Kopiranje i lepljenje redova u model podataka u programskom dodatku Power Pivot

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako koristite model podataka kao osnovu za izvedenu tabelu, izvedeni grafikon ili izveštaj prikaza Power View i ako vaš model sadrži podatke koje ste kopirali sa drugih listova, možete da dodate više redova tako što ćete ih nalepiti u Power Pivot prozor.

Opcije Dodavanje lepljenjem Zamenjivanje lepljenjem dostupne su samo kada dodajete ili zamenjujete podatke u tabeli koja je kreirana kopiranjem i nalepljivanjem iz ostave. Opcije Dodavanje lepljenjem ili Zamenjivanje lepljenjem ne možete da koristite za dodavanje podataka u povezanu tabelu ili u tabelu koja sadrži uvezene podatke.

Podaci koje možete da nalepite iz ostave moraju biti u HTML formatu, kao što su podaci koje se kopiraju iz programa Excel ili Word. Takođe možete da kopirate i nalepite celu tabelu ili opseg unutar Power Pivot.  Power Pivot će automatski otkriva i primenite tipove podataka na nalepljene podatke. Međutim, možete i ručno da izmenite tip podataka ili prikazivanje oblikovanja za kolonu.

Napomena : Koristite alternativni pristup ako želite da neprekidno ažurirate podatke iz radnog lista i da se te promene pojavljuju u modelu. Više informacija potražite u članku Dodavanje podataka iz unakrsne tabele u model podataka pomoću povezanih tabela.

 1. Kopirajte podatke u ostavu.

 2. Otvorite Power Pivot prozor.

 3. Izaberite stavke Početak > Ostava > Nalepi.

 4. U dijalogu Pregled pre lepljenja navedite ime tabele koju će Power Pivot kreirati za skladištenje podataka.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste nalepili podatke u tabelu. Imajte u vidu da je tabela deo modela, ali nije povezana tabela. Tabela koju ste upravo kreirali je samostalna tabela koju ručno održavate nalepljivanjem promena iz ostave.

 6. Kasnije možete dodati ili zameniti redove u ovoj tabeli. Otvorite karticu koja sadrži tabelu u koju želite da dodate redove i uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na Početak > Ostava > Dodavanje lepljenjem da biste sadržaj ostave nalepili u vidu dodatnih redova u izabranu tabelu. Novi redovi će biti dodati na kraju tabele.

  • Kliknite na Početak > Ostava >Zamenjivanje lepljenjem da biste izabranu tabelu zamenili sadržajem iz ostave. Sva postojeća imena zaglavlja kolone ostaće u tabeli i relacije će biti sačuvane, pa ne morate da kopirate zaglavlja kolone iz originalnog izvora.

   Napomene : 

   • Kada koristite opcije Dodavanje lepljenjem ili Zamenjivanje lepljenjem, novi podaci moraju sadržati identičan broj kolona kao i stari podaci. Najbolje bi bilo da kolone sa podacima koje nalepljujete ili dodajete budu istog tipa podataka kao one u odredišnoj tabeli ili da budu kompatibilnog tipa podataka. U pojedinim slučajevima možete da koristite drugačiji tip podataka, ali će obično biti prikazana poruka o grešci Nepodudaranje tipova.

   • Opcije Dodavanje lepljenjem i Zamenjivanje lepljenjem dostupne su samo kada radite sa tabelom koja je kreirana nalepljivanjem podataka iz ostave. Opcije Dodavanje lepljenjem ili Zamenjivanje lepljenjem ne možete da koristite za dodavanje podataka u povezanu tabelu ili u tabelu koja sadrži uvezene podatke.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×