Konvertovanje Excel tabele u opseg podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kad kreirate Excel tabelu, možda želite samo stila tabele bez funkcionalnost tabele. Da biste zaustavili rad sa podacima u tabelu bez gubljenja sve oblikovanje stila tabele koje ste primenili, možete da konvertujete tabelu običan opseg podataka na radnom listu.

Primer podataka u formatu Excel tabele

Važno : 

 • Da biste uspešno dovršili ovaj postupak, morate prvo kreirati Excel tabele. Više informacija potražite u članku Kreiranje ili brisanje Excel tabele.

 • Ne možete da konvertujete tabelu u opseg podataka u Excel Online.

 1. Kliknite bilo gde u tabeli, zatim izaberite stavke Alatke za tabele > Dizajn na traci. Na Mac računaru idite na karticu tabele .

 2. U grupi Alatke izaberite stavku Konvertuj u opseg.

  -ILI-

  Kliknite desnim tasterom miša na tabelu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku tabela > Konvertuj u opseg.

  Slika glavne trake programa Excel

  Napomena : Funkcije tabele više neće biti dostupne nakon što tabelu konvertujete u opseg. Na primer, zaglavlja redova više neće uključivati strelice za sortiranje i filtriranje, a strukturirane reference (reference koje koriste imena tabela) koje su korišćene u formulama biće pretvorene u obične reference ćelija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Video: Kreiranje i oblikovanje tabele

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×