Konvertovanje i rešavanje matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Konvertovanje i rešavanje matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pisanje ili otkucajte neki problem matematičke i OneNote za Windows 10 rešava je za vas – dozvoliti da brzo do odgovora ili prikazuje detaljna uputstva koja vam pomažu Saznajte kako OneNote stigli u rešenje. Iz osnovne matematičke operacije da matematika, OneNote za pisanje perom matematika pomoćnika je sve te uvek želeo kalkulator mogu da uradim.

Napomena : Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Korak 1: Pisanje ili otkucajte jednačinu

OneNote za pisanje perom matematika pomoćnika najbolje funkcioniše tako što ćete rukopis jednačine na bilo kom ekranu osetljivom na dodir može Windows 10 laptop računar ili tablet računaru, ali možete da isprobate pisanje pomoću miša ili unos olovkom tablet računara na standardnom Računaru ili koristite tastaturu da biste otkucali se jednačinama.

 1. U programu OneNote za Windows 10, idite na bilo kojoj stranici, a zatim kliknite ili dodirnite karticu Crtanje .

 2. Na kartici Crtanje kliknite ili dodirnite pero koje želite da koristite.

 3. Kliknite ili dodirnite strelicu koja se pojavljuje pored pera koju ste izabrali, a zatim odaberite poteza mastilom širina i zapise perom boju koju želite da koristite.

 4. Dalje, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite uređaj sa ekranom osetljivim na dodir, napišite jednačinu pomoću prsta ili nalivpera.

   Pisanje matematičke jednačine u programu OneNote za Windows 10

  • Ako koristite računar sa standardnom monitora, pisanje jednačinu pomoću miša ili olovke za unos tablet računara ili koristite tastaturu za otkucajte jednačinu.

Korak 2: Izaberite jednačina

Pre nego što OneNote možete da rešite vašoj jednačini, izaberite poteza mastilom ili otkucani tekst koji želite da prepozna.

 1. Na kartici Crtanje izaberite alatku za Izbor lasom .

  Dugme "Izbor lasom" na kartici crtanje

 2. Prst ili miš, prevucite izbor oko jednačinu koju ste kreirali u koraku 1. Kad otpustite, sve poteza mastilom ili tekst u vašoj jednačini treba da se pojavi izabrane.

  Rukom matematičke jednačine izbor lasom

Korak 3: Koristite dugme matematičkih izraza

Kada je izabrana vašoj jednačini, uradite sledeće:

 1. Na kartici Crtanje kliknite ili dodirnite dugme matematičkih izraza .

  Matematika "na kartici crtanje"

 2. U oknu matematičkih izraza koji se otvara, potvrdite da je OneNote ispravno prepoznat vašoj jednačini. Ako je potrebno, izaberite Popravi ga da ispravite bilo koju pojedinačnu poteza mastilom. Dok ste u režimu Rešite ga , možete da koristite alatku za Izbor lasom da biste izabrali sve pogrešno prepoznati simbol ili na određenom delu jednačina i OneNote će ponuditi alternative da odaberete.

  Matematičke jednačine u oknu zadatka matematičkih izraza

 3. Kada se jednačina pregled podudara ono što ste napisali, uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na ili dodirnite polje za Izbor radnje , a zatim odaberite šta želite da OneNote sa izabranog matematičkih jednačina. Dostupne opcije u ovom padajući meni zavise od izabranih jednačina.

   Pregledajte rešenje koje OneNote prikazuje ispod radnju koju ste izabrali. U sledećem primeru, izabrana opcija Solve za x prikazuje rešenje x = -1 ili x = –5.

   Dugme Prikaži korake u oknu zadatka matematičkih izraza

  • Da biste saznali kako je OneNote reši problem, možete da kliknite na ili dodirnite Prikaži korakei izaberite detalje koji želite da prikažete. Dostupne opcije u ovom padajući meni zavise od izabranih jednačina.

   U sledećem primeru, izabrana opcija koraka tako što ćete pronaći kvadratni koren prikazuje rešenja koja se sastoji od pet koraka.

   Rešenje korake u oknu zadatka matematičkih izraza

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Promena rukom pisano matematičke jednačine u tekst u programu OneNote za Windows 10

Crtanje grafikona iz matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×