Konvertovanje beležnice u drugi format

Ako koristite stariju verziju programa OneNote, možda će od vas biti zatraženo da je nadogradite na najnoviju verziju. Nadogradnja je dobra ideja jer ćete imati pristup svim najnovijim funkcijama, uključujući:

 • Povezane beleške

 • Istorija beležnice

 • Korpa za otpatke beležnice

 • Podstranice sa više nivoa

 • Matematičke jednačine

Ručno konvertovanje beležnica iz jednog formata datoteke u drugi

Konvertovanje datoteke je korisno ako treba da delite OneNote 2013 beležnicu sa osobama koje i dalje upotrebljavaju OneNote 2007 ili kada završite deljenje OneNote 2007 beležnice i želite ponovo da koristite sve funkcije programa OneNote 2013.

Pošto OneNote 2013 sadrži alatku za konverziju, zastareli format beležnice možete da nadogradite na sadašnji format. OneNote 2010 i 2013 koriste isti format datoteke, pa ne morate da konvertujete datoteke između te dve verzije. Možete da ih koristite na isti način.

Savet :  Pogledajte naslovnu traku beležnice ako niste sigurni koju verziju programa OneNote koristite. Ako u naslovu stoje reči [Režimkompatibilnosti], to znači da radite u starijem formatu beležnice.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Informacije.

 2. Izaberite stavku Postavke pored beležnice koju želite da konvertujete, a zatim kliknite na dugme Svojstva.
  Nadogradnju na najnoviju verziju programa OneNote možete izvršiti direktno iz menija „Datoteka“.

 3. U dijalogu Svojstva beležnice pogledajte stavku Podrazumevani format da biste videli u kom formatu je sačuvana beležnica, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste OneNote 2007 beležnicu konvertovali u noviji 2010-2013 format, izaberite stavku Konvertuj u format 2010-2013.

  • Da biste OneNote 2013 beležnicu konvertovali u stariji 2007 format, izaberite stavku Konvertuj u format 2007.

Napomena : Format datoteke 2010-2013 ne može se koristiti u programu OneNote 2007. Ako ste već nadogradili beležnicu na 2010-2013 format i potrebno je da je vratite na stariji 2007 format, samo sledite prethodne korake kako biste ponovo konvertovali beležnicu. Pre nego što 2013 beležnicu konvertujete u stariji 2007 format, razmislite o tome da za nju napravite posebnu rezervnu kopiju.

Beležnice u usluzi OneDrive koriste najnoviji OneNote format datoteke. Korisnici koji nemaju OneNote 2010 ili noviju verziju za pristup beležnici mogu da koriste besplatnu veb verziju ili da preuzmu besplatnu verziju programa OneNote sa lokacije OneNote.

Više informacija potražite u članku o promenama formata datoteke u programu OneNote 2013.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×