Kategorija „Dizajneri objekata“ (Access opcije)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Dizajn tabele

 • Podrazumevani tip polja    Postavlja ili menja podrazumevani tip podataka za polja u novim tabelama, kao i za polja koja se dodaju u postojeće tabele. Podrazumevani tip podataka je „Tekst“.

 • Podrazumevana veličina polja sa tekstom    Menja maksimalan broj znakova koji mogu da se unesu u polja čiji je tip podataka postavljen na „Tekst“. Maksimalan broj znakova je 255.

 • Podrazumevana veličina polja sa brojem    Postavlja ili menja tip celog broja za polja čiji je tip podataka postavljen na „Broj“.

 • Automatsko indeksiranje prilikom uvoza i kreiranja    Unesite početne ili krajnje znakove imena polja. Prilikom uvoza polja iz spoljne datoteke ili dodavanja polja u tabelu, Microsoft Office Access 2007 automatski indeksira sva polja sa imenima koja odgovaraju znakovima koje ste ovde uneli. Za razdvajanje niski znakova koristite tačku i zarez. Na primer, ako upišete cena;ime, Office Access 2007 indeksira polja sa imenom „CenaPoJedinici" i „ImeKompanije“.

 • Prikaz dugmadi za opcije za ažuriranje svojstva    Prikazuje ili skriva dugme Opcije za ažuriranje svojstava. Ovo dugme će se pojaviti prilikom promene svojstva polja u tabeli. Koristite ga za ažuriranje promenjenog svojstva bilo koje kontrole u obrascima ili izveštajima koja je povezana sa poljem.

Dizajn upita

 • Prikaži imena tabela    Prikazuje ili skriva red Tabela u koordinatnoj mreži za dizajn upita. Opozivom ovog izbora red se skriva samo za nove upite. Ako otvorite postojeći upit koji je prethodno prikazivao imena tabela, Access će zanemariti ovu opciju. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da pratite izvore polja u upitu koji se zasniva na nekoliko tabela.

 • Sva polja na izlaz    Kada je potvrđen izbor u ovom polju za potvrdu, Access u upite dodaje izraz Select *. Ovim izrazom se preuzimaju sva polja osnovnih tabela i upita za dati upit. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da vidite samo polja koja ste dodali pomoću dizajnera upita. Ova opcija se primenjuje samo na nove upite koji su kreirani u aktuelnoj instanci programa Access.

 • Omogući automatsko pridruživanje    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da se prilikom korišćenja dizajnera upita automatski kreira unutrašnji spoj između dve tabele. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite sami da definišete relaciju. Tabele moraju da dele polje sa istim imenom i tipom podataka, pri čemu jedno od ovih polja mora da bude primarni ključ kako bi ova opcija imala efekta.

 • Font dizajna upita   

  • Font    Postavlja podrazumevani font koji se koristi u dizajneru upita.

  • Veličina    Postavlja veličinu podrazumevanog fonta koji se koristi u dizajneru upita

 • Sintaksa kompatibilna sa SQL serverom (ANSI 92)   

  • Ova baza podataka    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da pokrećete upite koji se odnose na Microsoft SQL Server baze podataka. U tom slučaju, ANSI-92 sintaksa mora da se koristi za sve upite. Postojeći upiti koji su napisani u starijem ANSI-89 standardu (koji je podrazumevan za Access) možda se neće pokrenuti ili mogu vratiti neočekivane rezultate.

  • Podrazumevana vrednost za novu bazu podataka    Potvrdom izbora u ovom polju za potvrdu, ANSI-92 sintaksa postaje podrazumevana za sve nove baze podataka kreirane u aktuelnoj instanci programa Access.

Obrasci/Izveštaji

Ovim opcijama se definiše ponašanje izbora prilikom dizajniranja obrasca ili izveštaja u slučaju kada prevlačite pravougaonik kako biste izabrali jednu ili više kontrola. Ove opcije se primenjuju na sve Access baze podataka, bilo da su one otvorene ili ne, kao i na baze podataka koje ćete tek kreirati.

 • Ponašanje izbora   

  • Delimično ograđen    Pravougaonik za izbor pokriva deo kontrole ili grupu kontrola

  • Potpuno ograđen    Pravougaonik za izbor potpuno okružuje celu kontrolu ili grupu kontrola.

 • Predložak obrasca    Unesite ime postojećeg obrasca. Taj obrazac će postati predložak za sve nove obrasce, kao i za one obrasce koji imaju ista svojstva odeljaka i kontrola kao predložak. Podrazumevani predložak je „Normalno“.

 • Predložak izveštaja    Unesite ime postojećeg izveštaja. Taj izveštaj će postati predložak za sve nove izveštaje, kao i za one izveštaje koji imaju ista svojstva odeljaka i kontrola kao predložak. Podrazumevani predložak je „Normalno“.

 • Uvek koristi procedure za događaj    Pokreće se Visual Basic Editor umesto prikazivanja dijaloga Odabiranje izrade . Podrazumevano se pojavljuje se dijalog kada kliknete na dugme Dugme „Graditelj“ na svojstvima za bilo koji događaj.

Provera grešaka

 • Omogući proveru greške    Omogućava ili onemogućava proveru grešaka u obrascima i izveštajima. Access postavlja indikatore grešaka u kontrole u kojima se javlja jedan ili više tipova grešaka. Indikatori se pojavljuju u vidu trouglova u gornjem levom ili desnom uglu kontrole, u zavisnosti od toga kako je postavljen podrazumevani smer teksta. Podrazumevana boja indikatora je zelena, ali možete da je promenite u neku drugu koja više odgovara vašim zahtevima. Provera grešaka je podrazumevano uključena, a opoziv izbora u ovom polju za potvrdu onemogućava proveru svih tipova grešaka.

 • >Provera nepridruženih oznaka i kontrola    Prilikom izbora kontrole i oznake, Access će proveriti da li su izabrani objekti međusobno pridruženi. Ako Access pronađe grešku, umesto standardnog indikatora greške pojaviće se dugme Prati grešku. Osim toga, dugme Prati grešku će se pojaviti čak i ako su oznaka ili kontrola pridruženi drugom objektu.

 • Provera novih nepridruženih oznaka    Access će proveriti sve nove oznake da bi se uverio da su pridružene kontroli. Ova postavka se primenjuje samo na obrasce.

 • Provera grešaka prečica za tastaturu    Access proverava da li su tasterske prečice duplirane ili nevažeće, na primer, postoje razmaci, i obezbeđuje listu alternativa. Ova postavka se primenjuje samo na obrasce.

 • Provera nevažećih svojstava kontrole    Access proverava da li kontrole imaju nevažeće postavke svojstava, na primer, nevažeće izraze ili imena polja.

 • Provera uobičajenih grašaka izveštaja    Access proverava uobičajene greške u izveštajima, na primer, nevažeći redosled sortiranja ili širinu koja je veća od izabrane veličine papira. Ova postavka se primenjuje samo na izveštaje.

 • Dugme Boja za indikator greške    Postavite ili promenite boju trougaonog indikatora greške koji se pojavljuje kada dođe do greške u obrascima, izveštajima ili kontrolama.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×