Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prezentacije često sadrže slajdove sa listama sa znakovima za nabrajanje. Evo brzog načina za konvertovanje teksta na listi sa znakovima za nabrajanje u SmartArt grafiku radi vizuelnog prikaza poruke u programu PowerPoint. SmartArt grafika je vizuelna predstava informacija koju možete u potpunosti da prilagodite.

U ovom članku

Pregled konvertovanja teksta slajda u SmartArt grafiku

Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

Promena boja cele SmartArt grafike

Primena SmartArt stila na celu SmartArt grafiku

Pregled konvertovanja teksta slajda u SmartArt grafiku

Konvertovanje teksta u SmartArt grafiku omogućava brzo konvertovanje postojećih slajdova u profesionalno dizajnirane ilustracije. Na primer, slajd „Dnevni red“ možete da konvertujete u SmartArt grafiku tako što ćete samo jednom kliknuti tasterom miša. Za vizuelni prikaz poruka ili ideja na raspolaganju su vam mnogi ugrađeni rasporedi. Postavite pokazivač iznad sličice da biste videli kako dati raspored SmartArt grafike prikazuje listu sa znakovima za nabrajanje.

Čist slajd konvertovan u SmartArt grafiku.
Uzmite čist slajd sa znakovima za nabrajanje i konvertujte ga u zapanjujuću, profesionalno dizajniranu grafiku!

Kada izaberete raspored za SmartArt grafiku, tekst na slajdovima se automatski postavljaju u oblike i raspoređuju na osnovu rasporeda koji odaberete. Možete da prilagodite SmartArt grafiku tako što ćete promeniti njenu bojuili dodavanjem SmartArt stila u nju.

Vrh stranice

Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

 1. Kliknite na čuvar mesta koji sadrži tekst na slajdu koji želite da konvertujete.

 2. Na kartici Početak, u grupi Pasus izaberite Konvertuj u SmartArt grafiku Slika dugmeta .

 3. U galeriji, izaberite željeni raspored za SmartArt grafiku.

  Galerija sadrži rasporede za SmartArt grafike koje su najprikladnije za liste sa znakovima za nabrajanje. Da biste prikazali ceo skup rasporeda, kliknite na dugme Još SmartArt grafika.

Napomena : 

 • Ukoliko želite da imate slajd sa tekstom i slajd sa SmartArt grafikom koja je kreirana od istog teksta, napravite kopiju slajda pre nego što ga konvertujete u SmartArt grafiku.

 • Da biste konvertovali SmartArt grafiku nazad u tekst, kliknite desnim tasterom miša na grafiku i izaberite stavku Konvertuj u tekst.

 • Slajd možete da konvertujete u SmartArt grafiku i tako što ćete desnim tasterom miša kliknuti na čuvara mesta koji sadrži tekst slajda koji želite da konvertujete, a zatim da izaberete stavku Konvertuj u SmartArt.

 • Izgubićete neka prilagođavanja teksta, kao što su izmene boje ili veličine fonta teksta, kojima ste podvrgli tekst slajda prilikom konvertovanja u SmartArt grafiku.

Vrh stranice

Menjanje boja cele SmartArt grafike

Možete promeniti boje koje se primenjuju na oblike unutar SmartArt grafike. Sve te različite kombinacije boja izvedene su iz boje teme prezentacije.

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi kliknite na dugme Promeni boje.

  Promenite boju SmartArt grafike.

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na SmartArt grafiku da biste je izabrali i otvorili karticu Dizajn.

 3. Izaberite željenu varijantu boje.

Vrh stranice

Primena SmartArt stila na celu SmartArt grafiku

SmartArt stil je kombinacija jedinstvenih i profesionalno dizajniranih efekata, kao što su stil linije, kosina ili 3-D, koje možete primeniti na SmartArt grafiku.

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi izaberite željeni SmartArt stil.

  Kliknite na dugme Više Slika dugmeta da biste videli dodatne SmartArt stilove.

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na SmartArt grafiku da biste je izabrali i otvorili karticu Dizajn.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×