Konvertovanje i rešavanje matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Konvertovanje i rešavanje matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pisanje ili otkucajte neki problem matematičke i OneNote za Windows 10 rešava je za vas – dozvoliti da brzo do odgovora ili prikazuje detaljna uputstva koja vam pomažu Saznajte kako OneNote stigli u rešenje. Iz osnovne matematičke operacije da matematika, OneNote za pisanje perom matematika pomoćnika je sve te uvek želeo kalkulator mogu da uradim.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Korak 1: Pisanje ili otkucajte jednačinu

OneNote za pisanje perom matematika pomoćnika najbolje funkcioniše tako što ćete rukopis jednačine na bilo kom ekranu osetljivom na dodir može Windows 10 laptop računar ili tablet računaru, ali možete da isprobate pisanje pomoću miša ili unos olovkom tablet računara na standardnom Računaru ili koristite tastaturu da biste otkucali se jednačinama.

 1. U programu OneNote za Windows 10, idite na bilo kojoj stranici, a zatim kliknite ili dodirnite karticu Crtanje .

 2. Na kartici Crtanje kliknite ili dodirnite pero koje želite da koristite.

 3. Kliknite ili dodirnite strelicu koja se pojavljuje pored pera koju ste izabrali, a zatim odaberite poteza mastilom širina i zapise perom boju koju želite da koristite.

 4. Dalje, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite uređaj sa ekranom osetljivim na dodir, napišite jednačinu pomoću prsta ili nalivpera.

   Pisanje matematičke jednačine u programu OneNote za Windows 10

  • Ako koristite računar sa standardnom monitora, pisanje jednačinu pomoću miša ili olovke za unos tablet računara ili koristite tastaturu za otkucajte jednačinu.

Korak 2: Izaberite jednačina

Pre nego što OneNote možete da rešite vašoj jednačini, izaberite poteza mastilom ili otkucani tekst koji želite da prepozna.

 1. Na kartici Crtanje izaberite alatku za Izbor lasom .

  Dugme "Izbor lasom" na kartici crtanje

 2. Prst ili miš, prevucite izbor oko jednačinu koju ste kreirali u koraku 1. Kad otpustite, sve poteza mastilom ili tekst u vašoj jednačini treba da se pojavi izabrane.

  Rukom matematičke jednačine izbor lasom

Korak 3: Koristite dugme matematičkih izraza

Kada je izabrana vašoj jednačini, uradite sledeće:

 1. Na kartici Crtanje kliknite ili dodirnite dugme matematičkih izraza .

  Matematika "na kartici crtanje"

  Važno: Matematičke funkcije u programu OneNote za Windows 10 su dostupne samo uz aktivnu Office 365 pretplatu. Ako ne vidite dugme matematika na kartici Crtanje , uverite se da ste prijavljeni u program OneNote sa isti nalog koja je registrovana pretplate.

  Kliknite na postavke i još mnogo toga dugme Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u gornjem desnom uglu, izaberite stavku postavke, a zatim izaberite stavku Nalozi. Ako već nije naveden u Office 365 pretplatu nalog, kliknite na dugme + Dodaj nalog , pratite korake za prijavljivanje i zatim ponovo pokrenite OneNote za Windows 10.

  Ako i dalje ne vidite dugme matematika nakon prijavljivanja i ponovo pokrenete aplikaciju, Proverite status obnove pretplate na Office 365 da biste se uverili da vaša pretplata je i dalje aktivna.

 2. U oknu matematičkih izraza koji se otvara, potvrdite da je OneNote ispravno prepoznat vašoj jednačini.

  Ako je potrebno, izaberite Popravi ga da ispravite bilo koju pojedinačnu poteza mastilom. Dok ste u režimu Rešite ga , možete da koristite alatku za Izbor lasom da biste izabrali sve pogrešno prepoznati simbol ili na određenom delu jednačina i OneNote će ponuditi alternative da odaberete.

  U oknu zadatka matematičke jednačine

 3. Kliknite na dugme postavke ako želite da se prebacujete između rešavanja realnih brojeva i kompleksnih brojeva ili ako želite da postavite ugao mere grafikone u stepenima, radijana ili gradians.

 4. Da biste rešili trenutni jednačina, uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na ili dodirnite polje za Izbor radnje , a zatim odaberite šta želite da OneNote sa izabranog matematičkih jednačina. Dostupne opcije u ovom padajući meni zavise od izabranih jednačina.

   Pregledajte rešenje koje OneNote prikazuje ispod radnju koju ste izabrali. U sledećem primeru, izabrana opcija Solve za x prikazuje rešenje.

   Dugme Prikaži korake u oknu zadatka matematičkih izraza

   Savet: Rešenje možete da prevučete bilo koje mesto na stranici.

  • Da biste saznali kako je OneNote reši problem, možete da kliknite na ili dodirnite Prikaži korakei izaberite detalje koji želite da prikažete. Dostupne opcije u ovom padajući meni zavise od izabranih jednačina.

   Rešenje korake u oknu zadatka matematičkih izraza

   Savet: Rešenje korake možete da prevučete bilo koje mesto na stranici.

Takođe pogledajte

Promena rukom pisano mastilo u tekst ili matematičkih operacija u programu OneNote za Windows 10

Crtanje grafikona iz matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Saznajte kada Office 365 pretplata istekne

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×