Konfigurisanje postavki keša na disku

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Keširanje na disku je jedan od načina za postizanje brže obrade sadržaja koji je uskladišten u bazi podataka Web aplikacije. Ako Web aplikacija sadrži velike datoteke, kao što su slike ili multimedijalne datoteke, omogućavanjem keširanja na disku skraćuje se vreme potrebno za isporuku stranice, zbog toga što keš skladišti datoteke na izloženom Web serveru, čime se smanjuje saobraćaj u bazi podataka.

Keširanje na disku možete da omogućite u web.config datoteci, u Web aplikaciji za koju želite da se ono primeni. Promene koje napravite u web.config datoteci primeniće se na sve kolekcije lokacija u Web aplikaciji.

Napomena : Keširanje na disku se naziva BLOB keširanje u web.config datoteci.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje web.config datoteke za Web aplikaciju

Omogućavanje i konfigurisanje keša na disku

Otvaranje web.config datoteke za Web aplikaciju

  1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Alatke za administraciju, a zatim izaberite stavku Internet Information Services (IIS) Manager.

  2. U Web serveru Internet Information Services (IIS) Manager kliknite na znak plus (+) pored imena servera koji sadrži Web aplikaciju, a zatim na znak plus pored stavke „Web lokacije“ da biste prikazali kreirane Web aplikacije.

  3. Kliknite na ime Web aplikacije za koju želite da konfigurišete keš na disku, a zatim dvaput kliknite na web.config datoteku.

  4. U dijalogu Svojstva web.config datoteke, na kartici ASP.NET istaknite lokaciju datoteke, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste je kopirali.

  5. Kliknite na dugme Start, a zatim otvorite program Windows Explorer.

  6. Kliknite u polje Adresa, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+V da biste u polje nalepili lokaciju web.config datoteke.

  7. Kliknite na dugme Idi da biste otvorili web.config datoteku.

    Napomena : Ako se pojavi dijalog u kome piše da Windows ne može da otvori datoteku, izaberite opciju Izaberi program sa spiska, a zatim kliknite na dugme U redu. U dijalogu „Otvori pomoću“ izaberite stavku Notepad, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Omogućavanje i podešavanje keša na disku

Važno : Pre nego što promenite web.config datoteku, napravite njenu kopiju i upotrebite drugo ime (na primer web.config1) da biste mogli da je izbrišete ako napravite grešku u datoteci i upotrebite originalnu datoteku.

  1. U web.config datoteci pronađite sledeći red:

< BlobCache lokaciju = "C:\blobCache" putanja = "\. (gif | jpg | png | css | js) $"maxSize ="10"omogućeno ="vrednost false"/ >

  1. U ovom redu, parametru

omogućeno

promenite vrednost iz

vrednost "false"

u

vrednost "true"

.

  1. Da biste promenili veličinu keša, upišite novi broj za parametar

maxSize

.Veličina se izražava u gigabajtima (GB), a podrazumevana veličina je 10 GB.

  1. Ako direktorijum koji je naveden u parametru

lokacija

nema dovoljno prostora da smesti veličinu keša, možete da upišete novi direktorijum za lokaciju.

  1. Da biste BLOB kešu dodali nove tipove datoteka, upišite tip datoteke pored drugih tipova datoteka. Sve tipove datoteka razdvojite znakom uspravna crta (|), kao što je prikazano u datoteci.

  2. Sačuvajte datoteku, a zatim je zatvorite.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×