Konfigurisanje navigacije metapodataka za listu ili biblioteku

Konfigurisanje navigacije metapodataka za listu ili biblioteku

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste olakšali korisnicima pronalaženje sadržaja u velikim listama i bibliotekama, možete da konfigurišete navigaciju metapodataka. Navigacija metapodataka omogućava korisnicima da dinamički filtriranje i pronalaženje sadržaja na listama i bibliotekama pomoću kontroli Navigaciono stablo hijerarhije da biste primenili različite metapodatke na osnovu filtere u prikaz. Ključni filteri se mogu koristiti u kombinaciji sa hijerarhiji navigacije da suzite listu stavki koje se prikazuju.

U ovom članku

Navigacija i filtriranje metapodataka funkcije

Hijerarhija pomenutih navigacije i ključni filteri

Automatsko kreiranje indeksa

Indeksirani upiti i rezervni upiti

Omogućavanje navigacije i filtriranja metapodataka

Konfigurisanje navigacije metapodataka

Srodni zadaci

Navigacija i filtriranje metapodataka funkcije

Funkcije navigacija i filtriranje metapodataka olakšavaju rad sa veoma dugačkim listama i bibliotekama:

Hijerarhija pomenutih navigacije i ključni filteri

Kada konfigurišete navigaciju metapodataka za listu ili biblioteku, kontrolu stabla na levoj strani stranice prikazuje hijerarhije obe fascikle i kontrolisane metapodatke termine koji se mogu koristiti da biste filtrirali prikaz stavki na listi ili biblioteci da biste kreirali dinamičku prikazuje sadržaja. To dodatnih kontrola ključnih filtera prikazuje ispod kontrolu stabla hijerarhiji navigacije i može koristiti u kombinaciji sa hijerarhiji navigacije da suzite listu stavki koje se prikazuju. Možete da odredite koje kolone iz biblioteke se pojavljuju u hijerarhiji navigacije, a možete i da navedete ključnih filtera, kada konfigurišete navigaciju metapodataka.

Korisnici lokacije možete da koristite hijerarhiji navigacije za pregled liste ili biblioteke tako što ćete fasciklu ili metapodatke. Kada korisnici izaberite termin kontrolisane metapodatke u hijerarhiji navigacije, prikaz se automatski filtrira da biste prikazali samo onih stavki koje su označene sa tim terminom ili neki njegov potomak termina. Da biste filtrirali samo na određeni pojam i isključite podređeni termini, korisnici mogu da izaberu stavku ponovo. Navigacija metapodataka radi zajedno sa filteri navedeni u bilo koji postojeći prikazi liste, kao i sa filterima naveden u kolonama za listu.

Navigacija metapodataka

Kontrola stabla

Hijerarhija fascikli za listu ili biblioteku

Termin

Podređeni termini

Ključni filteri

Možete da podesite i koristite navigaciju metapodataka za liste i biblioteke, čak i ako ove liste i biblioteke ne koristite stvarni kolone kontrolisanih metapodataka, zato što su tipovi dodatnih kolona koje se mogu koristiti kao polja u okviru hijerarhije navigacije metapodataka, uključujući tipa sadržaja i jednom vrednošću izbor polja. Ključni filteri možete da koristite sledeće tipove kolona pored polja kontrolisanih metapodataka: tip sadržaja, izbor polja, osoba ili grupa, datum i polje "vreme" i broj polja.

Vrh stranice

Automatsko kreiranje indeksa

Kada konfigurišete navigaciju metapodataka za listu ili biblioteku, možete navesti da li želite da oznake da se automatski kreira za polja koja ste odabrali da biste dodali hijerarhija navigacije i ključni filteri. Ova postavka je podrazumevano omogućena, a to je preporučene postavke. Kada omogućite Automatsko indeksiranje, jednu kolonu indeksa će biti kreiran na svih podržanih ključ polja filtera za (osim za tip sadržaja i izbor polja), a na sve podržani kombinacije hijerarhija navigacije i ključni Filteri će se kreirati složenog indeksa.

Kada indeksi se automatski kreiraju, upiti koje su dozvoljene za liste koje imaju više stavki od granične vrednosti prikaza liste. U nekim slučajevima, možda ćete morati da biste onemogućili ovu postavku i ručno konfigurisanje prilagođenih indeksi. Na primer, ako u kombinaciji jednu kolonu i složenog indeksa potrebnih za hijerarhiji navigacije i izabrana polja ključa filtera premašuje 20 (maksimalan broj indeksi po listu), Automatsko indeksiranje mora biti onemogućena.

