Kako se određene funkcije ponašaju u programu PowerPoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Dizajnirali smo PowerPoint Online tako da možete da kreirate i delite osnovne prezentacije u Veb pregledaču. Možete da radite istovremeno sa drugim osobama i predstavljanje projekcije slajdova sa bilo kog mesta. Iako smo ostavili fizičke poslove u program PowerPoint na radnoj površini. Ako imate radnu površinu instaliran PowerPoint, možete da dobijete napredne funkcije tako što ćete kliknuti na dugme Otvori u programu PowerPoint dok ste u PowerPoint Online.

Važne:    Ako koristite PowerPoint Web App sa sistemom SharePoint 2010, pročitajte članak razlike između korišćenja prezentacije u pregledaču i u programu PowerPoint , umesto ovog članka.

Otvaranje i čuvanje

Funkcija radne površine

U usluzi PowerPoint Online

Sačuvaj

PowerPoint Online automatski čuva datoteku na kojoj radite kad god napravite izmenu, tako da nema potrebe za dugmetom Sačuvaj. Međutim, prezentaciju možete da sačuvate lokalno.

Zaštita lozinkom

Prezentacije koje su zaštićene lozinkom, digitalno potpisane ili zaštićeni pomoću usluge Information Rights Management u računare PowerPoint može se otvoriti samo u programu za računare. Da biste kontrolisali ko može da otvori prezentacije, koristite postavke deljenja OneDrive ili u SharePoint biblioteci.

Prikazivanje i štampanje

Funkcija radne površine

U usluzi PowerPoint Online

Štampanje

U PowerPoint Online, možete da odštampate jedan slajd po stranici, sa zaglavljima i podnožjima. (Detalje potražite u članku Štampanje slajdova.) Da biste dobili više rasporeda opcije štampanja, kao što su propratni sadržaji i beleške, kliknite na dugme Uredi u programu PowerPointi štampanje u aplikaciji za računare PowerPoint .

Normalan prikaz

Koristite prikaz za uređivanje da biste kreirali slajdove.

Prikaz strukture, mastera i sortiranja slajdova

Ti prikazi su dostupne samo na radnoj površini PowerPoint.

Prikaz za čitanje

Možete da prelistavate slajdove i da prikažete ili sakrijete beleške govornika.

Prikaz za izlagača

Potrebno je na radnoj površini PowerPoint da koristite prikaz za izlagača. Naravno, možete i dalje predstavljanje projekcije slajdova u programu PowerPoint Online.

Prikaz projekcije slajdova

Projekcije slajdova možete da pokrenete u prozoru preko celog ekrana. Kliknite na svaki slajd ili pritisnite razmaknica da biste prešli na sledeći slajd. Kliknite desnim tasterom miša na slajd da biste se vratili, otišli na određeni slajd ili prekinuli projekciju slajdova.

Video i audio

Možete da reprodukujete video i audio u prikazu za čitanje i projekciju slajdova ako imate instaliran Silverlight. Moraćete Flash video zapisi koji su povezani sa Veb lokacije. Da biste pazili na veličinu datoteke zato što PowerPoint Online neće Umetanje velike medijske datoteke. Ugrađeni medija, sa ograničenjem veličine koje mogu biti od 50 do 100MB i za WAV datoteka ograničenje je 100KB.

Beleške govornika

Beleške govornika možete da prikažete ili sakrijete, ali trenutno ne možete da ih odštampate u programu PowerPoint Online.

Zumiranje

PowerPoint Online nema ugrađeno zumiranje, ali možete da koristite funkciju zumiranja pregledača da biste promenili veličinu sadržaja.

Lenjiri i linije koordinatne mreže

Lenjiri i koordinatne linije su dostupne samo na radnoj površini PowerPoint, ali PowerPoint Online ima pametno vodiči koji se automatski pojavljuju će vam pomoći da biste poravnali objekte.

Uređivanje i oblikovanje

Funkcija radne površine

U PowerPoint Online

Kreiranje, brisanje, preuređivanje ili skrivanje slajdova

Slajdove možete da dodate, preuredite, sakrijete i izbrišete. Raspored na slajdu možete da izaberete prilikom kreiranja novog slajda.

Kopiranje i lepljenje

Tekst nalepili u PowerPoint Online zadržava oblikovanje iz koju ste ga kopirali. Nakon nalepljivanjem u odredišne prezentacije možete da oblikujete tekst. Možete kopirati i nalepiti slike sa jednog slajda na drugi u istoj prezentaciji i da kopirate i nalepite iz druge prezentacije ili aplikacije. .

Veličina fonta i oblikovanje

Možete da primenite podebljano, kurziv, podvučeni tekst, veličinu fonta i boju, uključujući korišćenje četkice za oblikovanje.

Oblikovanje pasusa

Pasuse možete da poravnate levo, desno ili u centru, da ispisujete tekst zdesna nalevo ili sleva nadesno, da povećate ili smanjite uvlačenje, da oblikujete pasuse kao liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste.

Oblikovanje pozadine

Možete da oblikovanje pozadine za jedan ili više slajdova sa boju ili sliku.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Možete da primenite ugrađene formate numerisanja ili nabrajanja.

