Kombinovanje imena i prezimena

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Recimo da želite da kreirate kolonu puno ime tako što Kombinuje dve druge kolone, ime i prezime. Da biste kombinovali imena i prezimena, koristite funkciju CONCATENATE ili "ampersand" (&).

Važno : U Excel 2016, Excel Mobilei Excel Online, ova funkcija je zamenjena CONCAT funkcija. Iako je funkcije CONCATENATE i dalje dostupna za kompatibilnost sa prethodnim verzijama, trebalo bi da razmotrite korišćenje CONCAT od tog trenutka. To je zato što funkcija CONCATENATE možda neće biti dostupne u budućim verzijama programa Excel.

Primer

Kopirajte sledeći primer na prazan radni list.

1

2

3

A

B

Ime

Prezime

Nada

Davolio

Andrej

Fuller

Formula

Opis (rezultat)

=A2&" "&B2

Kombinuje imena iznad, razdvojena razmakom (Nancy DAVOLIĆ)

=B3&", "&A3

Kombinuje imena iznad, razdvojena zarezom (Lazić, Andrej)

=CONCATENATE(A2," ",B2)

Kombinuje imena iznad, razdvojena razmakom (Nancy DAVOLIĆ)

Napomena : Da biste zamenili formulu rezultatom, izaberite ćelije, na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na dugme Kopiraj Slika dugmeta , kliknite na dugme Nalepi Slika dugmeta i zatim izaberite stavku Nalepi vrednosti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Video zapis: Funkcija u programu Excel CONCATENATE

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×