Kontrola pristupa SharePoint Online i OneDrive podataka na osnovu definisano mrežne lokacije

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kao IT administrator, možete da kontrolišete pristup SharePoint i OneDrive resursa na osnovu definisano mrežne lokacije koje imate poverenja. Ovo je poznat i kao smernice zasnovane na lokaciji.

Da biste to uradili, vi definišete pouzdana mreža ivicu tako što ćete navesti jedan ili više ovlašćeni opsezi IP adresa. Svaki korisnik koji pokušava da biste pristupili SharePoint i usluzi OneDrive iz izvan granica ovu mrežu (pomoću Veb pregledača, aplikaciju za stone računare ili aplikaciji za mobilne uređaje na bilo kom uređaju) će biti blokirane.

Detalji poruka u pregledaču

Ovo su neke važne stavke za podešavanje smernice za lokaciju:

 • Spoljno deljenje: prema smernice, korisnici koji pokušavaju da biste pristupili SharePoint resurse iz van definisane opseg IP adresa će biti blokirane, uključujući i goste korisnicima izvan opsega sa kojima datoteke se spoljno dele.

 • Access aplikacija prvi i nezavisnih proizvođača: normalno, SharePoint dokumentu se može pristupiti iz aplikacija kao što su Exchange Yammer, Skype, timovima, planer, toka, PowerBI, PowerApps, OneNote i tako dalje. Kada je omogućeno smernice za lokaciju, aplikacije koje ne podržava smernice zasnovane na lokaciji su blokirani. Samo aplikacije koje trenutno podržavaju smernice zasnovane na lokaciji su Yammer i Exchange. To znači da sve druge aplikacije su blokirani, čak i kada ove aplikacije se nalaze unutar pouzdana mreža granicu. Ovo je zato što SharePoint ne može da odredi da li je korisnik ove aplikacije u okviru pouzdanih granicu.

  Napomena: Preporučujemo da kada je na osnovu lokacije smernica omogućena za SharePoint, istu smernica i IP adresa opsege trebalo bi da bude konfigurisan tako za Exchange i Yammer. SharePoint zavisi od tih usluga da biste nametnuli da će korisnici ove aplikacije su u okviru pouzdanih opsega IP.

 • Pristup iz dinamičke IP opsezi: nekoliko usluga i dobavljače hostuju aplikacije koje imaju dinamičke izvorne IP adrese. Na primer, usluga koja pristupa SharePoint dok je pokrenut iz jednog centra Azure podataka mogu početi da teče iz centra za različite podatke zbog preuzimanje uslova ili drugog razloga samim tim dinamički menja IP adrese. Na osnovu lokacije uslovno pristup smernice zasniva se na fiksni, pouzdani opsezi IP adresa. Ako opseg IP adresa ne mogu biti unapred određeno, na osnovu lokacije smernice možda neće biti opciju za okruženje.

Postavljanje smernica za na osnovu lokacije u SharePoint centru administracije

Napomena: To može potrajati do 15 minuta da bi ove postavke stupile na snagu.

 1. U SharePoint centru administracije, izaberite stavku pristup uređaju.

 2. U okviru kontrola pristupa na osnovu mrežne lokacije, izaberite samo Dozvoli pristup iz određene IP adresu lokacije

 3. Unesite IP adresu, adresu opseg ili više adrese razdvojene tačkom i zarezom u okviru dozvoljene IP adrese .

Kontrola pristupa opciju u SharePoint centru administracije

Postavljanje smernica zasnovane na lokaciji pomoću programa Windows PowerShell

Kao SharePoint Online Globalni administrator, možda ćete hteti da biste postavili ivicu pouzdana mreža pomoću SharePoint Online Management Shell.

 1. Koristite Povezivanje SPOService za povezivanje sa SharePoint Online centru administracije.

 2. Koristite Set-SPOTenant da biste naveli vaše dozvoljene IP adrese, kao u ovom primeru (zamenite primer IP adresa „131.102.0.0/16” sopstvene):

  Set-SPOTenant -IPAddressAllowList "131.102.0.0/16"

  Važno: 

  • Koristite jedini IPv4 ili IPv6 oblikovanja.

  • Uverite se da ne preklapaju opsezi IP adresa.

  • Proverite IP range(s) pre omogućavanja ove smernice da biste se uverili da vam ne izbaci sami.

 3. Nametanje dozvoljenog opsega IP podešavate kao u ovom primeru:

  Set-SPOTenant -IPAddressEnforcement $true
  

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×