Kako se ispravlja #REF! Greška

Kako se ispravlja #REF! Greška

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Na #REF! greške prikazuje kada formulu koja se odnosi na ćeliju koja nije važeća. To se dešava najčešće kada se ćelije koje su na koje formule upućuju izbrisane ili nalepljen iznad.

Primer - #REF! Greška izazvana brisanje kolona

Sledeći primer koristi formule =SUM(B2,C2,D2) u koloni E.

Formula koja koristi eksplicitno ćelije referencira kao =SUM(B2,C2,D2) mogu da dovedu do #REF! Greška ako se izbriše kolonu.

Ako treba da biste izbrisali kolonu B, C ili D bi izazvala #REF! Greška. U ovom slučaju ćete izbrisati kolone C (2007 prodaja), a formula sada glasi =SUM(B2,#REF!,C2). Kada koristite eksplicitne reference ćelija ovako (gde je koje ukazuju na svaku ćeliju pojedinačno, razdvojene zarezima) i izbrisali referentnog reda ili kolone, Excel ne može da prepozna, tako da daje grešku #REF! Greška. Ovo je osnovni razlog zašto korišćenja eksplicitnih referenci ćelija u funkcijama ne preporučuje se.

Primer #REF! Greška izazvana brisanje kolona.

Rešenje

  • Ako slučajno ste izbrisali redove ili kolone, možete odmah kliknite na dugme Opozovi radnju na Priručna traka (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z) da ih vratite.

  • Prilagodite formulu tako da koristi referenci opsega umesto pojedinačnim ćelijama, kao što su =SUM(B2:D2). Sada mogu da izbrišete bilo koje kolone u okviru zbir opsega i Excel će automatski prilagoditi formulu. Takođe možete da koristite =SUM(B2:B5) za sabiranje redova.

Primer - VLOOKUP sa referencama neispravan opsega

U sledećem primeru, =VLOOKUP(A8,A2:D5,5,FALSE) će vratiti #REF! Greška zato što traži vrednost za povratak iz kolone 5, ali referencu opsega je A:D, što je samo 4 kolone.

Primer formule VLOOKUP sa neispravnih opseg.  Formula = VLOOKU(A8,A2:D5,5,FALSE).  Postoji nema petu kolonu u opsegu VLOOKUP tako 5 dovodi do #REF! Greška.

Rešenje

Prilagođavanje opsega da bude veći ili smanjite vrednost kolone za pronalaženje da se podudara sa referenci opsega. =VLOOKUP(a8,a2:E5,5,FALSE) bi važeća referenca opseg, kao i = VLOOKUP(A8,A2:D5,4,FALSE).

Primer - indeks sa netačnu referencu redova ili kolona

U ovom primeru, formule =INDEX(B2:E5,5,5) daje #REF!. grešku jer indeks opsega 4 reda tako što ćete 4 kolone, ali formulu da biste se vratili u koloni 5 reda i 5.

Primer formule indeks sa referencom na Nevažeći opseg.  Formula = INDEX(B2:E5,5,5), ali opsega je samo 4 redova i kolona 4.

Rešenje

Prilagodite reference na red ili kolonu tako da su unutar opsega indeks za pretraživanje. =INDEX(B2:E5,4,4) daće nevažeći rezultat.

Primer – upućivanja na pomoćni radne sveske sa funkcija INDIRECT

U sledećem primeru, INDIRECT funkcija pokušava da ukazuju na radnu svesku koja je zatvoreno, uzrokuje #REF! Greška.

Primer #REF! Greška izazvana INDIRECT upućivanja na zatvorenom radnom sveskom.

Rešenje

Otvorite radnu svesku u koju se upućuje

OLE/DDE problemi

Ako ste koristili povezivanja i ugrađivanja objekata (OLE) vezu koja se javlja na #REF! grešku, a zatim početak program koji se zove vezu.

Belešku: OLE tehnologija koje možete da koristite za deljenje informacija između programa.

Ako ste koristili temu Dynamic Data Exchange (DDE) koja se javlja na #REF! grešku, uverite se da se to odnosi na ispravnu temu.

Belešku: DDE je osnivanja protokol za razmenu podataka između Microsoft Windows programe.

Problemi sa makroa

Ako makro unosi funkciju na radni list na koji upućuje na ćeliju iznad te funkcije, a na ćeliju koja sadrži funkciju je u redu 1, funkcija će vratiti #REF! Zato što ne postoje ćelije iznad reda 1. Potvrdite izbor funkcije da biste videli ako je argument upućuje na ćeliju ili opseg ćelija koji nije važeći. Ovo će možda zahtevati uređivanje makroa u polju Visual Basic Editor (VBE) da biste preuzeli ta situacija u nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Pregled formula u programu Excel

Način izbegavanja oštećenih formula

Korišćenje provere grešaka za otkrivanje grešaka u formulama

Excel funkcije (abecednim redom)

Excel funkcije (po kategoriji)

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×