Konvertovanje SmartArt grafike u oblike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možda ćete želeti da imate jednu ili oblik u SmartArt grafiku Uletanje izvan slajda. (Trenutno možete samo da učinite sa cele SmartArt grafike.) Ili, možda ćete želeti da koristite deo SmartArt grafike na druge načine. Da biste to uradili, morate razdvojeni prvi prelom ili razgrupisavanje SmartArt grafiku.

Nakon što razdelite SmartArt grafiku u pojedinačne oblike, ne možete da konvertujete oblike u SmartArt grafiku.

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da razdvoji.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn , u grupi uspostavljanje početnih vrednosti , kliknite na dugme Konvertuj, a zatim izaberite stavku Konvertuj u oblike.

  Ako ne vidite na kartice SmartArt alatke ili Dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Dizajn .

Sledite odgovarajuće korake za verziju programa PowerPoint 2007 koji koristite. Da biste utvrdili koju verziju koristite, pogledajte članak prvi broj verzije programa sistema Office i informacija o računaru.

PowerPoint 2007 i PowerPoint 2007 SP1

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da konvertujete u pojedinačne oblike.

 2. Izaberite sve oblike u SmartArt grafici. Da biste to uradili, pritisnite tastere CTRL+A ili kliknite na prvi oblik, a zatim pritisnite i držite taster CTRL svaki put kada kliknete na dodatni oblik.

 3. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Iseci.

  Slika grupe „Ostava“ na traci

 4. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim izaberite stavku Specijalno lepljenje.

 5. U dijalogu Specijalno lepljenje, na listi Kao izaberite stavku Microsoft Office grafički objekat, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Napomena : Svaki oblik koji sadrži tekst podeljen je na dva oblika koja su grupisana: oblik i njegova svojstva i jedan koji sadrži tekst.

 6. U okviru Alatke za crtanje, na kartici Oblikovanje, u grupi Rasporedi kliknite na dugme Grupiši, a zatim izaberite stavku Razgrupiši.

  Kartica „Oblikovanje“ na kontekstualnoj kartici „Alatke za crtanje“

  Ako ne vidite karticu Alatke za crtanje ili Oblikovanje, uverite se da ste izabrali sve oblike.

 7. Kliknite na ivicu SmartArt grafike, a zatim pritisnite taster DELETE da biste izbrisali ivicu.

PowerPoint 2007 SP2

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da razgrupišete.

 2. Na kartici Početak, u grupi Crtanje izaberite karticu Rasporedi, a zatim u okviru Grupisanje objekata izaberite stavku Razgrupiši.

  Kartica „Početak“ u programu PowerPoint

  Savet : Takođe možete da kliknete desnim tasterom miša na celu SmartArt grafiku, izaberete stavku Grupiši, a zatim izaberete stavku Razgrupiši. Ako kliknete na oblik umesto na celu SmartArt grafiku, nećete videti komandu Grupiši u priručni meni.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×