Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Prezentacije često sadrže slajdove koji obuhvataju liste sa znakovima za nabrajanje. Pomoću programa Microsoft Office PowerPoint 2007 možete da konvertujete tekst liste sa znakovima za nabrajanje u SmartArt grafiku, koja poruku izražava vizuelno, a možete u potpunosti da je prilagodite.

Ovaj članak sadrži

Pregled konvertovanja teksta slajda u SmartArt grafiku

Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

Promena boje cele SmartArt grafike

Primena SmartArt stila na celu SmartArt grafiku

Vrh stranice

Pregled konvertovanja teksta slajda u SmartArt grafiku

Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku omogućava brzo konvertovanje postojećih slajdova u profesionalno dizajnirane ilustracije. Na primer, slajd „Dnevni red“ možete da konvertujete u SmartArt grafiku tako što ćete samo jednom kliknuti tasterom miša. Za delotvorno prenošenje poruka i ideja na raspolaganju su vam mnogi ugrađeni rasporedi. Postavite pokazivač iznad sličice da biste videli kako dati raspored SmartArt grafike prikazuje listu sa znakovima za nabrajanje.

Konvertovani PowerPoint slajd sa dnevnim redom

Nakon što izaberete raspored za SmartArt grafiku, teksta na slajdovima je automatski postavlja u oblike i raspoređen prema raspored koji ste odabrali. SmartArt grafiku možete da prilagodite menjanjem bojeili tako što ćete ga dodati SmartArt stil .

Vrh stranice

Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

 1. Kliknite na čuvar mesta koji sadrži tekst na slajdu koji želite da konvertujete.

 2. Na kartici Početak, u grupi Pasus izaberite Konvertuj u SmartArt grafiku Slika dugmeta .

 3. U galeriji, izaberite željeni raspored za SmartArt grafiku.

  Galerija sadrži rasporede za SmartArt grafike koje su najprikladnije za liste sa znakovima za nabrajanje. Da biste prikazali ceo skup rasporeda, kliknite na dugme Još SmartArt grafika.

Napomena : 

 • Ako želite da imate slajd sa tekstom i slajd sa SmartArt grafikom kreirana od istog teksta, Kreiraj kopiju slajda pre nego što ga konvertujete u SmartArt grafiku.

 • Ako niste zatvarali i ponovo otvarali prezentacije, možete da opozovete konverziju u SmartArt grafiku tako što ćete kliknuti na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Priručnoj traci.

  Ako zatvorite prezentaciju, ne možete da opozovete, ali možete kopirati i nalepiti sav tekst iz okna za tekst u slajd. Izgubićete sve oblikovanje, ali ćete zadržati informacije.

 • Slajd možete da konvertujete u SmartArt grafiku i tako što ćete desnim tasterom miša kliknuti na čuvara mesta koji sadrži tekst slajda koji želite da konvertujete, a zatim da izaberete stavku Konvertuj u SmartArt.

 • Izgubićete neka prilagođavanja teksta, kao što su izmene boje ili veličine fonta teksta, kojima ste podvrgli tekst slajda prilikom konvertovanja u SmartArt grafiku.

Vrh stranice

Menjanje boja cele SmartArt grafike

Možete promeniti boje koje se primenjuju na oblike unutar SmartArt grafike. Sve te različite kombinacije boja izvedene su iz boje teme prezentacije.

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi kliknite na dugme Promeni boje.

  Slika grupe SmartArt stilovi

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, proverite jeste li izabrali SmartArt grafiku.

 3. Izaberite željenu varijantu boje.

Vrh stranice

Primena SmartArt stila na celu SmartArt grafiku

SmartArt stil je kombinacija jedinstvenih i profesionalno dizajniranih efekata, kao što su stil linije, kosina ili 3-D, koje možete primeniti na SmartArt grafiku.

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi izaberite željeni SmartArt stil.

  Kliknite na dugme Još Slika dugmeta da biste videli dodatne SmartArt stilove.

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×