Konvertovanje PowerPoint prezentacije iz prethodne verzije programa PowerPoint 2010

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Iako možete da prikažete i rad sa prezentacijama kreiranim u prethodnim verzijama programa PowerPoint, možete dobiti poboljšane performanse i dodatna funkcionalnost ako konvertujete te prezentacije u programu PowerPoint 2010 (.pptx) format datoteke. Neke funkcije u prezentaciji, kao što su neke komande na traci, možda onemogućene zato što neke ili sve prezentacije sadržaja kreirana u prethodnim verzijama programa PowerPoint koje ne podržava te funkcije.

Da biste se uverili da koristite sve funkcije programa PowerPoint 2010 u prezentaciji, konvertujte prezentaciju na sledeći način:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Na kartici Informacije kliknite na dugme Konvertuj.


Konvertovanje prezentacije u PowerPoint 2010

Napomene : 

 • Komanda " Konvertuj " se pojavljuje samo ako postoji bar jedan od sledećih uslova:

  • Prezentacija je kreirana ili sačuvana u stariji format datoteke PowerPoint (.ppt).

  • Prezentacija sadrži jednu ili više dijagrami ili grafikoni kreirane u programu PowerPoint 2007 ili starija. Ovo ne uključuje SmartArt.

  • Prezentacija sadrži medijske objekte, kao što su audio ili video klipovi, kreirane ili umetnute pomoću programa PowerPoint 2007.

 • Ako komanda " Konvertuj " ne pojavi, sadržaja prezentacije je u toku u programu PowerPoint 2010.

 • Nakon konverzije, bićete upitani da sačuvate konvertovani prezentaciju. Originalne prezentacije se ne briše. Ako originala je PowerPoint 2007 prezentacije (.pptx), ona je zamenjena ako prezentaciju konvertovani isto ime datoteke i oznakom tipa datoteke.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×