Vrh stranice

Indeksirani upiti i rezervni upiti

Navigacija i filtriranje metapodataka je podrazumevano omogućen za većinu lokacija kreirana u SharePoint Server 2010. Čak i ako navigaciju metapodataka nije konfigurisan za određenu listu ili biblioteku, navigacija i filtriranje metapodataka je i dalje na poslu u pozadini da biste poboljšali performanse prikaza na listama i bibliotekama. Navigacija i filtriranje metapodataka funkcija automatski bira najbolje indeksa za rad svaki put kada se učitava prikaza. Kada korisnici učitavanje nove prikaze, primenite filtere prikazima, obrišete filtere ili primenite sortiranje na polju, upit optimizaciju određuje najbolji način za upit baze podataka bez ograničavanja prikaza liste.

Ako korisnik kreira ili učitava prikaza koji nije moguće iskazati kao selektivno indeksiranih upit, navigacija i filtriranje metapodataka će zatim sastavite i izvršavanje rezervnom upitu. Rezervnom upitu je izmenjena verzija originalne korisnik upita koji prikazuje delimične skup stavki zahtevano, jer je ona upite pomoću samo jednog dela na listi umesto cele liste. Namenjen je za pružanje korisnika sa nekim korisne rezultate u okolnostima kada originalnog upita je zabranjeno zbog ograničavanja veliku listu. Povremeno rezervni upiti će vratiti 0 daje rezultat ako nema stavki deo liste skenirana u upitu sadrže rezultate koji zadovoljavaju originalnog upita korisnika.

Kada dođe do rezervnom upitu, korisnik je obaveštenja putem na ekranu poruku da je ta osoba je prikazivanje delimične skup rezultata i da je ta osoba mora da primenite dodatne filtere da biste videli kompletnu analizu.

Poruka o rezervnom upitu služi i kao upozorenje da biste prikazali listu ili biblioteku vlasnici to podataka distribuciju na listi je i koji korisnici su blokirani iz pristupa sadržaju koji im je potreban jer upiti određeni korisnik ne može da vrati kompletan skup rezultata.

Vrh stranice

Omogućavanje navigacije i filtriranja metapodataka

Navigacija i filtriranje metapodataka funkcija je podrazumevano omogućen za većinu lokacija. Ako to nije omogućena za vašu lokaciju, možete da omogućite ga na stranicama funkcije lokacije za lokaciju.

Morate biti vlasnik lokacije ili Administrator kolekcije lokacija da biste omogućili navigacija i filtriranje metapodataka.

 1. U meniju Radnje na lokaciji izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru Radnje na lokaciji izaberite stavku Upravljaj funkcijama lokacije.

 3. Na listi „Funkcije“ pronađite stavku Navigacija i filtriranje metapodataka i kliknite na dugme Aktiviraj.

Vrh stranice

Konfigurisanje navigacije metapodataka

Morate imati bar nivo dozvole za upravljanje listama da konfigurišete navigaciju metapodataka za listu ili biblioteku.

 1. Idite na listu ili u biblioteku za koju želite da konfigurišete navigaciju metapodataka.

 2. Na traci izaberite karticu Lista ili Biblioteka i kliknite na dugme Postavke liste ili Postavke biblioteke.

 3. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Postavke navigacije metapodataka.

 4. U odeljku Konfigurisanje hijerarhija navigacije izaberite polje ili polja koja želite da prikažete u hijerarhiji navigacije i zatim kliknite na dugme Dodaj.

 5. Podrazumevano, fascikle se automatski prikazuju u hijerarhiji navigacije. Ako ne želite fascikli da biste prikazali, izaberite fasciklei zatim kliknite na dugme Ukloni.

 6. Ponovite korak 4 da biste dodali dodatne polja.

 7. U odeljku Konfigurisanje ključnih filtera izaberite polja koja želite da dodate kao ključne filtere i zatim kliknite na dugme Dodaj.

 8. U Konfigurisanje automatskog kolone indeksiranja za ovu listu, navedite da li želite da automatsko kreiranje indeksa u ovu listu da biste poboljšali performanse upita koji se korisnici će izvršiti kada koriste hijerarhija navigacije i filtriranja ključ kolone koju ste naveli. Preporučuje se da ste izabrali opciju automatski upravljali indeksa kolone na listi.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Srodni zadaci

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×