Klasični i moderan web segmenta iskustva

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Veb segmenti u sistemu SharePoint dozvolio korisnicima nivoa iskustva da biste dodali moćna i prilagodljive funkcionalnost im stranicama.  Moderna Veb segmenti su dizajnirani da se dodatno olakšava korišćenje, spreman za mobilne i odlično izgleda.

Mnogi moderni web segmenti ispunjavaju istu svrhu kao klasični Veb segmenata, ali ćete videti razlike u izgled i funkcionalnost.

Važno je da Imajte u vidu moderni stranice možete da koristite samo moderni web segmenata i klasični stranice možete da koristite samo klasični Veb segmenata. Izuzeci su prilagođeni Veb segmenti koji su posebno dizajnirani da se koristi na moderni stranicama. Za projektante, SharePoint Framework omogućava izgradnja prilagođene moderan Veb delova koji se prikazuju u Veb segment okvira sa alatkama. Projektanti možete da pronađete uputstva i alatke na modernizuje klasični SharePoint lokacijama.

Važno je da Imajte na umu da, iz bezbednosnih razloga, moderan Veb segmenata dozvoliti za umetanje koda kao što su JScript.

Poređenje moderni i klasični web segmenata

Ne postoji 1:1 mapiranje klasični u moderni Veb segmenata, ali postoje web segmenata koji imaju slične svrhe.  Evo pogled na neke često koriste Veb segmenti na osnovu njihove svrhe, a neke razlike u moderan Veb segmenata.

Napomena: Ovo je detaljna Veb segmenata. Ako se pitate o određenim Veb segment, kliknite na dugme da ili ne pored bilo korisno ove informacije na dnu stranice i napuštanje povratne informacije da biste nas obavestili. Alternativno, možete da ostavite povratne informacije u Web segmenata odeljka SharePoint korisnik glas.

Namena

Klasični

Moderno

Dodavanje teksta i drugi sadržaj

Veb segment uređivača sadržaja,
Dodavanje teksta i drugi sadržaj direktno na Wiki stranicu

Veb segment teksta

Veb segment teksta vam omogućava da lako Dodavanje i oblikovanje teksta i tabele na stranicu. Traka sa alatkama za oblikovanje ima gde možete da oblikujete tekst, promeni stilove i još mnogo toga. Za razliku od u Veb segment uređivača sadržaja, ali ne možete da uređujete HTML unutar web segmenta. Ugnežđene tabele još uvek nisu podržane. Wiki sintaksu, kao što su koji koristi za kreiranje veze od i do stranice sa nije podržana na stranicama ili u Veb segmentu teksta, ali se lako da kreirate veze unutar teksta web segmenta. Još uvek nije moguće dodati umetnute slike unutar teksta web segmenta, ali možete da dodate slike uz Veb segment teksta tako što ćete koristiti Veb segment za sliku.

Prikaz biblioteke dokumenata

Biblioteka

Biblioteka dokumenata

Kada kreirate u biblioteci na lokaciji klasični, Veb segment biblioteke se automatski kreira i možete odabrati da biste ga prikazali na stranici. Kada koristite Veb segment biblioteke moderni dokument, možete da odaberite biblioteku da biste prikazali i Prikaži određeni prikaz biblioteke ili čak i fascikle u biblioteci. Korisnici sa odgovarajućim dozvolama mogu da dodaju, prikaz ili uređivanje datoteke direktno iz Veb segment. Korisnicima možete zakačite dokumenta na vrh u biblioteku, preuzmite, brisanje i Preimenovanje datoteke. Pored toga, datoteke mogu biti prikazane u prikaz "Detalji" ili pločice prikaz i oblikovanje kolona i ugnežđene fasciklama koje su kreirane u izvornoj listi su prikazani.

Prikaži listu

Lista

Lista

Kada kreirate listu na lokaciji klasični, web segmentu liste se automatski kreira za tu listu, a možete odabrati da biste ga prikazali na stranici. Veb segment moderni liste vam omogućava da odaberite stavku liste i da je prilagodite sopstveni naslov, prikaz i čak i veličine. Korisnicima možete da prikaz, filtriranje, sortiranje i grupisanje na listi. Pored toga, oblikovani kolone i ugnežđene grupe kreirane u izvornoj listi prikazane su u web segmentu.

Prikazivanje datoteka

Prikaz stranica

Datoteka prikazivač

Moderna datoteke web segment vam omogućava da ugradite više od 270 + tipova datoteka uključujući ne samo poznate Word, Excel i PowerPoint datoteke, ali takođe tipovi napredne datoteka kao što su 3D modela i medicinske slike.

