Konfigurisanje fokusiranog prijemnog sandučeta za sve osobe u organizaciji

Saradnici: Nada Stojadinović
Poslednji put ažurirano: 6. novembra 2017.

Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Ne dopada vam se fokusirano prijemno sanduče? Možete da ga uklonite. Pročitajte članak ISKLJUČIVANJE FOKUSIRANOG PRIJEMNOG SANDUČETA. Umesto toga se obratite tehničkoj podršci svoje organizacije kako biste dobili pomoć.

Ako ste odgovorni za konfigurisanje načina funkcionisanja e-pošte za SVE osobe u preduzeću, ovaj članak je namenjen vama!

Ako želite da obezbedite da korisnici dobijaju e-poruke specifične za poslovanje, na primer od službe za ljudske resurse ili obračun zarada, možete da konfigurišete fokusirano prijemno sanduče tako da te poruke stignu u prikaz „U fokusu“. Možete da kontrolišete i to da li korisnici u organizaciji vide fokusirano prijemno sanduče u poštanskom sandučetu.

Korišćenje korisničkog interfejsa za pravljenje pravila za prenos radi usmeravanja e-poruka na prikaz „U fokusu“ za sve korisnike

Ovaj primer omogućava da se sve poruke sa temom „Ljudski resursi“ isporuče u fokusirano prijemno sanduče.

 1. Idite u Office 365 centar administracije.

  Idite u Office 365 centar administracije.

  Idite u Office 365 centar administracije.

 2. Izaberite stavke Centri administracije > Exchange.

 3. U Exchange centru administracije idite na stavke Protok pošte > Pravila. Izaberite stavku Snimak ekrana: Ikona „Dodaj“ u Exchange centru administracije, a zatim odaberite stavku Napravi novo pravilo....

 4. Kada napravite novo pravilo, kliknite na dugme sačuvaj kako biste ga pokrenuli.

Snimak ekrana: Pravljenje i čuvanje novog pravila fokusiranog prijemnog sandučeta

Korišćenje programa PowerShell za pravljenje pravila za prenos radi usmeravanja e-poruka na prikaz „U fokusu“ za sve korisnike

U ovom primeru omogućava se isporučivanje svih poruka službe za ljudske resurse u fokusirano prijemno sanduče.

New-TransportRule -Name <name_of_the_rule> -SubjectContainsWords "Human Resources" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox" -SetHeaderValue "true"

Važno : 

 • „X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox“ i „true“ razlikuju velika i mala slova u ovom primeru.

 • Fokusirano prijemno sanduče poštuje X-zaglavlje koje zaobilazi nebitnu e-poštu, tako da ako koristite tu postavku u fascikli „Nebitna e-pošta“, ona se koristi i u fokusiranom prijemnom sandučetu.

Detaljne informacije o sintaksi i parametrima potražite u članku New-TransportRule.

Kako da znate da li je to uspelo?

Možete da pregledate zaglavlja e-poruka da biste videli da li e-poruke stižu u prijemno sanduče usled zaobilaženja pravila za prenos fokusiranog prijemnog sandučeta. Izaberite e-poruku iz poštanskog sandučeta u organizaciji koja ima primenjeno pravilo za prenos fokusiranog prijemnog sandučeta. Pogledajte zaglavlja označena na poruci i trebalo bi da vidite zaglavlje X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox: true. To znači da zaobilaženje funkcioniše. Informacije o tome kako da pronađete informacije o zaglavlju potražite u temi Pregled informacija iz internet zaglavlja e-poruke.

Uključivanje ili isključivanje fokusiranog prijemnog sandučeta u organizaciji

Koristite PowerShell da biste uključili ili isključili fokusirano prijemno sanduče za sve osobe u organizaciji. Da li želite da uradite to u Office 365 centru administracije? Obavestite naš tim inženjera. Unesite svoju ideju ovde!

U sledećem primeru PowerShell isključuje fokusirano prijemno sanduče u organizaciji. Međutim, tako se ne blokira dostupnost te funkcije korisnicima. Ako žele, oni još uvek mogu ponovo da omoguće fokusirano prijemno sanduče na svakom od klijenata.

Napomena : Korisnici ne vide prikaz „U fokusu“ dok ne zatvore i ponovo pokrenu Outlook.

Pokrenite cmdlet komandu Get-OrganizationConfig.

Get-OrganizationConfig

Pročitajte odgovor i potražite odgovore u fokusiranom prijemnom sandučetu. Pokrenite sledeću cmdlet komandu da biste isključili fokusirano prijemno sanduče.

Set-OrganizationConfig -FocusedInboxOn $false

Trebalo bi da vidite odgovor da je fokusirano prijemno sanduče isključeno.

Napomena : Ako je fokusirano prijemno sanduče isključeno u organizaciji, a vi želite da ga uključite, pokrenite cmdlet komandu „Set-OrganizationConfig cmdlet“ sa svojstvom „-FocusedInboxOn“ postavljenim na vrednost „$true“.

Uključivanje ili isključivanje fokusiranog prijemnog sandučeta za određene korisnike

U ovom primeru isključuje se fokusirano prijemno sanduče za Srećka Tešića u organizaciji Contoso. Međutim, tako se ne blokira dostupnost te funkcije korisnicima. Ako žele, oni još uvek mogu ponovo da omoguće fokusirano prijemno sanduče na svakom od klijenata.

Napomena : Korisnici ne vide prikaz „U fokusu“ dok ne zatvore i ponovo pokrenu Outlook.

Pokrenite cmdlet komandu Get-FocusedInbox.

Get-FocusedInbox -Identity <tim@contoso.com>

Pročitajte odgovor i potražite odgovore u fokusiranom prijemnom sandučetu. Pokrenite sledeću cmdlet komandu da biste isključili fokusirano prijemno sanduče.

