Izvoz podataka u Word

Izvoz podataka u Word

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da izvezete podatke iz baze podataka Microsoft Office Access 2007Microsoft Office Word 2007 dokument pomoću čarobnjaka za izvoz. Ovaj članak objašnjava kako da koristite čarobnjak za izvoz i čuvanje postavki izvoza u vidu specifikacije za kasniju upotrebu.

U ovom članku

Izvoz podataka u programu Word: osnove

Izvoz podataka u programu Word

Razumevanje načina na koji Access izvozi objekte u Word

Vrh stranice

Izvoz podataka u programu Word: osnove

Možete da izvezete tabelu, upit, obrazac ili izveštaj da biste Office Word 2007. Kada izvezete objekat pomoću čarobnjaka za izvoz, Office Access 2007 kreira kopiju podataka objekta u datoteci Microsoft Word Format obogaćenog teksta (*.rtf). Za tabele, upite i obrasce, vidljiva polja i zapisi se pojavljuju kao tabele u Word dokument. Kada izvezete izveštaj, čarobnjak za izvoz podataka iz izveštaja i raspored – pokušava da Word dokument što bliže podseća na izveštaj.

 • Pokretanje operacije iz programa Access    Izvoz podataka iz programa Access u Word, potrebno je da radite u programu Access. Ne postoji funkcionalnost pomoću u programu Word koje možete da uvezete podatke iz Access baze podataka. Takođe možete da sačuvate u Access bazu podataka ili tabelu kao Word dokument pomoću komande " Sačuvaj kao " u programu Access.

 • Objekte možete da izvezete    Možete da izvezete tabelu, upit, obrazac ili izveštaj. Takođe možete da izvezete samo zapise izabran u prikazu. Ne možete da izvezete makroe i module. Kada izvezete obrazac ili list sa podacima koji sadrži podobrasce ili listove sa potpodacima, samo glavni obrazac ili list sa podacima biti izvezen. Potrebno je da ponovite operaciju izvoza za svaki podobrazac i list sa potpodacima koji želite da prikažete u programu Word. Nasuprot tome, kada izvezete izveštaj, podobrasci i podizveštaji koji se nalaze u izveštaju se izvoze, zajedno sa glavnim izveštajem.

 • Ishoda operacije    Čarobnjak za izvoz uvek izvozi oblikovane podatke. To znači da samo polja i zapisi koji su vidljivi u objektu ili prikazu se izvoze zajedno sa postavki. Kolone i zapisi koji su sakriveni, zbog postavke filtera, neće biti izvezeni. Za izveštaj, raspored izveštaja takođe sačuvan kada ga biti izvezen.

 • Objedinjavanje sa postojećeg dokumenta    Kada izvezete iz programa Access u Word dokument, podaci se uvek izvezena u novu Word datoteku. Ako želite da podaci budu umetnuti u postojeći Word dokument, koje morate prvo izvezite iz programa Access u novi Word dokument, kopirajte podatke iz novog Word dokumenta i nalepite u postojeći dokument. Alternativno, možete da kopirate redove direktno iz programa Access tabelu, upit, obrazac ili izveštaj i zatim ih nalepite u postojeći dokument.

Vrh stranice

Izvoz podataka u Word

Izvoz podataka u Word dokumentu proces sledi ove opšte korake:

 • Pripremite izvorne podatke za izvoz. U sklopu ovog koraka možete uverite se da podaci ne sadrže greške i odlučite da li želite da izvezete neke ili sve podatke iz izvorne tabele.

 • Pokrenite čarobnjak za izvoz.

 • Opcionalno, sačuvajte postavke u vidu specifikacije izvoza za kasniju upotrebu.

Koraci u narednim odeljcima objašnjavaju kako se izvršava svaki zadatak.

Priprema za izvoz

 1. Otvorite izvornu bazu podataka.

 2. U oknu za navigaciju izaberite objekat koji sadrži podatke koje želite da izvezete.

  Možete da izvezete tabelu, upit, obrazac ili izveštaj.

 3. Redigujte izvorne podatke da biste bili sigurni da ne sadrži indikatori grešaka (zeleni trouglovi) ili vrednosti grešaka, kao što su #Num.

  Uverite se da ste ispravili sve greške da izvezete podatke u programu Word. U suprotnom, videćete da su takve vrednosti zamenjene sa vrednošću "nula".

 4. Ako odredišni Word dokument postoji i otvorena, zatvorite je pre nego što nastavite. Čarobnjak će vas upitati pre zamenjivanja dokumenta.

  Napomena : Ne možete da dodate podatke u postojeći Word dokument.

 5. U bazi podataka, ako želite da izvezete samo deo tabele, upita ili obrasca, otvorite objekat i izaberite željene zapise.

Izvoz podataka

 1. Na kartici Spoljni podaci , u grupi Izvoz kliknite na reč. Slika dugmeta

  Napomena : Izvoz komande dostupne su samo kada je baza podataka otvorena.

