Kompatibilnost verzija između Power Pivot modela podataka u programima Excel 2010 i Excel 2013

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste ranije koristili za SQL Server Power Pivot programski dodatak da biste kreirali ugrađeni modelom podataka u programu Excel 2010, novi integrisani Model podataka u novijim verzijama programa Excel dolazi sa mnogo nije. U programu Excel 2013 ili novijoj verziji, funkcija isti Model podataka koju ste koristili u Power Pivot premešta netaknuta (odnosno, puna podrška DAX izraza, KPI-ovima, hijerarhija pravimo naivnim) izvan nadležnosti SQL Server programske dodatke za Excel, kao i u Excel normalna.

Ovo je velika promena paradigme u položaju funkcija čiji se rezultat vidi na nivou servera. Kao što je prikazano na sledećem dijagramu, nadogradnja modela podataka uvodi nove zahteve za hostovanje ako želite da prikažete i koristite modele podataka radne sveske ili upravljate njima u okruženju za saradnju. U isto vreme, nadogradnja na Excel 2013 pruža nove prilike za korišćenje modela u oblaku. Ali te prilike vas koštaju međuoperativnosti. Kada izvršite nadogradnju, više nećete moći da uređujete ili koristite model podataka radne sveske u programu Excel 2010 koristeći prethodno izdanje programskog dodatka Power Pivot za Excel niti ga možete hostovati pomoću Excel Services aplikacije u programu SharePoint Server 2010. Kao što ćete i videti, kada je reč o modelima podataka, nadogradnja je jednosmerna, od klijenta sve do platforme za hostovanje.

Organizacijama koje zamešajte radne površine ili servera aplikacije u istoj okruženje za rad će naišli na probleme sa kompatibilnošću verziju ako su nadogradnja model na noviji format kada kolegama i dalje koristite Excel 2010 i starijim verzijama programa Power Pivot za Excel. Ovaj članak opisuje putanji nadogradnje, objašnjava zavisnosti između klijenta i servera aplikacije, a navodi poruke o greškama koje se javljaju pri upotrebi modela podataka u okruženju sa mešovitim.

Putanja nadogradnje klijenta i servera za modele podatka

Hajde da pregledamo gorenavedeni dijagram deo po deo kako bismo razumeli implikacije.

Za Excel 2010, SQL Server je izdao niz Excel programskih dodataka za izradu modela podataka koji pojednostavljuju i obogaćuju analizu podatka u izvedenim tabelama, izvedenim grafikonima i (samo u sistemu SQL Server 2012) Power View izveštajima. Programski dodatak Power Pivot za Excel obezbeđuje podlogu za kreiranje modela podataka i interne komponente za učitavanje i ispitivanje podataka na radnoj površini.

Ako ste želeli da delite analizu podataka u sistemu SharePoint, morali ste da imate ekvivalentne serverske komponente za učitavanje i ispitivanje modela podataka u pozadini. Power Pivot za SharePoint je ispunio taj zahtev.

Obratite pažnju na to da kada izvršite nadogradnju servera (prelaskom na sledeću verziju programskog dodataka Power Pivot za SharePoint ili premeštanjem na SharePoint Server 2013), možete nastaviti da koristite modele podataka takve kakvi su, bez nadogradnje modela na noviji format. Na to ukazuje tačkasta linija koja se pruža dijagonalno iz modela podataka ka svakoj narednoj verziji servera, idući od starijih ka novijim verzijama.

Napomena: Kada koristite starijih Power Pivot radnih svezaka na noviji servera platforme, dobićete istu funkcionalnost kao i ranije, minus planirano osvežavanje podataka. Korišćenje planirano osvežavanje podataka podržano je samo za modele podataka koje odgovaraju verzija servera. Za više informacija u članku Nadogradnja radnih svezaka i planirano za osvežavanje podataka (SQL Server 2012 SP1) .

Premotavanje unapred na modele podataka Excel 2013 radne sveske

Poruke o greškama u mešovitim okruženjima

„Inicijalizacija izvora podataka nije uspela”

„Ova radna sveska sadrži Power Pivot model podataka kreiran pomoću prethodne verzije programa PowerPivot programskog dodatka. Moraćete da nadogradite ovaj model podataka uz Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013"

„Radna sveska sadrži Nepodržani Power Pivot model”

Pronalaženje više informacija

Premotavanje unapred na modele podataka Excel 2013 radne sveske

Na desnoj strani dijagrama, imajte u vidu kako Excel 2013 i sistemu Excel Services u potpunosti integracija modele podataka kao unutrašnje funkcije. Isto kao Excel je poboljšano za skladištenje modele podataka, Excel Services je poboljšano da emitujete modela podataka na serveru platformu. Zbog toga što Excel sada vlasnik iskustvo pri modelovanju, modela skladišta i prikazivanja podataka premeštanje u paru preko hostinga platforme koristi za Excel radne sveske, uključujući u oblaku, ali isključujući Office Web Apps Server. Office Web Apps Server ne podržava modelu podataka radne sveske kreiranja, uređivanja ili potrošnju iskustva.

