Konvertovanje beležnice u drugi format u programu OneNote 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako koristite stariju verziju programa OneNote, možda će od vas biti zatraženo da je nadogradite na najnoviju verziju. Nadogradnja je dobra ideja jer ćete imati pristup svim najnovijim funkcijama, uključujući:

 • Povezane beleške

 • Istorija beležnice

 • Korpa za otpatke beležnice

 • Podstranice sa više nivoa

 • Matematičke jednačine

Ručno konvertovanje beležnica iz jednog formata datoteke u drugi

OneNote 2016 ima alatku za konvertovanje tako da zastarelu beležnicu možete da nadogradite na trenutni format. OneNote 2010, 2013 i 2016 koriste isti format datoteke pa ne morate da konvertujete datoteke između tih verzija. Možete ih koristiti na isti način.

Savet :  Pogledajte naslovnu traku beležnice ako niste sigurni koju verziju programa OneNote koristite. Ako u naslovu stoje reči [Režimkompatibilnosti], to znači da radite u starijem formatu beležnice.

 1. Odaberite stavke Datoteka > Informacije.

 2. Pored beležnice koju želite da konvertujete odaberite stavku Postavke, a zatim odaberite stavku Svojstva.

  Nadogradnju na najnoviju verziju programa OneNote možete izvršiti direktno iz menija „Datoteka“.

 3. U dijalogu Svojstva beležnice pogledajte stavku Podrazumevani format da biste videli u kom formatu je beležnica sačuvana.

 4. Da biste OneNote 2007 beležnicu nadogradili na noviji format 2010–2016, izaberite stavku Konvertuj u 2010–2016.

Napomena :  OneNote 2007 ne može da koristi format datoteke 2010–2016. Ako ste beležnicu već nadogradili na format datoteke 2010–2016, ne možete da je vratite na stari format.

Beležnice u usluzi OneDrive koriste najnoviji format OneNote datoteka. Korisnici bez programa OneNote 2010 ili novije verzije mogu da koriste besplatnu veb verziju ili da preuzmu besplatnu verziju programa OneNote sa lokacije OneNote za pristup beležnici.

Više informacija potražite u temi Promene formata datoteke u programu OneNote 2016.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×