Konfigurisanje servera InfoPath Forms Services

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

InfoPath Forms Services u SharePoint Online omogućava da primenite obrazaca u vašoj organizaciji na lokacije, omogućavanje korisnici popunjavaju ove u Veb pregledaču. Možete da konfigurišete InfoPath Forms Services u bilo koju od nekoliko načina, u zavisnosti od potreba organizacije.

Napomena : InfoPath Forms Services 2013 je poslednji izdanje programa InfoPath Forms Services. Microsoft PowerApps je preporučeno rešenje za kreiranje i održavanje prilagođene obrasce za SharePoint Online liste. Kreirajte novi oblici sa PowerApps iz komandne trake ili na dugme Prilagodi na SharePoint Online obrazaca liste. Podrška za InfoPath Forms Services podudaraće životnom ciklusu podrške za SharePoint Server 2016.

U ovom članku

Pregled

Konfigurisanje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač korisnika

Konfigurisanje izuzetih korisničkih agenata

Pregled

U ovom članku se govori o postavkama koje se primenjuju samo na predloške korisničkih obrazaca, koji predstavljaju predloške obrazaca koje administrator ne primenjuje kroz rešenja zaštićena sandbox okruženjem. Predlošci korisničkih obrazaca ne zahtevaju potpunu pouzdanost i ne sadrže kôd ili neku drugu poslovnu logiku.

Dizajneri obrazaca mogu da objavljuju predloške korisničkih obrazaca lista ili biblioteka obrazaca u kolekciji lokacija SharePoint Online . Zato što predlošci korisničkih obrazaca mogu da se primene po broju korisnika, sa serverom da hostujete potencijalno hiljade predloške korisničkih obrazaca. U velikom broju, čak i obrazaca koji sadrže bez logikom poslovnih možete postaviti prekomerna opterećenje na serveru.

Vrh stranice

Konfigurisanje predložaka korisničkih obrazaca omogućenih za pregledač

Kada predložaka obrazaca se objavljuju na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services, dizajner predloška obrasca možete odabrati da biste predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Omogućava korisniku da popunjavanje obrasca u Veb pregledaču.

Kao administrator, možete da konfigurišete sledeće postavke za predloške korisničkih obrazaca omogućene za pregledač:

 • Omogućavanje ili onemogućavanje objavljivanja predložaka obrazaca omogućenih za pregledač.    Ako onemogućite objavljivanje, dizajnere obrazaca možete da objavite samo predloške obrazaca koji su nisu omogućeni za pregledač. U ovom slučaju, sve kompatibilne sa pregledačem funkcije su onemogućene u predložak obrasca.

 • Omogućavanje ili onemogućavanje prikazivanja predložaka obrazaca omogućenih za pregledač.    Ako onemogućite prikazivanje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač, korisnici ne mogu da koriste veb pregledač za popunjavanje obrasca i moraju koristiti Microsoft InfoPath Filler 2013 da bi otvorili obrazac.

Predlošci korisničkih obrazaca podrazumevano se mogu objavljivati i prikazivati.

Konfigurisanje predložaka korisničkih obrazaca omogućenih za pregledač

 1. Proverite da li je korisnički nalog koji izvršava ovu proceduru član SharePoint grupe „Administratori kolekcija lokacija“.

 2. Na stranici Centar za administraciju sistema SharePoint izaberite stavku InfoPath.

 3. U odeljku Predložaka obrazaca omogućenih za pregledač korisnika , navedite način na koji želite predloške korisničkih obrazaca obrađuje InfoPath Forms Services tako što ćete pratiti sledeće korake:

  Napomena : Ove postavke primenjuju se samo na predloške obrazaca objavljene u bibliotekama obrazaca. One ne utiču na predloške obrazaca toka posla i obrasce liste.

  1. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da omoguće predloške obrazaca za pregledač da biste dozvolili korisnicima da objavljuju predloške obrazaca omogućene za pregledač.

   Napomena : Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, onemogućiće se predlošci obrazaca omogućeni za pregledač u celoj kolekciji lokacija.

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži predloške obrasca koje su korisnici omogućili za pregledač da biste predlošcima obrazaca omogućenim za pregledač koje korisnici objavljuju dozvolili da se prikazuju u veb pregledaču.

   Napomena : Ako se ova opcija ne izabere, korisnici i dalje mogu predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem objavljivati u bibliotekama obrazaca, ali te predloške obrazaca nije moguće popunjavati u veb pregledaču.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Konfigurisanje izuzetih korisničkih agenata

Da biste olakšali i ubrzali proces indeksiranja InfoPath obrazaca, možete navesti korisničke agente koji će biti izuzeti od primanja cele veb stranice za indeksiranje. To znači da, kada korisnički agent kojeg ste naveli naiđe na InfoPath obrasce, obrazac će se vratiti kao XML datoteka (koja izgleda kao hijerarhijska tekstualna datoteka) umesto kao cela veb stranica. Možete koristiti sledeću proceduru da biste izabrali ovu opciju i popunili listu agenata.

 1. Proverite da li je korisnički nalog koji izvršava ovu proceduru član SharePoint grupe „Administratori kolekcija lokacija“.

 2. Na stranici Centar za administraciju sistema SharePoint izaberite stavku InfoPath.

 3. U odeljku Izuzetih korisničkih agenata , potvrdite izbor u polju za potvrdu Prilagodi listu izuzetih korisničkih agenata , a zatim uradite nešto od sledećeg:

 4. Da biste dodali korisničkog agenta na listu izuzetih agenata, otkucajte ime u polje Ime i kliknite na dugme Dodaj.

 5. Da biste uklonili korisničkog agenta sa liste, izaberite ime i kliknite na dugme Ukloni.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×