 2. U čarobnjaku za izvoz Navedite ime odredišne datoteke.

 3. Čarobnjak uvek izvozi oblikovane podatke. Ako želite da prikažete Word dokument nakon dovršavanja operacije izvoza, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori odredišne datoteke nakon završetka operacije izvoza .

 4. Ako ste izabrali zapise koje želite da izvezete pre pokretanja operacije izvoza, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Izvezi samo izabrane zapise . Međutim, ako želite da izvezete sve zapise u prikazu, ostavite opozvan izbor u polju za potvrdu.

  Napomena : Ovo polje za potvrdu se pojavljuje nedostupno ako nijedan zapis nije izabran.

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. Ako postoji odredišni dokument, bićete upitani da kliknite na dugme da da biste zamenili datoteku. Kliknite na dugme ne da biste promenili ime odredišne datoteke, a zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

Access će izvesti podatke i otvoriti odredišni dokument u programu Word, u zavisnosti od opcija izvoza koje ste naveli u čarobnjaku. Access takođe prikazuje status operacije na poslednjoj stranici čarobnjaka. Pređite na sledeće korake ako želite da sačuvate postavke uvoza za kasniju upotrebu.

Čuvanje postavki izvoza

 1. Na poslednjoj stranici čarobnjaka za izvoz, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj korake za izvoz .

  Pojavljuje se skup dodatnih kontrola.

 2. U okviru Sačuvaj kao otkucajte ime za specifikacije izvoza.

 3. Opcionalno, otkucajte opis u polje Opis .

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj izvoz.

  –ili–

  Da biste pokrenuli operaciju izvoza u određenim intervalima (na primer sedmično ili mesečno), potvrdite izbor u polju za potvrdu Kreiraj Outlook zadatak , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj izvoz. Na ovaj način kreirate Microsoft Office Outlook 2007 zadatak koji vam omogućava da pokrenete specifikaciju kasnije.

Ako ne kreirate Outlook zadatak, Access će sačuvati specifikaciju. Ako odaberete da kreirate Outlook zadatak, Access će prikazati na u dijalogu Izvoz – ime – zadatak . Idite na sledeće korake za informacije o korišćenju tog dijaloga.

Napomena : Ako Outlook nije instaliran, Access prikazuje poruku o grešci kada kliknete na dugme Sačuvaj izvoz. Ako Outlook nije ispravno podešen, pokreće se čarobnjak za konfigurisanje programa Outlook. Sledite uputstva u čarobnjaku za konfigurisanje programa Outlook.

Kreiranje Outlook zadatka

 1. U polju u dijalogu Izvoz – ime – zadatak u programu Outlook Redigujte i izmenite postavke zadatka, kao što su krajnji rok i Podsetnik.

  Da bi se zadatak ponavljao, kliknite na dugme Ponavljanje. Sledeća slika prikazuje Planer zadataka sa nekim tipične postavke:

  Planer zadataka u programu Outlook

  Više informacija o planiranju Outlook zadataka, potražite u članku Planiranje operacije uvoza ili izvoza.

 2. Kada završite sa postavkama kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Pokretanje sačuvanog zadatka

 1. U oknu za navigaciju programa Outlook odaberite stavku Zadaci, a zatim dvaput kliknite na zadatak koji želite da pokrenete.

 2. Na kartici zadatak , u grupi Microsoft Office Access kliknite na dugme Pokreni izvoz Slika dugmeta .

 3. Otvorite tekstualnu datoteku i proverite sadržaj datoteke.

  Pogledajte sledeći odeljak za pomoć za rešavanje problema sa vrednostima koje nedostaju i netačnim vrednostima.

Vrh stranice

Razumevanje načina na koji Access izvozi objekte u Word

Sledeća tabela opisuje kako Access izvozi razne objekte i vrednosti u programu Word. Ovo mogu vam pomoći da odredite šta nije u redu ako operacije izvoza ne funkcioniše na očekivani način.

Stavka

Izvoz razmatranja

Imena polja

Kada izvezete tabelu, upit ili obrazac, imena polja se postavljaju u prvom redu tabele u Word dokumentu. Kada izvezete izveštaj, položaj imena polja u Word dokumentu varira u zavisnosti od rasporeda u izveštaju.

Polja sa više vrednosti

Polja u programu Access koja podržava više vrednosti se izvoze u jednu kolonu u programu Word. Vrednosti će biti razdvojene tačkom i zarezom (,).

Slike, objekti i prilozi

Svi grafički elementi – logotipi, podaci u OLE objekat polja i priloge koje su deo izvornih podataka – neće biti izvezeni.

Grafikoni

Microsoft Graph objekti se ne izvoze.

Izrazi

Izrazi neće biti izvezeni u Word dokument. Izvoze se samo rezultati izraza.

Podobrasci i listovi sa potpodacima

Kada izvezete obrazac ili list sa podacima, samo glavni obrazac ili list sa podacima biti izvezen. Morate da ponovite operaciju izvoza za svaki podobrazac i list sa potpodacima.


Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×