Konfigurisanje SharePoint lokacije za mobilne uređaje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kao administrator SharePoint lokacija, možete da navedete prikaza na SharePoint lokaciju u pregledaču na mobilnom uređaju. Ovaj članak opisuje mobilni prikaz pregledača, kako da konfigurišete lokaciju ispravno prikazali na više uređaja i kako da podesite automatsko obaveštenja. Ako tražite informacije o tome kako da prikažete na SharePoint lokaciji na mobilnim uređajima, pogledajte članak Korišćenje mobilnog uređaja za rad sa SharePoint Online lokacijama.

Mobilni prikaz i prikaz za računar

Korišćenje mobilnog uređaja možete da birate između dve vrste prikaza – mobilni prikaz i prikaz za računar – za neke vrste SharePoint lokacija i OneDrive for Business biblioteke. U prikazu za računar, korisnici vide veze za navigaciju na vrhu stranice. U mobilnom prikazu korisnici vide lokaciju oblikovanu tako da se lepo na uređaju.

Da biste isprobali mobilni prikaz na uređaju, primenite sledeću proceduru:

 1. Otvorite SharePoint lokaciju na uređaju.

 2. U gornjem desnom uglu lokacije dodirnite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru Radnje na lokaciji izaberite stavku Upravljaj funkcijama lokacije.

 4. Postavite opciju Prikaz mobilnog pregledača na Aktivno. (Podrazumevana postavka je Aktivno.)

Da biste se vratili u mobilni prikaz, dodirnite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim stavku Mobilni prikaz.

Neke lokacije se automatski konfigurišu kako bi ponudile opciju mobilnog prikaza. Za druge lokacije morate da aktivirate funkciju prikaza mobilnog pregledača.

Aktiviranje prikaza mobilnog pregledača

SharePoint lokaciju možete konfigurisati tako da se na pametnim telefonima vizuelizuje korišćenjem optimizovanog pregledača za mobilne uređaje. To možete uraditi tako da za lokaciju aktivirate funkciju mobilnog pregledača. Kad je aktiviran, prikaz mobilnog pregledača proverava pregledač na uređaju kako bi utvrdio da li podržava HTML5. Ako podržava, lokacija se prikazuje korišćenjem mobilnog prikaza. Ako ne podržava, lokacija se prikazuje korišćenjem klasičnog prikaza koji podseća na ono što bi korisnik video na računaru.

Ne morate da uključujete prikaz mobilnog pregledača za sve SharePoint lokacije. Ova funkcija je podrazumevano već uključena kad se lokacije kreiraju korišćenjem nekog od sledećih predložaka lokacije:

 • Predlošci za saradnju Lokacija tima, Prazna lokacija, Radni prostor dokumenta, Blog, Lokacija za timski rad, Visio spremište procesa

 • Predlošci za sastanke Osnovni radni prostor za sastanak, Prazan radni prostor za sastanak, Radni prostor operativnog sastanka, Radni prostor za društvene sastanke, Radni prostor za više sastanaka

 • Enterprise predložaka centra za dokumente, centar za čuvanje zapisa, centar za osnovni centar za pretragu, FAST Search centra za poslovno obaveštavanje

Svi ostali predlošci lokacija zahtevaju izričito aktiviranje ove funkcije. Možete aktivirati ili deaktivirati funkciju „Prikaz mobilnog pregledača“ ako izaberete stavku „Postavke lokacije“ u okviru „Radnje na lokaciji“ i „Upravljanje funkcijama lokacije“.

Više detalja možete pronaći na mobilni pregledač prikaza u Plan za mobilni prikaz u sistemu SharePoint 2013. Listu podržanih mobilnog uređaja potražite u članku Podržani pregledači mobilnih uređaja u sistemu SharePoint 2013.

Postavljanje lokacije tako da se prikazuje u više prikaza korišćenjem kanala uređaja

Funkcija kanala uređaja idealna je za složenije SharePoint lokacije na kojima kreirate jednu lokaciju i sadržaj te lokacije, ali mapirate sadržaj tako da koristi različite master stranice i opise stilova koji su karakteristični za jedan uređaj ili grupu uređaja. Pomoću funkcije kanala uređaja možete odabrati da prikažete različiti sadržaj različitim kanalima uređaja koristeći istu stranicu i raspored na stranici. Taj zadatak obično obavlja veb projektant ili dizajner. Kanali uređaja dostupni su samo za lokacije za objavljivanje.

Više informacija o šta su to kanala uređaja i kako se koriste na lokacijama potražite u člancima, Pregled mobilnih uređaja i SharePoint 2013 i Pregled modela stranice SharePoint 2013.

Postavljanje obaveštenja koja vas obaveštavaju o promenama

Kada niste u kancelariji, ne morate gubiti na produktivnosti. I dalje možete dobijati obaveštenja o promenama koje se vrše na lokaciji ili u njenom sadržaju tako što ćete postaviti obaveštenja koja pružaju uvid u promene na SharePoint listi ili u stavci.

Da biste koristili ovu proceduru na mobilnom uređaju, izaberite opciju Prebacivanje ne prikaz računara u meniju Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ .

 1. Na listi ili u biblioteci u kojoj želite da kreirate obaveštenje, na traci izaberite karticu Biblioteka ili Lista.

 2. U grupi Deljenje i praćenje kliknite na dugmeObaveštavaj me i izaberite stavku Postavi obaveštenje za ovu biblioteku. (Na listi će komanda glasiti Postavi obaveštenje za ovu listu.)

 3. Na stranici „Novo obaveštenje“, u odeljku Naslov obaveštenja promenite naslov za obaveštenje ako želite.

 4. U odeljku Slanje obaveštenja unesite korisnička imena ili e-adresu osobe kojoj želite da pošaljete obaveštenja.

 5. U odeljku Način isporuke odaberite stavku E-pošta ili Tekstualna poruka (SMS).
  NAPOMENA: Ako koristite SharePoint Online (kao deo sistema Office 365), odaberite E-pošta. Opcija „SMS“ nije dostupna za Office 365.

 6. Ako je odeljak Tip promene dostupan, odaberite tipove promena o kojima želite da dobijate obaveštenja.

 7. U odeljku Slanje obaveštenja samo za ove promene navedite da li želite da dobijate obaveštenja o svim tipovima promena ili samo o određenim promenama.

 8. U odeljku Vreme slanja obaveštenja odaberite učestalost primanja obaveštenja, na primer odmah ili u dnevnom odnosno sedmičnom rezimeu, kao i kog dana ili u koje vreme.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Primajte obaveštenja na svom Windows Phone uređaju kada na lokaciji dođe do određenih događaja, na primer kada korisnik doda stavku na listu ili ažurira stavku. Da biste postavljali obaveštenja, aplikacija za mobilni uređaj mora biti registrovana na SharePoint lokaciji. Usluga Microsoft Push obaveštenja za Windows Phone uređaje ne podrazumeva samo postavljanje obaveštenja; usluga za obaveštenja nudi nezavisnim programerima stabilan, namenski i postojan kanal pomoću koga na efikasan način mogu slati podatke Windows Phone aplikaciji sa veb usluge. Podešavanje usluge za slanje obaveštenja obično obavlja veb projektant i ta usluga je dizajnirana za lokacije većih preduzeća.

Više detalja o tome kako da podesite usluga Push obaveštenja na SharePoint lokaciji potražite u člancima Push obaveštenja pregled za Windows Phone i Kako da: konfigurisanje i upotreba prosleđenih obaveštenja u sistemu SharePoint 2013 aplikacija za Windows Phone.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×