i želite da koristite komande " Kopiraj", " Iseci" i " Nalepi " na OneNote za veb traci, morate da omogućite JavaScript da koristi ostavu. Ako ne želite to da uradite, koristite tasterske komande koje predstavljaju kombinacije sa tasterima C, X i V.

Lepljenje izvanOneNote za veb

Kada nalepite tekst izvan OneNote za veb tekst se umeće u beležnicu kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristikama teksta, kao što su podebljani, kurziv ili određena veličina ili boja, ne čuvaju se i morate ih ponovo primeniti u OneNote za veb.

Slike koje kopirate sa veba mogu se nalepiti u beležnici, ali OneNote za veb ne podržavaju lepljenje slika koje se kopiraju iz drugih Beležnica ili programa. Ako postoji slika u drugoj beležnici ili programu koji želite da koristite u OneNote za veb, sačuvajte sliku na računaru, a zatim idite na stavku umetanjeOneNote za vebslike u OneNote za veb.

Tabele i liste    Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan OneNote za veb kao redovi i kolone ili kao podstavke na listi, tabela ili Hijerarhijska struktura se ne pojavljuje u nalepljenom tekstu. Najbolja praksa jeste da nalepite takve stavke jednu ćeliju ili nivo. Ili, kada nalepite listu, uklonite oblikovanje broja, a zatim ga ponovo prijavite u OneNote za veb, koristeći dugmad za numerisanje i Povećavanje uvlačenja (Početak ) da biste ostvarili željeni ishod.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

  1. Izaberite tekst.

  2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

  3. U polju Adresa otkucajte veb adresu (URL) veze.

  4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×