Kada kliknete na dugme slike, kartica "Alatke za crtanje" umesto alatke za slike će se pojaviti

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Simptomi

Kada kliknete na sliku, iznad kartica " Oblikovanje " pojavljuje se kartica " Alatke za crtanje ", umesto kartice Alatke za slike .

Napomena : Ako ne vidite stavku Alatke za slike ili Alatke za crtanje kartice, uverite se da ste izabrali sliku, oblik ili druge objekat.

Uzrok

Slike se ne tretira kao sliku zato što je to najverovatnije sliku sa tip crteža formata (kao što su vektorska grafika) ili na ugrađeni objekat.

Uobičajene oznake tipa datoteke za vektorske grafike su .wmf, .emf i .eps. Takođe, većina clip art je u format vektorske grafike.

Možete takođe ovog problema može doći ako niste ispravno izabrane slike ili ako vaš dokument je kreiran u programu Office 2003 i koristite Office 2007 u režimu kompatibilnosti.

Rešenje

Pokušajte nešto od sledećeg:

  • Zamena sliku sa slikom koja ima jednu od ove oznake tipa datoteke: .png, .jpeg ili .jpg, .tiff, .bmp ili .gif.

  • Uverite se da ste izabrali sliku tako što ćete kliknuti na nju.

  • Kliknite dvaput na sliku da biste je izabrali i otvorite karticu Oblikovanje .

  • Ako vidite [Režim kompatibilnosti] pored imena datoteke na vrhu prozora programa Office 2007, sačuvajte dokument kao Office 2007 dokument umesto dokumenta na Office 2003 i pokušajte ponovo.

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×