Konfigurisanje postavki sistema Excel Services

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

 1. Otvorite stranicu za administraciju za dobavljač deljenih usluga (SSP).

  Postupite na sledeći način da biste otvorili stranicu za administraciju za SSP:

  1. Na gornjoj traci za navigaciju kliknite na vezu Upravljanje aplikacijom.

  2. Na stranici „Upravljanje aplikacijom“, u odeljku Deljene usluge Office SharePoint servera kliknite na vezu Kreiranje i podešavanje deljenih usluga za ovu farmu.

  3. Na stranici „Upravljanje deljenim uslugama ove farme" izaberite SSP za koji želite da otvorite stranicu za administraciju.

 2. Na matičnoj stranici „Administracija deljenih usluga", u odeljku Postavke sistema Excel Services kliknite na vezu Uredi postavke sistema Excel Services.

 3. Na stranici „Postavke sistema Excel Services", u odeljku Bezbednost, u grupi Metod pristupa datoteci izaberite neku od sledećih opcija:

  1. Imitiranje. Imitiranje omogućava delovanje niti u bezbednosnom kontekstu, a ne samo u kontekstu procesa koji sadrži nit. Izaberite ovu opciju da biste tražili od usluge Excel Calculation Services da ovlasti korisnike koji pokušavaju da pristupe radnim sveskama koje su uskladištene na UNC i HTTP lokacijama.

   Napomena: Opcija Imitiranje nema efekta na radne sveske koje su uskladištene u bazama podataka sistema Microsoft Office SharePoint Server 2007. Kod većine raspoređivanja farme servera u kojima su izloženi Web serveri i Excel Calculation Services serveri aplikacije pokrenuti na različitim računarima, imitiranje zahteva ograničeno Kerberos delegiranje.

  2. Nalog procesa. Nije moguće imitirati korisnički nalog, već se mora upotrebiti nalog procesa ukoliko Excel Calculation Services serveri aplikacije otvaraju radne sveske iz UNC deljenih resursa ili sa HTTP Web lokacija.

   U odeljku Šifrovanje veze izaberite opciju Nije potrebno ako ne želite da šifrujete komunikacije sa izloženim serverom sistema Excel Services, odnosno izaberite opciju Potrebno je da biste koristili šifrovanje za sve komunikacije sa izloženim serverom sistema Excel Services.

   Razmotrite primenu bezbednosti Internet protokola (IPsec) ili Secure Sockets Layer (SSL) veza da biste šifrovali prenos podataka između Excel Calculation Services servera aplikacije, izvora podataka, klijentskih računara i izloženih Web servera. Neophodno je da ručno podesite IPsec ili SSL ukoliko odlučite da zahtevate šifrovani prenos podataka. Možete zahtevati šifrovane veze između klijentskih računara i izloženih Web servera i u isto vreme dozvoliti nešifrovane veze između izloženih Web servera i Excel Calculation Services servera aplikacije.

 4. U odeljku Raspoređivanje opterećenja, u grupi Šema raspoređivanja opterećenja izaberite neku od sledećih opcija:

  1. URL adresa radne sveske. Pomoću URL adrese iz radne sveske navodi se proces usluge Excel Calculation Services (ECS) koji će otvarati radnu svesku. Na ovaj način zahtevi iz određene radne sveske uvek će se usmeravati ka istoj ECS sesiji.

  2. Kružno dodeljivanje. ECS proces koji se koristi za otvaranje radne sveske bira se pomoću šeme za raspoređivanje opterećenja sa kružnim dodeljivanjem.

  3. Lokalno. Koristiće se ECS proces koji je lokalni za računar na kojem se otvara radna sveska ukoliko je dostupan. Ako nije dostupan, ECS proces će se dodeliti pomoću šeme za raspoređivanje opterećenja sa kružnim dodeljivanjem.

   U polje Interval ponovnog pokušaja upišite vrednost u sekundama za maksimalno vreme čekanja pre ponovnog povezivanja sa ECS sesijom. Na ovaj način ćete obezbediti najmanje jedan pokušaj povezivanja u toku intervala koji navedete.

 5. U odeljku Upravljanje sesijom, u polje Maksimalni broj sesija po korisniku upišite maksimalni broj sesija sa sistemom Excel Services na koje korisnik ima pravo (upišite -1 kada nema ograničenja).

