Konverzija dijagrama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako dvaput kliknete na dijagram u dokumentu koji je kreiran pomoću 2003 ili neke od ranijih verzija Microsoft Office programa Excel, PowerPoint ili Word biće vam ponuđeno da postojeći dijagram, ukoliko želite, konvertujete u SmartArt grafiku, oblike ili da zadržite nepromenjeni dijagram izborom dugmeta Otkaži.

Napomena : U Microsoft Office Word 2007, ne možete da konvertujete dijagram u pojedinačne oblike, tako da ovaj dijalog se ne pojavljuje. Kada konvertujete čitav dokument (tako što ćete kliknuti na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izabrati Konvertuj), svi dijagrami iz dokumenta se konvertuju u SmartArt grafiku, a stare datoteke zamenjuje se nove konvertovane datoteke.

U dijalogu Konvertuj dijagram izaberite neku od sledećih opcija:

 • Konvertuj u SmartArt grafiku     Izaberite ovu opciju da biste iskoristili novu funkcionalnost SmartArt grafike i uredili dijagram pomoću sistema Microsoft Office 2007. Konverzija može značajno da promeni izgled postojećeg dijagrama, a reprodukcija animacija dodatih postojećem dijagramu može imati neočekivan tok.

  Ako konvertujete postojećeg dijagrama u SmartArt grafiku, možete da koristite sve dizajn i oblikovanje alatki koje su dostupne za sve SmartArt grafike, uključujući i one u okviru SmartArt alatke. Konverzije se primenjuje odgovarajući raspored, podrazumevani SmartArt stil i boje iz trenutnog tema na postojeći dijagram, koje možete da promenite.

  Ako nakon konverzije dijagrama u SmartArt grafiku otvorite dijagram u nekoj od ranijih verzija sistema Microsoft Office on se tretira kao slika i ne može se uređivati. Ako kasnije ponovo otvorite konvertovani dijagram u nekom od Office 2007 izdanje programa on neće više biti slika već  – SmartArt grafika podložna uređivanju.

  Možete da konvertujete dijagrame koji su kreirani u programima: Microsoft Excel 2002, Microsoft Office Excel 2003, Microsoft PowerPoint 2002, Microsoft Office PowerPoint 2003, Microsoft Word 2002 i Microsoft Office Word 2003.

  Savet : Ako se predomislite i želite da opozovete konverziju u SmartArt grafiku ili konverziju u oblike, kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Priručnoj traci.

 • Konvertuj u oblike      Izaberite ovu opciju ako želite da novi oblici izgledaju isto kao postojeći dijagram koji želite da uredite ili pomoću ranije verzije sistema Microsoft Office ili pomoću sistema Office 2007 izdanje. Zasebni oblici se neće tretirati kao dijagram, a svaka animacija koje nije primenjena na čitav dijagram (Kao jedan objekat) će biti uklonjena nakon konverzije. Animacije Kao jedan objekat se primenjuju na celu grupu oblika i ostaju i nakon konverzije u oblike.

  Postojeći dijagram možete da konvertujete u zasebne oblike podložne uređivanju. Ovi oblici se zatim mogu oblikovati pomoću opcija koje su dostupne za sve oblike, a nalaze se na kartici Alatke za crtanje. Ova kartica ne pripada kontekstualnoj kartici SmartArt alatke pa raspored, boje, kao i galerije „Brzi izbor SmartArt stilova“ nisu dostupne zasebnim oblicima.

  Savet : Ako se predomislite i želite da opozovete konverziju pojedinačne oblike ili konverziju u SmartArt grafiku, kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Priručnoj traci.

 • Otkaži     Kliknite na dugme Otkaži da biste zadržali funkcionalnost dijagrama ili da biste nastavili da pomoću ranije verzije sistema Microsoft Office, bez konverzije, uređujete postojeći dijagram. Imajte u vidu da nakon otkazivanja nećete moći da uređujete dijagram pomoću nekog od Office 2007 izdanje programa. Međutim, i dalje možete da promenite veličinu dijagrama ili da ga premestite, a sve promene u boje teme primenjene na dokument biće primenjene i na dijagram. Dijagram morate da konvertujete kako biste za uređivanje dijagrama kreiranog na nekoj od ranijih verzija sistema Microsoft Office koristili neki od Office 2007 izdanje programa.

Tabela opcija za konverziju

Naredna tabela rezimira različita opcije koje možete da odaberete u dijalogu Konverzija dijagrama.

Opcija konverzije

Mogu da uredim dijagram pomoću na Office 2007 izdanje?

Da li mogu da uredim dijagram pomoću neke od ranijih verzija sistema Microsoft Office?

Da li je funkcionalnost dijagrama održana?

Da li su izvorni izgled i boje dijagrama zadržani?

Konvertuj u SmartArt grafiku

Da

Ne

Da

Ne

Konvertuj u oblike

Da

Da

Ne

Da

Bez konverzije (izbor dugmeta Otkaži)

Ne

Da

Da

Da

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×