Konfigurisanje liste lokacije ili biblioteke tako da zahteva odobrenje stavki ili datoteka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku za referencu.

Neke liste lokacije i biblioteke sadrže osetljive informacije, na primer projektovane marketinške kampanje ili inicijative za ljudske resurse. Može biti od značaja da postoje samo „zvanične“ verzije stavki i datoteka koje korisnici mogu da prikažu. Da bi se to postiglo, neke organizacije postavljaju moderatora koji može da pregleda i odobri stavke ili datoteke pre nego što sadržaj postane vidljiv većini korisnika lokacije. Moderatori mogu da primene značajan nivo kvaliteta i bezbednosti na sadržaj na listama i u bibliotekama.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Navođenje da stavke ili datoteke na listi ili u biblioteci zahtevaju odobrenje

Uklanjanje zahteva za odobrenje sa liste lokacije ili iz biblioteke

Navođenje da stavke ili datoteke na listi ili u biblioteci zahtevaju odobrenje

Ako neko prosledi stavku ili datoteku na listu ili u biblioteku koja zahteva odobrenje, ona će imati status Na čekanju dok je ne odobri neko ko za to ima odgovarajuće dozvole. Dok čeka na odobrenje, stavka ili datoteka će imati status Na čekanju.

Kada stavka ili datoteka ima status Na čekanju, obično mogu da je vide samo autor stavke ili datoteke i osobe koje imaju dozvole za upravljanje listama i bibliotekama. Kada se status Na čekanju promeni u status Odobreno, stavka ili datoteka postavlje vidljiva svima koji imaju dozvole za prikazivanje liste ili biblioteke. Odbačene stavke ostaju na listi dok ih ne izbriše autor ili neko drugi ko ima odgovarajuće dozvole. Svim stavkama ili datotekama koje već postoje na listi ili u biblioteci automatski se dodeljuje status Odobreno.

Važno :  Ako je bezbednost u biblioteci lokacije konfigurisana tako da dozvoli svim korisnicima da čitaju stavke, svako ko ima dozvole za čitanje lokacije može videti sve stavke na listi ili u biblioteci, bilo da se stavke nalaze u statusu Odobreno ili ne.

Samo osobe koje imaju dozvole „Puna kontrola“ ili „Dizajn“ mogu da menjaju postavke liste ili biblioteke.

To Podešavanje potrebne odobrenje stavki ili datoteka

 1. Ako lista lokacije ili biblioteka nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

 2. Na traci izaberite karticu Biblioteka u grupi Alatke za biblioteku ili Alatke za listu.

 3. Ako radite u biblioteci, kliknite na dugme Postavke biblioteke. Ako radite na listi, izaberite stavku Postavke liste. U ovom primeru, otvara se stranica na Postavke biblioteke . Stranica sa postavkama biblioteke sa prikazanom vezom „Postavke kreiranja verzija“

 4. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija. Otvara se stranica Postavke za kreiranje verzija.

  Stranica „Izabrane opcije kreiranja verzija“ sa prikazanom stavkom „Odobrenje izbora“

 5. U odeljku Odobrenje sadržaja izaberite stavku Da kao odgovor na pitanje Zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke?.

 6. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki odredite korisnike koji mogu videti radne verzije stavki u biblioteci dokumenata. U ovom primeru izabrana je stavka Samo korisnici koji mogu da odobre stavke (i autor stavke).

 7. Kliknite na dugme U redu.

  Sledeći primer prikazuje odobrene stavke u biblioteci posle postavljanja opcije Zahtevaj odobrenje sadržaja na vrednost Da. Ove datoteke su automatski odobrene zato što su se već nalazile u biblioteci.

  SharePoint biblioteka posle postavljanja zahteva za odobrenje. Datoteke koje su već u biblioteci imaju status „Odobreno“.

Vrh stranice

Uklanjanje zahteva za odobrenje sa liste lokacije ili iz biblioteke

Možda će vašoj organizaciji biti nepraktično ili nepotrebno da zahteva odobrenje za svaku stavku ili datoteku na određenoj listi ili u biblioteci. Pored toga što oduzima vreme osobi koja dodeljuje ili odbija odobrenje, zahtev takođe sprečava jednostavnu saradnju osoba na datoteci ili stavci. Ako utvrdite da organizaciji nije više potrebno odobrenje svake stavke ili datoteke, možete da uklonite zahtev.

To Uklanjanje zahtev za odobravanje stavki ili datoteka na listi ili biblioteci

 1. Ako lista lokacije ili biblioteka nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

 2. Na traci izaberite karticu Biblioteka u grupi Alatke za biblioteku ili karticu Lista u grupi Alatke za listu.

 3. Ako radite u biblioteci, kliknite na dugme Postavke biblioteke. Ako radite na listi, kliknite na dugme Postavke liste. U ovom primeru otvara se stranica Postavke biblioteke.

  Stranica sa postavkama biblioteke sa prikazanom vezom „Postavke kreiranja verzija“

 4. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija. Otvara se stranica Postavke za kreiranje verzija.

 5. U odeljku Odobrenje sadržaja izaberite stavku Ne kao odgovor na pitanje Želite li da zahtevate odobrenje sadržaja za prosleđene stavke?. Pojavljuje se poruka upozorenja.

  Poruka upozorenja koja se pojavljuje kada se u dijalogu „Postavke kreiranja verzija“, u odeljku „Odobrenje sadržaja“ izabere stavka „Ne“

 6. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili poruku.

 7. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Postavke za kreiranje verzija. Kada se vratite na listu ili u biblioteku, stavka Status odobrenja nije više dostupna na stranici. Svi korisnici koji imaju dozvole za prikazivanje liste ili biblioteke mogu da prikažu sav sadržaj koji se tu nalazi.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×