Kodovi polja: polje MergeField

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prikazuje ime polja podataka unutar znakova za objedinjavanje "simbol" u glavni dokument objedinjavanja pošte – na primer, «ime». Kada u glavni dokument Objedini sa izabranih izvor podataka, informacije iz navedenog polja podataka se umeće umesto polja za objedinjavanje.

U prethodnim verzijama programa Wordobjedinjene dokumente često prikazivali dvostruke razmake umesto polja koji mapirani nedostaju podaci. Sada možete da koristite prekidače da biste naveli koji se tekst se štampa pre ili posle rezultate polja (pod uslovom da polje sadrži podatke).

Morate da izaberete izvor podataka za glavni dokument pre nego što umetnete polja za objedinjavanje pošte.

Sintaksa

Kada u dokumentu prikazujete polje MergeField, sintaksa izgleda ovako:

{ MERGEFIELD ime polja [Prekidači]}

Napomena :  Kôd polja saopštava polju šta da prikaže. Rezultati polja se prikazuju u dokumentu nakon procene koda polja. Da biste se prebacivali između prikazivanja koda polja i rezultata koda polja, pritisnite kombinaciju tastera Alt+F9.

Uputstva

"Ime polja"

Ime polja podataka naveden u zapisu zaglavlja od izabranih izvor podataka. Ime polja mora tačno da odgovara na ime polja u zaglavlju.

Prekidači

\b

Navodi tekst koji treba umetnuti ispred polja MergeField ako je polje prazno.

\f

Navodi tekst koji treba umetnuti iza polja MergeField ako je polje prazno.

\m

Navodi polja MergeField mapirano polje.

\v

Omogućava konverziju znakova za vertikalno oblikovanje.

Primer

Postavljanje sledeća tri polja MergeField zajedno i korišćenje prekidača \f kao što je navedeno obezbeđuje koje tri polja razmaka između njih, ali samo ako je namenjeni podatak prisutne u izvor podataka.

{MERGEFIELD titula \f ""} {MERGEFIELD ime \f ""} {MERGEFIELD "Prezime"}

Rezultat sledeće:

  • Ako sva polja su prisutne: G Bojanom

  • Ako nedostaje ime iz izvora podataka: mogu da uradim

Napomena : Ako vam je potrebna da biste promenili ime polja navedena u polje za objedinjavanje, uredite ime polja u kodove polja MergeField. Promena imena polja sa kodove polja koji je skriven ne utiče.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×