Konfiguracija verzije kolekcije lokacija i postavki nadogradnje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada Office 365 nadogradnje postaju dostupne, SharePoint Online administrator (zovu se i Globalni administrator) je prvi da biste čuli o tome. SharePoint Online ima hijerarhijsku strukturu, pa nadogradnje isporučuju kaskadnog način. Nadogradnje počinju sa najvišeg nivoa ili zakupac nivo hijerarhije i zatim teku do kolekcije lokacija i lokacijama ispod.

Hijerarhija koja pokazuje kako nadogradnje počinju na vrhu zakupca i teku nadole

SharePoint Online administrator odlučuje kome je dozvoljeno da nadogradi kolekcije lokacija i može da ograniči dozvole za nadogradnju izabranoj grupi ili da delegira odgovornosti za nadogradnju administratorima kolekcije lokacija. Svaki metod ima svojih pogodnosti.

Ograničenje opcije nadogradnje kada želite da biste rasporedili koordinisano primenu nove funkcije ili izuzetno prilagodio lokacija koje treba detaljnu testiranje pre nadograđuje. Možete takođe da delegirate nadogradnja zadataka kada imate više kolekcija lokacija u okviru pretplate. Ako, na primer, lokacije tima, lične lokacije, lokacije za objavljivanje i lokacije projekta, delegiranje širi u poslu i omogućava Administratori kolekcije lokacija da biste odredili kada je vreme da biste primenili nadogradnje za njihove pojedinačne lokacije.

Osnovni podaci o verzijama kolekcije lokacija

Jedna od najboljih stvari o SharePoint je mogućnost da kreiraju lokacije tima i druge vrste lokacija kad god je potrebno. Ako se nadogradnja poruku, ne želite da utiče na workday zadatke ili da sprečite korisnike da kreiranju lokacija kada i gde treba im. Sa verzijama, ažurirajte svoju pretplatu na novom okruženju, ali omogućili korisnicima da nastavite sa kreiranjem lokacijama da izgleda kao što je stara verzija. Sledeći scenario je primer zašto biste želeli da uradite sledeće:

Rob, SharePoint Online administrator na Contoso samo nadograđeni pretplatu na nivou zakupca, ali i dalje radi na plan za nadogradnju stotine kolekcije lokacija u njegov zakupca. U isto vreme, marketing tim priprema objaviti neke nove proizvode i treba da sarađujete sa partnerima u različitim geografskim lokalnim standardima koji nije moguće pričekati dok proces nadogradnje dovrši kako bi oni kreiraju lokacije projekta 2010 da koristite do njihove projekta dovršava.

Možete da odaberete da li želite da dozvolite verzije u vašu pretplatu, a ipak odlučite kako korisnici mogu izvršiti nadogradnju kolekcije lokacija. Sledi objašnjenje verziju opcija dostupnih na Centar za administraciju lokacije SharePoint.

Opcija

Opis

Dozvoli kreiranje stare verzije kolekcije lokacija, ali sprečavaju Kreiranje nove verzije kolekcije lokacija. Sprečavanje saglasnosti nadogradnje na novu verziju kolekcije lokacija.

Strogo kontrolišete proces nadogradnje i da sprečite korisnike da pomoću nove funkcije do daljnjeg.

Dozvoli pravljenje stare verzije kolekcija lokacija i pravljenje nove verzije kolekcija lokacija. Dozvolite nadogradnju na noviju verziju kolekcija lokacija davanjem saglasnosti.

Korisnicima dati izbor koju verziju žele novom nadograđenom okruženju.

Spreči pravljenje stare verzije kolekcija lokacija, ali dozvoli pravljenje nove verzije kolekcija lokacija. Dozvolite nadogradnju na noviju verziju kolekcija lokacija davanjem saglasnosti. (Ovo je podrazumevani izbor.)

Kontrolišete proces nadogradnje tako da korisnici mogu da koriste stari funkcije kolekcije lokacija.

Da biste konfigurisali verziju i postavke nadogradnje za sve kolekcije lokacija

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u SharePoint centar administracije. Morate biti prijavljeni kao SharePoint Online administrator da pristupite centru administracije.

 3. Odaberite stavku Postavke.

 4. Izaberite željenu opciju u okviru Postavke verzije globalnog iskustva.

 5. Kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Opcije se pojavljuju zatamnjene (nedostupne) ako je ovo nova pretplata ili ako osnovni nivo (nivo zakupca) postojeće pretplate još nije nadograđen.

Da biste omogućili ili onemogućili nadogradnje na izabranim kolekcijama lokacija

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u SharePoint centar administracije.

 3. Idite na Kolekcije lokacija i izaberite onu koju želite.

 4. Na traci izaberite stavke Nadogradnja > Postavke nadogradnje kolekcije lokacija.

 5. Za opciju Dozvoli nadogradnju odaberite stavku Da ili Ne.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Takođe pogledajte

Upravljanje kolekcijama sajtova i globalnim postavkama u SharePoint centru administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×