Kombinovanje teksta sa datumom ili vremenom

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pretpostavimo da želite da kreirate gramatički ispravnu rečenicu od nekoliko kolona podataka za masovno slanje pošte ili da oblikujete datume sa tekstom bez uticaja na formule koje koriste te datume. Da biste kombinovali tekst sa datumom ili vremenom, koristite funkciju TEXT i & (ampersand) operator.

Primer

Primeri da biste prikazali kako formule možete kombinovati tekst sa vrednosti datuma i vremena

Funkcija TEXT zahteva dva argumenta (to jest, stavke njegove zagrada). Prvi argument je vrednost, kao što su datum ili broj. Ova vrednost se konvertuje u tekstualnu vrednost. Drugi argument oblik_teksta, je posebno niska koja Excel prepoznaje i koristi za prikazivanje konvertovanu tekstualnu vrednost u formatu koji navedete. U drugom i trećem primeru datuma u B3 i B4 se konvertuju u tekst, a zatim se prikazuje u dve različite formate: „d-mmm-yyyy” (rezultira 4 juna 2010) i „mmmm d, yyyy”. (rezultira Jun 07 2010).

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Funkcija TEXT

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×