Konvertovanje PowerPoint prezentacije iz prethodne verzije programa PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Iako možete da prikažete i rad sa prezentacijama kreiranim u prethodnim verzijama programa PowerPoint, možete dobiti poboljšane performanse i dodatna funkcionalnost Ako konvertujete te prezentacije u programu PowerPoint 2010 (.pptx) format datoteke. Neke funkcije u prezentaciji, kao što su neke komande na traci, možda je onemogućen jer neke ili sve prezentacije sadržaja je kreiran u prethodnim verzijama programa PowerPoint koje ne podržava te funkcije.

Da biste se uverili da koristite sve funkcije programa PowerPoint 2010 u prezentaciji, konvertujte prezentaciju na sledeći način:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Na kartici Informacije kliknite na dugme Konvertuj.


Konvertovanje prezentacije u PowerPoint 2010

Napomene: 

 • Komanda " Konvertuj " se pojavljuje samo ako postoji bar jedan od sledećih uslova:

  • Prezentacija je kreirana ili sačuvana u stariji format datoteke PowerPoint (.ppt).

  • Prezentacija sadrži jednu ili više dijagrami ili grafikoni kreirane u programu PowerPoint 2007 ili starija. Ovo ne obuhvata SmartArt.

  • Prezentacija sadrži medijske objekte, kao što su audio ili video klipovi, kreirane ili umetnute pomoću programa PowerPoint 2007.

 • Ako komanda " Konvertuj " ne pojavi, sadržaja prezentacije je u toku u programu PowerPoint 2010.

 • Posle konverzije, prikazaće vam se upit da li da sačuvate konvertovanu prezentaciju. Originalne prezentacije se ne briše. Ako je originalnu PowerPoint 2007 prezentacije (.pptx), je zamenjena ako prezentaciju konvertovani isto ime datoteke i oznakom tipa datoteke.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×