Konfigurisanje postavki poslovnih metapodataka i ključnih reči za listu ili biblioteku

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Na nivou liste ili biblioteke, možete da podesite da li želite da koristite poslovne ključne reči. Takođe možete da kontrolišete da li vrednosti dodati kolone kontrolisanih metapodataka ili poslovne ključne reči kolone za određene liste ili biblioteke se dele kao društvene oznake.

U ovom članku

Dodavanje kolone sa poslovne ključne reči na listu ili biblioteku

Konfigurišete objavljivanje metapodataka

Dodavanje kolone sa poslovne ključne reči na listu ili biblioteku

Poslovnu ključnu reč je reč ili frazu koja je dodata na stavke na SharePoint lokaciji. Poslovne ključne reči su organizovane u jednom, koji nije hijerarhijski termina postavljene u okviru za upravljanje skladištem termina koji se zove skupom ključne reči. Pošto korisnici obično mogu da dodaju bilo koju reč ili frazu u stavci kao ključnu reč, poslovne ključne reči se može koristiti za označavanje folksonomy stil. Administratori skladišta termina ili druge osobe sa dozvolom za upravljanje metapodacima, možete odlučiti da biste premestili ključne reči iz skupa termina ključne reči i u određenim kontrolisanog skupa termina, pri čemu ključne reči koje će postati dostupne u kontekstu skupa određenih termina. Administratori skladišta termina takođe možete odabrati da napravite ključne reči skup zatvoreno, tako da korisnici ne mogu proslediti nove ključne reči i su ograničena na upotrebu postojeće ključne reči ili kontrolisane termine iz postojeće skupove termina. Ako dodate kolone sa poslovne ključne reči na listu ili biblioteku, korisnici lokacije će moći da unesete ključnu reč vrednosti za stavke uskladištene u listi ili u biblioteci. Ako na ključne reči skup termina za lokaciju konfigurisan da se otvori, korisnici mogu da dodaju sve tekstualne vrednosti u ovoj koloni.

Kada počnete da kucate ključnu reč, predlažu vam se dostupni termini i postojeće ključne reči.

Ključne reči koje korisnici unose se dele sa drugim korisnicima i aplikacijama (to jest, oni mogu biti predloženi drugim korisnicima kada ažuriraju vrednost za kolone sa poslovne ključne reči ili kada su dodate društvena oznaka stavke.

Pored toga, ako dodate kolone sa poslovne ključne reči u biblioteci, oznake bilo koji postojeći dokumenta koji je povezan sa dokumentima biće kopirani u koloni poslovne ključne reči kada dokumenti su otpremljene u biblioteku, da bi obezbedili sinhronizaciju između Vaša postojeća polja zastarelog ključne reči i kontrolisanih metapodataka funkcije.

 1. Idite na listu ili biblioteku za koju želite da dodate kolone sa poslovne ključne reči.

 2. Na traci, na kartici Lista ili Biblioteka kliknite na dugme Postavke liste ili Postavke biblioteke.

 3. U okviru Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke poslovnih metapodataka i ključnih reči.

 4. U odeljku Dodavanje ključnih reči , potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste dodali kolone sa poslovne ključne reči i omogućavanje sinhronizacije ključnih reči.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Konfigurišete objavljivanje metapodataka

Možete da kontrolišete da li termine ili ključne reči koje se dodaju na kontrolisani metapodaci ili poslovne ključne reči kolone u listi ili biblioteci postaju dostupni kao ključne reči za društveno označavanje. Ako konfigurišete listu koja sadrži osetljive informacije i to je verovatno te kolone kontrolisanih metapodataka ili poslovne ključne reči kolone mogu da sadrže vrednosti koje ne želite široko vidljive, možda ćete želeti da biste onemogućili objavljivanje metapodataka.

Napomena: Podrazumevano, uslovi iz lokalnog skupovima (to jest: skupove koji su kreirani u okviru konteksta za određenu lokaciju kolekciju termina) isključenih iz objavljivanje metapodataka. Lokalni skupovima nisu dostupni za upotrebu u društvenog označavanja ili kao poslovne ključne reči.

 1. Idite na listu ili u biblioteku za koju želite da konfigurišete objavljivanje metapodataka.

 2. Na traci, na kartici Lista ili Biblioteka kliknite na dugme Postavke liste ili Postavke biblioteke.

 3. U okviru Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke poslovnih metapodataka i ključnih reči.

 4. U odeljku Objavljivanje metapodataka, u okviru Sačuvaj metapodatke na ovoj listi kao društvene oznake uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste objavili vrednosti iz polja kontrolisani metapodaci i poslovne ključne reči da biste društvenog označavanja i profila stranica, potvrdite izbor u polju za potvrdu.

  • Da biste sprečili objavljivanje vrednosti u polja kontrolisani metapodaci "i" poslovne ključne reči "okviru društvenog označavanja i profila stranica, opozovite izbor u polju za potvrdu.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×