Izvoz Excel tabele u SharePoint

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da izvezete podatke iz Excel tabele u SharePoint listu. Kada izvezete na listi, Excel će kreirati novu SharePoint listu na lokaciji. Možete da zatim radite sa podacima na lokaciji, baš kao što biste to uradili za bilo koju SharePoint liste.

Napomena: Izvoz tabele kao lista ne kreirate podatke za povezivanje SharePoint liste. Ako treba da ažurirate tabele u programu Excel nakon što ih izvesti, ispravke će se odraziti na SharePoint listi.

Izvoz tabele u Excel unakrsnu tabelu na listu na SharePoint lokaciji, potrebno je da:

 • Na SharePoint lokaciji gde kreirate listu.

 • Dozvole za kreiranje lista na lokaciji. Ako niste sigurni, obratite se administratoru SharePoint lokacije.

Da biste prikazali listu u prikazu lista sa podacima na SharePoint lokaciji potrebno:

 • Excel ili Access. Ovi programi su potrebni za korišćenje prikaz lista sa podacima na SharePoint lokaciji.

  Napomena: Prikaz lista sa podacima nisu podržani u 64-bitnu verziju sistema Microsoft Office. Preporučuje se da instalirate 32-bitnu verziju sistema Office kako biste mogli da koristite prikaz lista sa podacima na listi na SharePoint lokaciji.

Izvoz tabele u SharePoint listu

 1. Kliknite na tabelu.

 2. Izaberite stavke Dizajn > Izvoz > Izvezi tabelu u SharePoint listu.

  Čarobnjak za izvoz tabele

 3. U polju Adresa otkucajte adresu ili URL adresu SharePoint lokacije.

  Važno: Otkucajte sve što je u svoju Veb adresu pre nego što je „/ default.aspx”. Na primer, ako je adresa http://contoso/default.aspx, otkucajte http://contoso. Ako je adresa http://contoso/teams/accounting/sitepages/home.aspx, otkucajte http://contoso/teams/accounting.

  Dijalog čarobnjaka „Izvoz u SharePoint“

 4. U polju ime otkucajte jedinstveno ime za listu.

 5. Opcionalno, unesite opis u polje Opis .

 6. Kliknite na dugme Dalje.

  Napomena: Koje se može tražiti da unesete akreditive Office 365 ili akreditive organizacije domena ili oboje.

 7. Pregledajte informacije na kolone i Tipove podataka , a zatim kliknite na dugme Završi.

 8. Kliknite na dugme U redu.

Poruku koja ukazuje na to tabele se objavi, zajedno sa Uniform Resource Locator (URL) se pojavljuje. Kliknite na URL adresu da biste otišli na listu. Dodajte URL ADRESE u omiljenim lokacijama u pregledaču.

Napomena: Drugi način da biste otvorili listu jeste da odete na SharePoint lokaciji, kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu i izaberite stavku Sadržaj lokacije.

Podržani tipovi podataka

Neki tipovi podataka u Excel nije moguće izvesti na listu na SharePoint lokaciji. Kada se izvoze tipovi podataka koji nije podržan, ove tipove podataka se konvertuju u tipove podataka koji su kompatibilni sa SharePoint listama. Na primer, formula koje kreirate u programu Excel konvertuju se u vrednosti u SharePoint listu. Nakon što se podaci konvertuju, možete da kreirate formule za kolone na SharePoint lokaciji.

Kada izvezete Excel tabele na SharePoint lokaciji, svake kolone u SharePoint listi dodeljuje se neka od sledećih tipova podataka:

 • Tekst (jedan red)

 • Tekst (više redova)

 • Valuta

 • Datum/vreme

 • Broj

 • Hiperveze (URL)

Ako kolona ima ćelije sa različitim tipovima podataka, Excel primenjuje tip podataka koji se mogu koristiti za sve ćelije u koloni. Na primer, ako kolona sadrži brojeve i tekst, tip podataka u SharePoint listi će biti tekst.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×