Ugrađivanje Veb segment

Veb segment ugradi omogućava prikazivanje sadržaja na stranici sa lokacijama koje dozvoljavaju ugrađivanje (kao što su YouTube, na primer). U zavisnosti od toga na Veb lokaciji možete da upotrebite adresu Veb lokacije ili da ugrađeni kôd koji obezbeđuje lokacije.

Dodavanje kontakata

Detalje o kontaktu Veb segment

Veb segment za osobe

Klasični kontakt Detalji Veb segment vam omogućava da ručno dodati jedan kontakt odjednom. Moderni ljudi Veb segment vam omogućava da dodate više kontakata sa korisničkim profilima zajedno vizuelne i organizacionim informacijama. Izgled detalje o kontaktu može se promeniti iz kompaktna u opisno, što znači da više detalja o kontaktu može biti prikazano direktno na stranicu.

Dodavanje slika

Web segment slike,
Veb segment uređivača sadržaja,
Biblioteka slika

Web segment slike

Web segment slike dodaje dodatni izvori za slike: nedavno, web pretrage i OneDrive. Regulator veličine slike možete da izmenite u standardne i prilagođene kompresije.

Slika galerije Veb segment

Slika galerije Veb segment vam omogućava da dodavanje slika u rasporedu pločicu ili traci.  Dok je u vidu reklamnog panoa raspored slika možete da podesite da biste upoznali odnos veličine. Manje slike će biti veličine da biste popunili odnosa, ali veće slike će se promeni.

Heroj Veb segment

Heroj web segmenta može se podesiti da biste prikazali najviše 5 elemenata u pločicu ili sloj pripreme čime fokus na pojedinačne elemente, po potrebi. Pojedinačne elemente može da ima naslove određene slike i alternativni tekst.  Elementi možete da uredite i po potrebi.

Datoteka prikazivač

Upotreba datoteke prikazivača za prikazivanje 3D modela. Ovo je posebno korisno za medicinske modela.

Prikazivanje video zapisa na stranicu

Veb segment medija

Datoteka prikazivač

Veb segment za prikaz datoteka vam omogućava da prikažete lokalni video zapisa sa SharePoint lokacije (kao što je. NAVEO. Mp4, i. WINDOWS MEDIA).

Ugrađivanje Veb segment

Pomoću ugradi Veb segment, možete da prikažete video zapisa (ili drugi sadržaj) na stranici sa lokacijama koje dozvoljavaju ugrađivanje (kao što su YouTube, na primer). U zavisnosti od toga na Veb lokaciji sa koje prihvatite, možete da koristite adresu Veb lokacije ili da ugrađeni kôd koji obezbeđuje lokacije. SharePoint Online samo.

Protoka video zapisa

Tok video web segmenta reprodukuje video zapise iz usluge Microsoft tok ili u formatu više video zapisa koji se zove kanala ili kao jedan video zapisa. Dodaje ažuriran društvene i napredni reprodukcija postavke kao što je ukusu snimak brzina promene, koje gledaju sa generisan prevodom (na engleskom i španskom samo) i kreiranja spiskova numera. Bez dodatnih komponenti dodatne pregledača nisu potrebne. Video određene metapodataka i dozvole su postavljene u okviru usluge Microsoft Stream.

Office 365 Video

Koristite Office 365 Video Veb segment za prikaz video zapisa direktno na stranicu iz vaše organizacije za Office 365 Video portal.

Prikazivanje datuma i vremena predstojeći sastanci i događaji

Kalendar

Događaji

Događaji Veb segment prikazuje događaje u prilagodljive opseg datuma sličica ili karticu formatu. Proširene događaj podataka takođe mogu imati događaj slike, Bing mape i podataka o sastanku. Možete da preuzmete sastanke sa. ICS formatu, ali događaje Veb segment možete da povežete ili čitanje iz usluge na Exchange kalendara. Veb segment događaje koristi iste liste kao Veb segment za kalendar, ali prilagođene kolone se ne prikazuju u Veb segmentu događaja.

Kalendar grupe

Veb segment za kalendar grupe koristi u Office 365 grupe aplikacija "Kalendar" za događaj za skladištenje. Nije moguće dodati nove događaje grupe sa Veb segment za kalendar grupe. Događaji se prikazuju u obliku liste da biste uvećali proširene detalje svaki događaj. Možete da navedete broj prikazanih događaja na svaku stranicu i stranice za pomeranje. SharePoint Online samo.