  Možete očuvati dostupnost resursa i unaprediti performanse i bezbednost usluge Excel Calculation Services tako što ćete smanjiti maksimalni broj sesija po korisniku. U slučaju da više korisnika istovremeno otvori više sesija usluge Excel Calculation Services, to može uticati na performanse.

 6. U odeljku Iskorišćenost memorije, u polje Maksimalni broj ličnih bajtova upišite vrednost u megabajtima (MB) za maksimalni broj MB koji ECS proces može koristiti (Upišite -1 da bi vrednost iznosila 50% fizičke memorije računara koji je host ESC procesa).

  1. U polje Ograničenje keš memorije upišite vrednost od 0 do 95, koja će predstavljati procenat vrednosti maksimalnog broja ličnih bajtova koji se može dodeliti neaktivnim objektima.

  2. U polje Maksimalna starost nekorišćenih objekata upišite maksimalno vreme (u minutima) koje neaktivni objekti mogu provesti u kešu memorije.

 7. U odeljku Keš radne sveske, u polje Lokacija keša radne sveske upišite putanju keša datoteka radne sveske na računaru koji je host ECS serveru. Poddirektorijum iz privremenog direktorijuma sistema će se koristiti ukoliko polje ostavite prazno.

  1. U polje Maksimalna veličina keša radnih svesaka upišite vrednost u MB koja se može dodeliti radnim sveskama koje koristi sistem Excel Services. Nedavno korišćene datoteke koje nisu trenutno otvorene ne ubrajaju se u ovu vrednost.

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogućeno keširanje da biste keširali objekte koji se ne koriste ni u jednoj sesiji.

 8. U odeljku Spoljni podaci, u polje Dužina trajanja veze upišite maksimalnu vrednost u sekundama koja će predstavljati period tokom kojeg će veza ostati otvorena. Veze koje isteknu ponovo će se otvoriti kada se primi sledeći upit (upišite -1 ako ne želite da se veze zatvaraju i ponovo otvaraju).

  Rizik od napada radi onemogućavanja usluga možete smanjiti tako što ćete ograničiti dužinu trajanja otvorene sesije.

 9. U odeljku Spoljni podaci, u odeljku Korisnički nalog bez nadzora unesite akreditive u polja Ime, Lozinka i Ponovo otkucajte lozinku za podrazumevani Windows nalog koji će Excel Calculation Services da koristi za povezivanje sa izvorima podataka koji zahtevaju akreditive naloga za potvrdu identiteta.

  Korisnički nalog bez nadzora predstavlja nalog sa niskim stepenom dozvole koji Excel Calculation Services može imitirati prilikom uspostavljanja veze sa podacima koje koristi metod SSO potvrde identiteta koji ne pripada operativnom sistemu Windows, ili ne koristi nijedan metod potvrde identiteta. Veze sa podacima koje koristi metod SSO potvrde identiteta koji ne pripada operativnom sistemu Windows ili ne koriste nijedan metod potvrde identiteta prekinuće se ako korisnički nalog bez nadzora nije konfigurisan.

  Imitiranje naloga bez nadzora štiti baze podataka sistema Office SharePoint Server 2007 i sve ostale izvore podataka kojima Excel Services može direktno da pristupi putem neovlašćenih veza klijenata koji koriste Excel Calculation Services da bi otvorili veze sa spoljnim podacima. Kada se imitira korisnički nalog bez nadzora, nije moguće koristiti akreditive pridružene aplikacijskoj niti usluge Excel Calculation Services za pristupanje bilo kojoj drugoj bazi podataka. Takođe, kada se imitira korisnički nalog bez nadzora, upiti spoljnih podataka se obrađuju u bezbednosnom kontekstu naloga sa niskim stepenom dozvola umesto u bezbednosnom kontekstu aplikacijske niti usluge Excel Calculation Services sa višim stepenom dozvola.

  Korisnički nalog bez nadzora možete konfigurisati kao nalog domena ili nalog lokalnog računara. Obezbedite da je na svakom Excel Calculation Services serveru aplikacije identična konfiguracija u slučaju da je korisnički nalog bez nadzora konfigurisan kao nalog na lokalnom računaru. Ograničite dozvole korisničkog naloga bez nadzora da biste omogućili samo prijavljivanje na mrežu. Potvrdite da korisnički nalog bez nadzora nema pristup nijednom izvoru podataka niti bazama podataka sistema Office SharePoint Server 2007.

 10. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×