Kopiranje i lepljenje u programu Excel Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Jednostavna stvar poput kopiranja i lepljenja može vas zbuniti u programu zasnovanom na pregledaču. Tekst možete kopirati i nalepiti, ali samo pomoću tasterskih prečica. Tekst koji ste kopirali izvan Excel Online verovatno će biti nalepljen kao običan tekst, što znači da oblikovanje (podebljano, kurziv i hiperveze) treba ponovo primeniti.

Za najbolje rezultate koristite tasterske prečice, ne priručni meni ili komande ostave u Excel Online aplikaciji.

Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ?+C, ?+X ili ?+V (Mac).

Savet :  Ako lepljenje ne funkcioniše, verovatno ste u prikazu za čitanje. Pređite na prikaz za uređivanje: Idite na Uredi radnu svesku > Uredi u programu Excel Online.

Ponovna primena oblikovanja

Da biste ponovo primenili oblikovanje teksta poput podebljanog ili kurziva, izaberite nalepljeni tekst, izaberite karticu Početak i kliknite na željeno oblikovanje.

Komande oblikovanja fonta

Ako lepite hipervezu, morate da je rekonstruišete:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na ćeliju i izaberite stavku Hiperveza.

  2. U polje Tekst za prikazivanje otkucajte tekst koji želite da se prikaže u ćeliji.

  3. U polju Adresa otkucajte Veb adresu veze (URL).

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×