Kopiranje Excel grafikona u druge Office programe

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako želite da koristite Excel grafikona koji ste kreirali ili podatke u Excel tabeli prezentacije u programu PowerPoint, Word dokument ili Outlook poruke, možete jednostavno, kopirajte je u programu Excel i koristite opcije lepljenja u drugim Office programima da umetnete kopirani grafikon u broj Načini.

Napomena : Alatke za kopiranje Excel podataka i grafikona nisu dostupne u sistemu Office Online. Ako imate verziju sistema Office, izaberite stavku Otvori u [Ime programa] u programu za stone računare da biste otvorili dokument i pratite procedure opisane u ovom članku. Ako nemate verzije sistema Office za računare, sada možete da probate ili kupite najnoviju verziju.

Šta želite da kopirate.

 • U programu Excel, kliknite na grafikon koji želite da kopirate u neki drugi Office program, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 • Otvorite Office program, kliknite na mesto na koje želite da nalepite grafikon i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V.

 • Kliknite na dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta pored dno grafikona i odaberite kako želite da nalepite je:

  Slika dugmeta

  • Upotrebi odredišnu temu i ugradi radnu svesku Na taj način se oblikovanje grafikona ažurira kako bi on bio usklađen sa odredišnim oblikovanjem.

  • Zadrži u izvornom obliku i ugradi radnu svesku Na taj način oblikovanje grafikona ostaje nepromenjeno.

  • Koristi odredišnu temu i Poveži podatke Ovo se ažurira oblikovanje da bi se podudarao sa odredišnim oblikovanjem grafikona i čuva grafikon povezan sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između grafikona, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.)

  • Zadrži u izvornom obliku i Poveži podatke Ovo će je zadržati oblikovanje grafikona ostaje kao i čuva grafikon povezan sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između grafikona, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.)

  • Slika Lepi ovaj grafikon kao sliku. Grafikon nije moguće urediti ili ažurirana, ali možete da zamenite drugom slike i primena oblikovanja na sliku.

 1. U programu Excel, izaberite podatke koje želite da kopirate, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C.

 2. Otvorite Office program, kliknite na mesto na koje želite da nalepite podatke i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V.

 3. Kliknite na dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta pored podataka i odaberite kako želite da biste ga nalepili.

  Slika dugmeta

  • Zadrži u izvornom obliku Ovo čuva podatke oblikovanje ostaje nepromenjeno.

  • Koristi odredišne stilove Ažurira oblikovanje da se podudara sa stilom odredišne podataka.

  • Povezivanje & Zadrži u izvornom obliku Ovo čuva podatke oblikovanja tačno onako kako je i čuva podatke povezane sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između podatke, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao nepovezanih podataka ili slike.)

  • Veza i koristi odredišne stilove Ovo se ažurira oblikovanje da se podudara sa stilom odredišne podataka i čuva podatke povezane sa originalnim radnim listom. (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između podatke, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao nepovezanih podataka ili slike.)

  • Slika Lepi ovo podatke kao sliku. Podatke nije moguće urediti ili ažuriraju.

  • Zadrži samo tekst Lepi ovo podataka kao tekst, svaki red u posebnom pasusu i sa kartice razmake odvajanje vrednosti u ćelijama.

Šta želite da kopirate.

 1. U programu Excel, kliknite na grafikon koji želite da kopirate u neki drugi Office program, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 2. Otvorite Office program, kliknite na mesto na koje želite da nalepite grafikon i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V.

 3. Kliknite na dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta pored dno grafikona i odaberite kako želite da nalepite je:

  • Da biste nalepili grafikona sa vezom ka njegove izvorne podatke, kliknite na dugme grafikon (povezan sa Excel podacima). (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između grafikona, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao ugrađeni grafikon ili kao sliku.)

  • Da nalepite grafikon i da biste uključili pristup cele radne sveske u prezentaciji, izaberite stavku Excel grafikon (cela radna sveska). (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između grafikona, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao nepovezanih grafikona ili slike.)

  • Da biste nalepili grafikon kao statične slike, kliknite na dugme Nalepi kao sliku.

  • Da biste nalepili grafikona u originalnom formatu, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku.

  • Da biste nalepili grafikon i oblikovanje pomoću teme dokumenta koje je primenjeno na prezentaciji, kliknite na dugme Koristi odredišnu temu.

 1. U programu Excel, izaberite podatke koje želite da kopirate, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C.

 2. Otvorite Office program, kliknite na mesto na koje želite da nalepite podatke i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V.

 3. Kliknite na dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta pored podataka i odaberite kako želite da nalepite je:

  U programima Word i Outlook

  • Da biste nalepili podatke u vidu tabele i originalnom formatu kopirane podatke, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku

  • Da biste nalepili podatke u vidu tabele i stil novog odredišta, izaberite stavku Podudaranje stilom odredišne tabele.

  • Da biste nalepili podatke u vidu statične slike, kliknite na dugme Nalepi kao sliku.

  • Da biste nalepili vezu ka Excel podacima tako da podatke u odredišnu datoteku ažurira kada promenite originalne podatke u Excel radnoj svesci, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku i Poveži sa programom Excel ili Match stilom odredišne tabele i veza sa programom Excel. (Ako kasnije odlučite da želite da raskinete vezu između podatke, moraćete da ga kopirati i nalepiti ga ponovo kao nepovezanih tabele ili kao sliku.)

  • Da biste nalepili podatke kao tekst, svaki red u posebnom pasusu i sa kartice razmake odvajanje vrednosti u ćelijama, kliknite na dugme Zadrži samo tekst.

  U programu PowerPoint

  • Da biste koristili originalnom formatu kopirane podatke, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku.

  • Da biste koristili teme dokumenta koje je primenjeno na PowerPoint prezentaciju, kliknite na dugme Koristi odredišnu temu.

  • Da biste nalepili podatke tabele koju ste kopirali kao tekst, kliknite na dugme Zadrži samo tekst.

Napomene : 

 • Ako ne vidite dugme Opcije lepljenja , možda ćete morati da ga uključim. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Opcije programa Word. U kategoriji Više opcija , u okviru isecanje, kopiranje i lepljenje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži dugmad opcija lepljenja .

 • Ako nalepite podatke u programu Word ili PowerPoint tabelu, dugme Opcije lepljenja prikazuje drugačije opcije lepljenja. Možete da umetnete kopirane podatke u vidu ugnežđene tabele, Objedini pomoću postojeće tabele, umetnite je kao nove redove u postojeću tabelu, zamenite ćelija u postojeće tabele ili zalepite ga kao statičke slike.

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×