Kada OneDrive preimenuje stavke sa nevažeći znakovi

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada OneDrive ne može da sinhronizuje datoteku ili fasciklu zato što njeno ime sadrži nevažeće znakove, OneDrive da ga ponekad preimenujete za vas. Samo kliknite na dugme Preimenuj u obaveštenju koje primite.

Snimak ekrana Preimenuj obaveštenja u aplikaciju za stone računare sinhronizovanje OneDrive

Opcija automatski Preimenovanje datoteke i fascikle pojavljuje se samo za imena sa sledećih problema:

  • Imena počinju ili se završavaju razmakom

  • Imena počinju ili se završavaju tačkom

  • Imena koja sadrži nepodržane Unikod kodne tačke

  • Imena sa zamenskih par pitanja

Tokom Preimenuj, OneDrive zamenjuje svaki nevažeći znak sa donja crta. Na primer, datoteke koja se zove .file za sinhronizaciju bi preimenovana u _file za sinhronizaciju.

Druge nevažeći znakovi taj OneDrive nije moguće preimenovati umesto vas

Osim toga na nevažeće znakove tu OneDrive ispravne za vas, druge znakove i kombinacije znakova možda ćete takođe možete sprečiti datoteke i fascikle sinhronizaciju. Ove drugih znakova koji imaju specijalno značenja kada se koristi u imenima datoteka u OneDrive, SharePoint, Windows i macOS, kao što su „*” za džoker znakove, „\” u datoteci ime putanje i imena koja sadrži prelazimo, CON ili _vti_. Moraćete da preimenujete datoteke ili fascikle da biste uklonili ove znake pre nego što otpremite ih.

Sledeći znakovi nisu dozvoljena u imenima datoteka i fascikli u OneDrive, OneDrive for Business na Office 365i SharePoint Online:

" * : < > ? / \ |

Napomene: 

  • Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu u Windows, izaberite je i pritisnite taster F2. Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu na Mac računaru, izaberite je i pritisnite taster „return“. 

  • Neke organizacije još ne podržavaju # i % u imenima. Ako ste globalni administrator ili SharePoint administrator u Office 365, pogledajte Omogućavanje podrške za # i % na SharePoint blogu da biste saznali kako da dozvolite upotrebu ovih znakova.

  • Ako koristite Office 2010, ne možete da koristite "&" u imenima datoteka i fascikli.

Takođe pogledajte

Nevažeća imena datoteka i tipovi datoteka u usluzi OneDrive, OneDrive for Business i sistemu SharePoint

Sortiranje, preimenovanje ili premeštanje fotografija i datoteka u usluzi OneDrive

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×