Pronalaženje i zamena

Komande "Pronađi" je dostupna na kartici "Početak" na traci. Komanda "zameni" nije dostupna u PowerPoint Online.

Teme

Možete da odaberete ograničena galerija ugrađena tema kada dodate novi slajd u prezentaciji. Tema dodali u prezentaciju sa radne površine PowerPoint objekti su sačuvani u PowerPoint Online.

Efekti animacije

Možete da kreirate mnogo tipova efekata animacije u PowerPoint Online. Animacije dodat pomoću radne površine PowerPoint (koje nisu dostupne u PowerPoint Online) se čuvaju i će se reprodukovati u projekciju slajdova, ali ne možete da ih izmenite tamo.

Prelazi

Možete da odaberete ograničena galerija efekata zamene u PowerPoint Online. Prelazi dodali u računare PowerPoint se čuvaju, ali možete samo se reprodukuje ili promenjene u računare PowerPoint.

Prilagođavanje ili emitovanje projekcije slajdova

Opcije za podešavanje i Prilagođavanje projekcije slajdova, emitovanje projekcije slajdova ili podešavanje monitora nisu dostupne u PowerPoint Online.

Koautorstvo

Više autora možete istovremeno raditi u PowerPoint Online. Koautorstva radi sa PowerPoint 2010 ili novijom verzijom i PowerPoint za Mac 2011.

Provera pravopisa

Crveni squiggle podvučen pogrešno napisane reči. Padajući meni sadrži predlozi za pravopis da odaberete.

Umetanje stvari

Funkcija radne površine

U PowerPoint Online

Hiperveze

Možete da umetnete, uredite i pratite teksta hiperveze. Ne možete dodati hipervezu na slike ili oblika. Obeleživač veze rad, ali ne možete da ih uredite u PowerPoint Online. Pogledajte članak Dodavanje hiperveze na tekst.

Tabele

Možete da umetnete i uređivanje tabela u PowerPoint Online.

Video i audio

Video i audio sadržaja reprodukcija u prikazu za čitanje i prikaz projekcije slajdova. Možete da promenite veličinu, premeštanje i brisanje video i audio kontrole u PowerPoint Online. Možete da umetnete video zapisi na internetu. Međutim, da biste umetnuli video ili audio sa računara, moraćete da koristite na radnoj površini PowerPoint.

Slike

Umetanje slike ili clip art sa računara ili Veb. Premeštanje, promena veličine i izrezivanje slika, a možete da primenite stilove slike. Oblikovanje funkcije, kao što su primeniti specijalne efekte i uklanjanje pozadine nisu dostupne u PowerPoint Onlinenaprednije slike. Za hvatanje snimaka ekrana, možete da koristite na radnoj površini PowerPoint.

Oblici, crteži ili okviri za tekst

Dodajte okvir za tekst ili odaberite oblik iz galerije oblika. Primenite stilove koji definišu efekte popune, obrisa i senke. Premestite, promenite veličinu, rotirajte ili rasporedite oblike i okvire za tekst u slojevima, od poslednjeg ka prvom. Razgrupišite oblike da biste radili sa svakim posebno.

SmartArt grafika

Umetnite SmartArt grafiku, prebacite se na drugi raspored ili šemu boja, primenite Smart Art stilove i uredite tekst.

Grafikoni i jednačine

Ne možete umetati u PowerPoint Online, ali ako možete ih umetnete pomoću radne površine PowerPoint, PowerPoint Online ih prikazuje na očekivani način.

WordArt objekti

Nije dostupno u PowerPoint Online. Ako želite da primenite WordArt efekti za tekst, dodirnite ili kliknite na dugme uređivati u programu PowerPoint.

Simboli

Ograničeni skup simboli se mogu umetnuti u PowerPoint Online. Ako font za prikazivanje simbola nije dostupna, simbol se prikazuje kao čuvar mesta.

Zaglavlja i podnožja

Zaglavlja i podnožja stranica, uključujući datum i brojeve slajdova, ne mogu da se umeću, uređuju ili izbrisali u PowerPoint Online, ali ih prikazuje kao što je očekivano. U članku Dodavanje brojeva slajdova ili datum i vreme.

Savet:    Možete da dodate okvir za tekst će služiti kao zaglavlja ili podnožja.

Makroi

Možete da pregledate, uređujete, štampate, i deljenje prezentacije koje sadrže makroe, ali da biste pokrenuli makroe, dodirnite ili kliknite na dugme Uredi u programu PowerPoint.

ActiveX kontrole, ugrađeni OLE objekti

Njih ne možete da uredite u programu PowerPoint Online, ali prikazuju se na očekivani način.

Povezane slike

One se čuvaju u prezentaciji, ali su skrivene u prikazu za čitanje i prikazu projekcije slajdova. Prikazuju se kao čuvari mesta u prikazu za uređivanje.

Pregledanje

Ova funkcija

U PowerPoint Online

Alatke za proveru

Možete da Proverite pravopis reči i možete da podesite jezik za proveru.

Komentari

Prikažite komentare u prikazu za čitanje; uredite ih u prikazu za uređivanje. Pročitajte članke Prikaz komentara u prezentaciji i Dodavanje komentara u prezentaciju.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×