U programu SharePoint Server 2013, programski dodatak SQL Server 2012 (SP1) Power Pivot za SharePoint i dalje postoji, ali samo da bi obezbedio nekoliko dodataka: planirano osvežavanje podataka, Power Pivot galeriju i Power Pivot kontrolnu tabla za upravljanje. U potpunom raskidu sa prošlošću, SQL Server 2012 SP1 verzija programskog dodatka Power Pivot za SharePoint više ne obavlja težak deo posla kada je reč o preusmeravanju upita na modele podataka uskladištene u memoriji.

Obratite pažnju na to da je program SQL Server 2012 SP1 Analysis Services u SharePoint režimu i dalje u igri. Lokalno, SQL Server Analysis Services nastavlja sa skladištenjem modela podataka, ali sada se pokreće izvan sistema SharePoint, prihvata zahteve za učitavanjem i ispitivanjem podataka direktno iz Excel Services aplikacije umesto iz Power Pivot veb usluge.

Napomena u sistemu SharePoint Server 2010 c ustomers : Klijentske aplikacije koristi se za kreiranje modela podataka treba da poravnali sa servera aplikacije koje hostuju Model podataka. Za SharePoint Server 2010, to znači da ćete morati da nastavite da koristite Excel 2010 i na Power Pivot za Excel programski dodatak za kreiranje i održavanje Model podataka. Excel 2013 nije moguće koristiti za kreiranje modela podataka koji su pokrenuti na SharePoint Server 2010.

Poruke o greškama u mešovitim okruženjima

Ovaj odeljak opisuje greške koje se javljaju pri upotrebi modela podataka koji nije kompatibilan sa verzijom programa Excel.

„Inicijalizacija izvora podataka nije uspela“

Do ove greške dolazi prilikom otvaranja novijeg modela podataka u starijoj verziji programskog dodatka Power Pivot. Na primer, model podataka je kreiran u programu Excel 2013, a zatim otvoren u programu Excel 2010.

Da biste zaobišli ovu grešku, izvršite nadogradnju na Excel 2013, Office Professional Plus izdanje. Modeli podataka kreirani u programu Excel 2013 pokrenuće se samo u radnim sveskama koje su takođe otvorene u programu Excel 2013.

Više informacija: Power Pivot greška: „Inicijalizacija izvora podataka nije uspela”

„Ova radna sveska sadrži Power Pivot model podataka koji je kreiran primenom prethodne verzije programskog dodatka Power Pivot. Moraćete da nadogradite ovaj model podataka programskim dodatkom Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013“

Ova poruka o grešci se javlja kada otvorite stariji Model podataka (kreiran u programu Excel 2010 pomoću 2008 R2 ili 2012 verzije programskog dodatka za Power Pivot ) u programu Excel 2013 ili u programu Excel 2016. Poruka zahteva od vas da izvršite nadogradnju na noviji format modela.

Više informacija: Power Pivot greška: „Ova radna sveska sadrži Power Pivot model podataka kreiran pomoću prethodne verzije programa PowerPivot programskog dodatka. Moraćete da nadogradite ovaj model podataka uz Power Pivot u programu Microsoft Excel”

„Radna sveska sadrži nepodržani Power Pivot model”

Ova poruka o grešci se dešava kada otvorite noviji Model podataka (kreiran u programu Excel 2013 ili novijoj verziji) u sistemu SharePoint Server 2010. SharePoint Server 2010 neće prepoznati u novi format modela podataka.

Ako ne nadogradnju odmah na SharePoint 2013, pronađite prethodne verzije radne sveske i koristite Excel 2010 i Power Pivot programskog dodatka za održavanje Model podataka. Alternativno, možete da koristite Office 365 da uskladištite radnu svesku. Office 365 podržava učitavanje i izvršavanje upita nad modela podataka bez Power Pivot za SharePoint. Microsoft Data Centers pružaju iza scene podrške za hostovanje modele podataka koji su ugrađeni u programu Excel 2013 ili Excel 2016 radnih svezaka.

Više informacija: Power Pivot greška: „radna sveska sadrži Nepodržani Power Pivot model”

Pronalaženje više informacija

Modeli podataka u programu Excel 2013 ili novijoj verziji omogućite moćna analiza podataka, uključujući ugrađeni Power View izveštaj vizuelizacije. Pratite ove veze da biste Pročitajte o novim funkcijama, pogodnosti nadogradnje i drugi povezani sadržaj.

Šta je novo u programskom dodatku Power View u programu Excel i sistemu SharePoint Server

Nadogradnja Power Pivot modela podataka na Excel 2013 ili Excel 2016

Nadogradnja radnih svezaka i planirano osvežavanje podataka (SQL Server 2012 SP1)

Power Pivot kompatibilnost PowerPivot verzija (na lokaciji TechNet WIKI, samo na engleskom jeziku)

Specifikacija i ograničenja modela podataka

Mogućnosti poslovnog obaveštavanja u sistemu Excel Services (SharePoint Server 2013): potražite odeljke o „modelima podataka”.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×