Kako da ispravite grešku #DIV/0! Greška

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Excel prikazuje grešku #DIV/0! kada se broj deli sa nulom (0). Dešava se kada unesete prostu formulu poput =5/0 ili kada se formula odnosi na ćeliju koja sadrži 0 ili praznu vrednost, kao što je prikazano na sledećoj slici.

Primeri formula uzrokuje #DIV/0! greške.

Da ispravite grešku, uradite nešto od sledećeg:

  • Uverite se da delilac u funkciji ili formuli nije ćelija koja sadrži nulu ili praznu vrednost

  • Promenite referencu na ćeliju u formuli u drugu ćeliju koja ne sadrži nulu (0) ili praznu vrednost.

  • Unesite vrednost #N/A u ćeliju na koju se u formuli upućuje kao na delioca, što će promeniti rezultat formule u vrednost #N/A da pokaže kako delilac nije dostupan.

Više puta #DIV/0! se izbegne grešku zato što formula čekaju na unos iz vi ili neko drugi. U tom slučaju ne želite poruku o grešci da biste prikazali, tako da postoji nekoliko metoda za rukovanje greške koje možete da koristite da biste sprečili grešku dok čekate za unos.

Procena denominator za 0 ili je bez vrednosti

Najjednostavniji način da se spreči #DIV/0! Greška je da koristite funkciju IF da biste procenili postojanje denominator. Ako je bez vrednosti ili vrednost 0, onda pokazati 0 ili nema vrednost kao rezultat formule umesto #DIV/0! vrednost greške, u suprotnom izračunavanje formula.

Na primer, ako je formula koja vraća grešku = A2/A3, koristite =IF(A3,A2/A3,0) da biste dobili 0 ili =IF(A3,A2/A3,"") da biste dobili praznu nisku. Možete takođe da prikažete prilagođenu poruku poput ove: = IF (A3, A2/A3, „Input”potrebne). Funkcija QUOTIENT od prvog primera koristićete =IF(A3,QUOTIENT(A2,A3),0). To programu Excel govori IF (A3 postoji, zatim vraća rezultat formule, u suprotnom, zanemarite ih).

Primeri Ispravljanje greške #DIV/0! greške.

Koristite IFERROR da biste sprečili #DIV/0! Greška

Takođe možete da sprečite ovu grešku tako što ćete ugnežđivanje Odsek operaciju unutar funkcija IFERROR. Ponovo koristite A2/A3, možete da koristite =IFERROR(A2/A3,0). To programu Excel govori ako formula daje grešku kao rezultat, zatim povratnu 0, u suprotnom vraća rezultat formule.

Za verzije programa Excel pre Excel 2007, možete da koristite metod IF(ISERROR()): =IF(ISERROR(A2/A3),0,A2/A3) (pogledajte članak IS funkcije).

Napomena: i IFERROR i IF(ISERROR()) metode su okvirne greške rukovaoce, oni će spreči sve greške, ne samo #DIV/0!. Treba da proverite da li vaša formula deluje ispravno pre nego što primenite obradu sve greške, u suprotnom ne sam možda ustanovite da vaša formula ne radi kao što očekujete.

Savet: Ako je u programu Excel uključena provera grešaka, možete da kliknite na dugme Slika dugmeta pored ćelije koja prikazuje grešku. Izaberete stavku Prikaži korake u proračunu ukoliko se ona pojavi, a potom odaberite odgovarajuće rešenje za svoje podatke.

Da li imate pitanje vezano za određenu funkciju?

Objavite pitanje na forumu Excel zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Excel

Imate li predloge za to kako možemo da poboljšamo sledeću verziju programa Excel? Ako imate, pogledajte teme na lokaciji Excel User Voice.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Funkcija IF

Funkcija IFERROR

Funkcije IS

Pregled formula u programu Excel

Način izbegavanja oštećenih formula

Korišćenje provere grešaka za otkrivanje grešaka u formulama

Excel funkcije (abecednim redom)

Excel funkcije (po kategoriji)

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×