Prikazivanje veze do drugih sadržaja

Unapređene veze,
veze,
Veb segment uređivača sadržaja,
objave,
Izdvojene veze

Brze veze

Brze veze Veb segmenta može se podesiti da biste prikazali kao na traci koja se zove sličica ili manje kompaktna formatu. Svaka od veze u sažetom obliku možete raspoređenih i prikazati sa ili bez slike. Nije moguće još da biste popunili brze veze zasnovani na listi.

Veza

Veza Veb segment prikazuje jednu kompletnu URL adresu veze i dodaje mogućnost da biste prikazali ili sakrili okno za pregled sa odredište veze. SharePoint Online samo.

Veb segment teksta

U Veb segmentu teksta, možete da dodate veze unutar sadržaja koristite traku sa alatkama.

Traženje i prikazivanje sadržaja

Upita za sadržaj,
pretrage sadržaja

Istaknuti sadržaja

Sa istaknuto sadržaja Veb segment, mnogi od više opcija i zbunjujuće/upit za pretragu opcija zamenjene opcije unapređeni upita. Međutim, za razliku od klasični verzijama, ne možete da koristite predloške za prilagođeni prikaz.

Objaviti vesti sa timom

Najave

Novosti

Veb segment za objave klasični koristi listu da biste prikazali objave na stranici. Veb segment vesti je širok distribucija sadržaja sistem koji koristi obogaćeni, oblikovani stranice ili veze ka vesti i sabira vesti objave na matičnoj stranici SharePoint, lokacija i lokacija čvorišta. Veb segment može se prilagoditi da biste prikazali rezultate na mnogo različitih načina. Ovo pruža bogatije i dinamičniju iskustvo iznad spiska statične objave.

Praćenje projekata

Lista zadataka

Planner

Moderna planer Veb segment radi sa Office 365 grupa i uslugu Office 365 Planner. Planovi su uskladišteni u usluzi Office 365 Planner omogućava veću prilagođavanja. Podrazumevani ose će biti uklonjena za fleksibilnije opcije pregledanja koje uključuju samo za čitanje pregled kontrolne table koja se zove table ili Kanban raspored koji se zove kofa. Korišćenje kofa rasporeda omogućava za grupisanje po kante, dodeljene, toka posla, krajnji rok i oznake kategorija. Pored toga Bucket rasporeda omogućava direktno Dodavanje i promena zadatke u okviru plan koji su uskladišteni u usluzi Office 365 Planner. Ovaj Veb segment je dostupna na na SharePoint Online lokaciju povezani grupe samo.

Prikazivanje lokacije i veza na stranici

Agregator lokacije

Sajtovi

Klasični Veb segment za agregator lokacije je usredsređena na vizuelno pojednostavljeni prikaz lokacija. Sa web segmentu lokacije dugačke liste datoteka zamenjuje se kartice sa ličnim informacijama prikazuje poslednji prikazuje, poslednje izmene i najpopularnijih datoteke. Lokacija mogu se prikazati kao kartice ili u rasporedu sličica pomoću mehanizam traci da biste pregledali izabrane lokacije. SharePoint Online samo.

Prikaži razgovore na stranici

Feeda lokacije

Yammer web segmenata

Postoje dva Yammer web segmenta:

  • Yammer razgovore Veb segment omogućava korisnicima da učestvuju u Yammer razgovore za određene grupe ili temi bez napuštanja programa na SharePoint stranici.

  • Yammer ističe Veb segment prikazuje određene, gornje ili najnovije razgovore.

Kao Yammer je zamenila funkcija SharePoint feed za vesti, moderan Yammer Veb segmenata zamenite klasični Veb segment feed lokacije.

Prikazivanje sadržaja sa druge stranice

Prikaz stranica

Ugrađivanje

Web segment za prikaz stranica i Veb segmentu za ugradnju vam omogućavaju da prikažete sadržaj sa drugih lokacija koje dozvoljavaju ugrađivanje. Kôd za ugradnju mora biti zasnovane na iframe i kôd koji koristi < skripte > oznake nisu podržane. Pored toga, možete ugraditi samo bezbedne Veb lokacije.

Prikupljanje i prikazivanje podataka iz obrazaca

InfoPath obrasci

PowerApps

Uz PowerApps, možete da napravite moćne obrazaca za prikupljanje, skladištenje i prikazivanje podataka bez pomoću koda. Možete da koristite PowerApps da Prilagođavanje obrasca SharePoint listu.SharePoint Online samo.

Microsoft Forms

Pomoću Microsoft Forms Veb segment, možete dodati obrasca ili rezultata obrasca na stranicu. Takođe možete da prikažete rezime rezultata u grafikonima direktno na stranicu. SharePoint Online samo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×