Konvertovanje teksta slajda u SmartArt grafiku

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prezentacije često sadrže slajdove sa listama sa znakovima za nabrajanje. Pomoću jednog klika možete konvertujete dosadni slajd za Dnevni red (ili bilo koji drugi slajd) u SmartArt grafiku.

Čist slajd konvertovan u SmartArt grafiku.

Jednostavno, izaberite tekst koji želite da konvertujete, kliknite na karticu Početak, kliknite na dugme Konvertuj u SmartArt grafiku Slika dugmeta , a zatim izaberite željeni raspored. Da biste videli više opcija, kliknite na dugme Još SmartArt grafika.

Takođe možete da konvertujete slike na slajdu u SmartArt grafiku.

Tekst se automatski u oblike i raspoređen prema raspored koji ste odabrali. Sada možete da se spiff tako što ćete promeniti boje ili dodati unapred napravljenu kombinaciju efekata na njega.

Napomena : 

 • Da biste konvertovali SmartArt grafike nazad u tekst, kliknite desnim tasterom miša na grafiku i izaberite dugme Konvertuj u tekst.

 • Ukoliko želite da imate slajd sa tekstom i slajd sa SmartArt grafikom koja je kreirana od istog teksta, napravite kopiju slajda pre nego što ga konvertujete.

 • Prilikom konvertovanja u SmartArt grafiku izgubićete neka prilagođavanja teksta, kao što su izmene boje ili veličine fonta teksta.

Vrh stranice

Menjanje boja cele SmartArt grafike

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj traci SmartArt alatke, kliknite na karticu Dizajn, a zatim kliknite na dugme Promeni boje.

  Dugme „Promeni boje“ u grupi „SmartArt Stilovi“

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na SmartArt grafiku da biste otvorili karticu Dizajn.

 3. Izaberite željenu varijantu boje.

  Različite kombinacije boja izvedene su iz boje teme prezentacije.

Vrh stranice

Primenite stil na SmartArt grafiku

SmartArt stil je kombinacija različitih efekata, kao što su stil linije, kosina ili 3-D, koje možete primeniti na SmartArt grafiku kako biste je učinili zanimljivijom.

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. Na kontekstualnoj traci SmartArt alatke, kliknite na karticu Dizajn, a zatim kliknite na dugme „Željeni SmartArt stil“.

  Kliknite na dugme Više Slika dugmeta da biste videli dodatne SmartArt stilove.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×