Konfigurisanje adresara za LDAP

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Lagan Directory Access Protocol (LDAP), se naziva i Internet usluge direktorijuma, koristi se za pronalaženje e-adrese koje se ne nalaze u lokalnoj Outlook adresar ili korporativne nivou direktorijuma kao što su globalnog spiska adresa. LDAP upite direktorijuma na drugim serverima da biste potražili imena i druge informacije koje mogu biti otkrivene u programu Outlook.

LDAP usluga zahteva mrežnu vezu na LDAP server. Microsoft Exchange podržava LDAP, ili možete da pronađete LDAP serverom na internetu, internoj mreži vaše organizacije, ili do drugog preduzeća koja hostuje LDAP serverom.

Da biste konfigurisali adresaru za LDAP, moraćete ime i levi broj LDAP server.

Podešavanje i konfigurisanje usluga na LDAP

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 2. Na kartici Adresari kliknite na dugme Novo.

 3. Izaberite opciju za Internet Directory usluge (LDAP) , a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. U polju Ime servera otkucajte ime servera koju je dao vaš dobavljač Internet usluga (ISP) ili administrator sistema.

 5. Ako je server koji ste naveli zaštićen lozinkom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ovaj server zahteva da se prijavim, a zatim otkucajte korisničko ime i lozinku.

 6. Kliknite na dugme Još postavki.

 7. U okviru Prikazano ime otkucajte ime LDAP adresara za koje želite da bude prikazano na listi Adresar u dijalogu Adresar.

 8. U okviru Detalji veze, otkucajte broj porta servera LDAP dao vaš dobavljač Internet usluga ili administrator sistema.

 9. Izaberite karticu Pretraga, a zatim podesite postavke servera na potrebne vrednosti.

  Postavka za vremensko ograničenje pretrage navodi broj sekundi koji Outlook troši na pretraživanje LDAP kataloga da biste rešili imena u poruci. Takođe možete da ograničite broj imena na listi u adresaru koji se vraćaju iz pretrage.

 10. Na kartici Pretraga , u okviru Osnova pretrage, ako Prilagođeno polje je popunjeno, otkucajte istaknuto imena koja vam je dao vaš administrator.

 11. Kliknite na dugme U redu, zatim na dugme Dalje, a potom na dugme Završi.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×