Kôd greške 30015-6 prilikom instalacije sistema Office

Možda ćete dobiti ovu grešku tokom poslednjih koraka procedure instaliranja sistema Office. Instalacija je verovatno u redu, tako da možete da zanemarite poruku o grešci i probate da pokrenete Office aplikaciju Da biste videli instalirane Office aplikacije kao što su Word 2016 ili Excel 2016, pogledajte odeljak Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Savet : Potražite instalirane aplikacije sa dugmeta Start. Pre ćete ih pronaći tamo nego u fascikli „Office“. U suprotnom, pročitajte članak iznad za kompletna uputstva.

Ako ne možete nijednu Office 2016 aplikaciju, pokušajte ponovo da pokrenete računar, a zatim da popravited Office sa kontrolne table prema uputstvima ispod. Ovo bi trebalo da reši problem.

1. Ponovno pokretanje računara

Važno je da ponovo pokrenete računar pre nego što pređete na sledeći korak za popravku sistema Office.

2 – Popravka sistema Office sa kontrolne table

Koraci za pristup alatki za popravku zavise od operativnog sistema. Odaberite operativni sistem među dolenavedenim opcijama.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (u donjem levom uglu) i iz iskačućeg menija izaberite stavku Programi i funkcije.

  Kliknite desnim tasterom miša na Start meni
 2. Kliknite desnim tasterom miša na Microsoft Office proizvod koji želite da popravite i izaberite stavku Promeni.

  Napomena : Popravićete ceo paket Office, čak i ako želite da popravite samo određenu aplikaciju kao što je Word ili Excel. Ako imate samostalnu aplikaciju, onda možete da pretražujete aplikacije po imenu.

 3. Na ekranu „Kako biste želeli da popravite Office programe“ izaberite stavku Popravka na mreži da biste se uverili da će sve biti popravljeno, a zatim izaberite stavku Popravi. Dostupna je i opcija Brza popravka koja brže radi, ali otkriva i zamenjuje samo oštećene datoteke.

  Napomena : Ako je vaša kopija sistema Office zasnovana na MSI-ju, izaberite stavku Popravi, a zatim kliknite na dugme Nastavi. Ako vam je potrebna pomoć da biste otkrili da li je Office koji imate „Klikni i pokreni“ ili MSI, pogledajte nastavak ovog teksta.

 4. Pratite uputstva na ekranu da biste dovršili proces.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (donji levi ugao) i iz iskačućeg menija izaberite stavku Kontrolna tabla.

  Lista opcija i komandi koja se prikazuje kad pritisnete taster sa Windows logotipom i taster X
 2. Iz prikaza Kategorija, u okviru Programi izaberite stavku Deinstaliraj program.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na Microsoft Office proizvod koji želite da popravite i kliknite na dugme Promeni.

  Napomena : Ako imate paket kao što je Office 365 Home ili Office Home and Student 2013 ili 2016, potražite njegovo ime, čak i ako želite da popravite samo određenu aplikaciju, na primer Word ili Excel. Ako imate samostalnu aplikaciju, kao što je Word ili Excel, potražite njeno ime.

 4. Na ekranu Kako biste želeli da popravite Office programe izaberite stavku Popravka na mreži da biste se uverili da će sve biti popravljeno, a zatim izaberite stavku Popravi.

  Napomena : Ako je vaša kopija sistema Office zasnovana na MSI-ju, izaberite stavku Popravi, a zatim kliknite na dugme Nastavi. Ako vam je potrebna pomoć da biste otkrili da li je Office koji imate „Klikni i pokreni“ ili MSI, pogledajte nastavak ovog teksta.

 5. Pratite uputstva na ekranu da biste dovršili proces.

install_repairofficeapp_Win7Vista
Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×