Kopiranje i lepljenje teksta i slika

Kopiranje i lepljenje u programu PowerPoint Online razlikuje se od kopiranja i lepljenja u PowerPoint aplikaciji za računar zbog ograničenja tehnologije veb pregledača. Ako za pristup programu PowerPoint Online koristite pregledač Firefox, pogledajte članak Kopiranje i lepljenje teksta ili slika pomoću programa Firefox.

Kopiranje i lepljenje teksta unutar prezentacije

  1. Izaberite tekst koji želite da kopirate, a zatim na kartici Početak kliknite na dugme Kopiraj.

    Kartica „Početak“: Kopiranje i lepljenje

  2. Idite na slajd u koji želite da nalepite tekst, a zatim na kartici Umetanje izaberite Okvir za tekst.

  3. U okviru za tekst izaberite Kliknite da biste dodali tekst, a zatim na kartici Početak izaberite stavku Nalepi.

    Napomena :  Ako budete upitani za pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.

Kopiranje i lepljenje slika

Možete kopirati i lepiti slike sa jednog slajda na drugi u istoj prezentaciji. Takođe možete kopirati slike sa veb lokacija i nalepiti ih u slajdove sve dok imate licencu za njih. Međutim, PowerPoint Online ne podržava lepljenje slika koje su kopirane iz drugih prezentacija ili aplikacija. Ako u drugoj prezentaciji ili aplikaciji postoji slika koju želite da koristite u PowerPoint Online, sačuvajte sliku na računaru, a zatim idite na Umetanje > Slika u programu PowerPoint Online.

Napomena :  Kao i u PowerPoint aplikaciji za računar, možete samo kopirati i nalepiti tekst i slike u prikazu za uređivanje.

Kopiranje i lepljenje teksta ili slika pomoću programa Firefox

Moraćete da koristite prečice na tastaturi da biste kopirali i lepili tekst pomoću Firefox pregledača. Iako gorenavedene postupke možete koristiti za kopiranje i lepljenje slika u programu Firefox, takođe možete koristiti ovaj isti postupak za slike.

  1. Izaberite tekst koji želite da kopirate, a zatim na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste izvršili kopiranje.

  2. Idite na slajd u koji želite da nalepite tekst, a zatim na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+P da biste nalepili tekst.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×