Set-FocusedInbox -Identity <tim@contoso.com> -FocusedInboxOn $false

Trebalo bi da vidite odgovor da je fokusirano prijemno sanduče isključeno.

Napomena : Ako je za Srećka Tešića fokusirano prijemno sanduče isključeno i želite da ga uključite, pokrenite cmdlet komandu „Set-FocusedInbox“ sa svojstvom „-FocusedInboxOn“ postavljenom na vrednost „$true“.

Najčešća pitanja o fokusiranom prijemnom sandučetu

Evo odgovora na najčešće postavljana pitanja o fokusiranom prijemnom sandučetu. Ako ne možete da pronađete odgovor na svoje pitanje, obavestite nas tako što ćete ostaviti komentar, a mi ćemo ga dodati na listu.

Poslednji put ažurirano: 7. aprila 2017.

Da li mogu da kontrolišem način na koji se fokusirano prijemno sanduče primenjuje u organizaciji?

Možete. Fokusirano prijemno sanduče možete da uključite ili isključite za celu organizaciju ili za određene korisnike.

Da li je funkcija fokusiranog prijemnog sandučeta dostupna SAMO za Office 2016 klijente?

Jeste. To obuhvata samo korisnike sistema Office 2016. Funkcija se neće prenositi u Outlook 2013 i starije verzije.

Koliko vremena je potrebno da bi promene fokusiranog prijemnog sandučeta stupile na snagu u programu Outlook?

Kada uključite ili isključite fokusirano prijemno sanduče, postavke stupaju na snagu kada korisnici zatvore i ponovo pokrenu Outlook.

Šta se dešava sa fasciklom „Nebitna e-pošta“ kada uključim fokusirano prijemno sanduče?

Kada se prebacite, više ne primate manje važne e-poruke u fascikli „Nebitna e-pošta“. Umesto toga e-pošta se deli na kartice „U fokusu“ i „Ostalo“ u prijemnom sandučetu. Fokusirano prijemno sanduče koristi isti algoritam koji je premeštao stavke u fasciklu „Nebitna e-pošta“, što znači da se sve e-poruke za koje je podešeno da se premeštaju u fasciklu „Nebitna e-pošta“ sada premeštaju na karticu „Ostalo“. Sve poruke koje se već nalaze u fascikli „Nebitna e-pošta“ ostaju tamo dok ne odlučite da ih izbrišete ili premestite.

Pogledajte ovu objavu koju je napisao Toni Redmond, Microsoft MVP: Na koji način fokusirano prijemno sanduče zamenjuje fasciklu „Nebitna e-pošta“ u okviru usluge Office 365.

Da li korisnici i dalje mogu da koriste fasciklu „Nebitna e-pošta“? Šta Microsoft preporučuje kada je u pitanju korišćenje fascikle „Nebitna e-pošta“ ili fokusiranog prijemnog sandučeta?

Da. Korisnici mogu i dalje da koriste fasciklu „Nebitna e-pošta“ i da onemoguće fokusirano prijemno sanduče, međutim, fokusirano prijemno sanduče na kraju će potpuno zameniti fasciklu „Nebitna e-pošta“, zato Microsoft preporučuje da odmah pređete na njega.

Da li treba da onemogućim fasciklu „Nebitna e-pošta“ za krajnje korisnike ako se svi premeste na fokusirano prijemno sanduče?

Ne. Fascikla „Nebitna e-pošta“ može izričito da se onemogući za poštansko sanduče pokretanjem cmdlet komande „Set-Clutter“. Međutim, ako to uradite, vlasnik poštanskog sandučeta vidi poruke koje su se prethodno preusmeravale u fasciklu „Nebitna e-pošta“ u prijemnom sandučetu i mora da ih obrađuje dok mu se klijent ne nadogradi na verziju koja podržava fokusirano prijemno sanduče. Zbog toga je najbolje da ne onemogućavate fasciklu „Nebitna e-pošta“ dok nadograđeni klijenti ne postanu dostupni.

Zašto postoje dve različite cmdlet komande za upravljanje fokusiranim prijemnim sandučetom.

Postoje dva stanja povezana sa fokusiranim prijemnim sandučetom.

 • Nivo organizacije: Stanje fokusiranog prijemnog sandučeta i povezana vremenska oznaka poslednjeg ažuriranja.

 • Nivo poštanskog sandučeta: Stanje fokusiranog prijemnog sandučeta i povezana vremenska oznaka poslednjeg ažuriranja

Cmdlet komanda „Get/Set-Organization“ daje ili menja fokusirano prijemno sanduče na nivou organizacije, a cmdlet komanda „Get/Set-FocusedInbox“ daje ili menja fokusirano prijemno sanduče na nivou poštanskog sandučeta.

Na koji način Outlook odlučuje da prikaže utisak pri radu sa fokusiranim prijemnim sandučetom uz ta dva stanja?

Outlook odlučuje da prikaže utisak pri radu tako što bira koja cmdlet komanda ima najnoviju vremensku oznaku. Obe vremenske oznake su podrazumevano „bez vrednosti“ i funkcija je omogućena u ovom slučaju.

Zašto cmdlet komanda „Get-FocusedInbox“ daje vrednost „true“ ako sam isključio/la fokusirano prijemno sanduče u organizaciji?

Postoje dve cmdlet komande za kontrolisanje fokusiranog prijemnog sandučeta. Kada pokrenete cmdlet komandu „Get-FocusedInbox“ za poštansko sanduče, ona daje stanje nivoa poštanskog sandučeta funkcije. Utisak pri radu u programu Outlook bira se na osnovu toga koje je cmdlet stanje poslednje izmenjeno.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×