Izvoz kontakata u Outlook adresar

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pristup i Outlook su oba odličan programa za upravljanje lične i poslovne kontakte. Kao rezultat, možda će vam poželeti da izvezete podatke o kontaktima iz programa Access sa programom Outlook. Međutim, Access 2007 ne mogu direktno da izvezete podatke u format datoteke programa Outlook, niti da Outlook 2007 direktno uvoz tabele iz programa Access 2007 baze podataka. Na sreću, to je lako da izvezete Access tabelu ili upit kao tekstualne datoteke, a zatim da uvezete tu datoteku u programu Outlook 2007.

Više informacija o obrnuti proceduru (uvoz kontakata iz programa Outlook u program Access) potražite u članku Uvoz kontakata iz Outlook adresara.

Korak 1: Izvoz Access kontakt informacije kao tekstualne datoteke

 1. U oknu za navigaciju programa Access, kliknite desnim tasterom miša na tabelu ili upit koji sadrži informacije o kontaktu koje želite da izvezete, postavite Izvoz, a zatim kliknite na dugme Tekstualne datoteke.

 2. U dijalogu Izvoz – tekstualna datoteka zabeležite ime datoteke i lokaciju koju Access predložio. Možete da kliknete na dugme u redu da prihvatite podrazumevane vrednosti ili da kliknite na dugme Pregledaj da biste izabrali drugu lokaciju, a zatim kliknite na dugme u redu. Ne potvrdite izbor u poljima za potvrdu u okviru Opcije navedite izvoza.

 3. U okviru za dijalog Čarobnjaka za izvoz teksta , uverite se da Razgraničen je izabrana, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, izaberite karticu znak za razgraničavanje, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi imena polja u prvi red .

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Završi.

 6. Kliknite na dugme Zatvori bez čuvanja korake za izvoz, a zatim zatvorite Access.

U sledeću proceduru uvozite tekstualnu datoteku u programu Outlook. Pre nego što nastavite, preporučujemo da odlučite koju želite da uvezete kontakte u Outlook fascikle. Ako želite da uvezete kontakte u novu fasciklu u programu Outlook, morate da kreirate tu fasciklu pre nego što započnete ovu proceduru.

Korak 2: Uvoz tekstualne datoteke u programu Outlook

 1. U Outlook 2007, u meniju datoteka izaberite stavku Uvoz i izvoz.

 2. U dijalogu Izvoz čarobnjak za uvoz i izaberite stavku Uvezi iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Izaberite Karticu razdvojene zarezima (Windows), a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. U dijalogu Uvoz datoteke kliknite na dugme Pregledaj, pronađite .txt datoteku koju ste kreirali u prethodnom postupku i zatim kliknite dvaput na datoteku.

 5. Ako odredišna fascikla u programu Outlook već sadrži kontakte, možete naići situaciju gde su neki od kontakata koji želite da uvezete duplikate kontakata koje već postoje u programu Outlook. U okviru OpcijeOdaberite kako želite da Outlook da se ophodite prema duplikatima.

  • Ako mislite da kontakata koje uvozite su potpun ili više ažuriran od kontakata u Outlook fascikli, izaberite stavku Zameni duplikate uvezenim stavkama.

  • Ako niste sigurni koji kontakti su potpuno ili trenutni i želite da uvezete kontakte u tekstualnoj datoteci bez obzira na to da li su duplikati, izaberite stavku Dozvoli kreiranje duplikata. Nakon operacije uvoza, možete pregledati kontakata u programu Outlook i izbrisali one koje ne želite da zadržite.

  • Ako mislite da kontakata u programu Outlook su potpune i trenutnog od onih koji želite da uvezete, kliknite na dugme Ne uvozi duplirane stavke.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Na listi fascikli kliknite na fasciklu sa kontaktima koju želite da sačuvate uvezene kontakt informacije, a zatim kliknite na dugme dalje.

 8. Da pregledate ili promenite kako kontakt informacije će biti sačuvana u fascikli programa Outlook, izaberite stavku Mapiranje prilagođenih polja. Ovo je opcionalan korak, ali preporučujemo ako želite da biste se uverili da podataka koje uvozite se stavlja u odgovarajuća polja u programu Outlook.

  Napomena : Ako dugme " Mapiranje prilagođenih polja " nije dostupna, u okviru će izvršiti sledeće radnje, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored operacije uvoza.

  Dodatna pomoć za mapiranje prilagođenih polja

  1. U dijalogu Mapiranje prilagođenih polja ispitajte podrazumevanog mapiranja na listi sa desne strane.

   Napomena : Da biste prikazali dodatna polja na listi, kliknite na znak plus (+) pored polja. Na primer, da biste prikazali polja ime i Prezime , kliknite na znak plus (+) pored imena.

  2. Ako mapiranje polja izgleda ispravno, kliknite na dugme Otkaži da biste se vratili na uvoz datoteke čarobnjaka. U suprotnom, promenite mapiranje na sledeći način:

   • Da biste mapirali polja u tekstualnu datoteku u polje u odredišnoj fascikli programa Outlook, prevucite ga sa leve strane (iz) liste u odgovarajuće polje na listi (da).

   • Da biste uklonili mapiranje polja, prevucite ga na listi (da) na listu nalevo (iz).

   • Da biste uklonili celokupno mapiranje, izaberite stavku Obriši mapu.

   • Da biste uspostavili originalno mapiranje, izaberite stavku Podrazumevana mapa.

    Da biste videli dodatne zapise na listi sa , kliknite na dugme prethodni ili sledeći.

  3. Kada završite mapiranje polja, kliknite na dugme u redu .

   Napomena : Ako tekstualne datoteke koju uvozite ne sadrži imena polja u prvi red, prvi red podataka će se protumačiti kao imena polja i će biti uvezeni kao podatke. Da biste se uverili da sve podatke iz tekstualne datoteke uvoze, izaberite opciju da biste uključili imena polja u prvi red tekstualne datoteke kada ga izvezete iz programa Access.

 9. Kliknite na dugme Završi.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×