Izvori podataka možete da koristite za objedinjavanje pošte

Izvori podataka možete da koristite za objedinjavanje pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Word da uvučete podatke iz različitih izvora podataka za izvršavanje objedinjavanja pošte. U sklopu paketa Microsoft Office , Word lako prihvata podatke iz Outlook, Excel, i Pristupi drugih izvora podataka kao što su Veb stranica, OpenDocument tekstualnih datoteka i datoteke razgraničene podatke uskladištene kao čisti tekst. A ako nemate postojeći izvor podataka, možete da kreirate novu u programu Word.

Važno : Pristup bilo koju od izvora podataka po imenu sa HTTP lokacije nije podržana. Sačuvajte datoteku na lokalnom čvrstom disku pre nego što možete da koristite kao izvor podataka za objedinjavanje pošte.

Izvori podataka za objedinjavanje pošte

Evo nekoliko primera izvore podataka možete da koristite za objedinjavanje pošte u programu Word.

 • Microsoft Excel unakrsne tabele

  U unakrsnu tabelu Excel radi dobro kao izvor podataka za objedinjavanje pošte ako su svi podaci dobro oblikovane i na jednom listu tako da može da pročita Word. Više informacija potražite u članku Format-your-mail-merge-contacts-in-an-Excel-2016-for-Windows-spreadsheet.

 • Microsoft Outlook Spisak kontakata

  Kontakt informacije možete da preuzmete direktno iz vaše Outlook spisak kontakata u Word. Više informacija potražite u članku Korišćenje Outlook kontakata kao izvor podataka za objedinjavanje pošte.

 • Microsoft Office Spisak adresa

  Možete da kreirate jednostavne Office spisak adresa tokom objedinjavanja pošte i da ga kasnije ponovo koristiti. Ovo je najbolje rešenje kada želite da kreirate kratke, jednostavne liste za retko upotrebu.

 • Word datoteke sa podacima

  Word dokument možete da koristite kao izvor podataka. Dokument treba da sadrži jednu tabelu. Prvi red tabele mora da sadrži naslove i ostalih redova moraju da sadrže zapise koje želite da objedinite. Više informacija potražite u članku Podešavanje liste za objedinjavanje pošte u programu Word.

 • Microsoft Pristup baza podataka

  Sa Pristup, možete da izaberete podatke iz bilo koje tabele ili upita definisana u bazi podataka. Više informacija potražite u članku Korišćenje objedinjavanja pošte za slanje Access podataka u programu Word.

 • Tekstualne datoteke

  Možete da koristite bilo koju tekstualnu datoteku koja sadrži polja podataka razdvojena (ili razgraničena) tako što ćete karticu znacima ili zarezima i podataka zapisa razdvojene oznakama pasusa.

Druge datoteke baze podataka

Možete da koristite drugih izvora podataka za objedinjavanje pošte. Da biste pristupili ovih izvora, morate da biste pokrenuli čarobnjak za povezivanje sa podacima.

 1. U Word, na kartici Pošiljke , u grupi započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite stavku Izbor primalaca > Iskoristi postojeću listu.

  izvor podataka za objedinjavanje pošte

 2. U dijalogu Izbor izvora podataka odaberite Novi izvor da biste otvorili Čarobnjak za povezivanje podataka.

  Čarobnjak za povezivanje podataka
 3. U Čarobnjak za povezivanje podatakaOdaberite tip izvora podataka koji želite da koristite za objedinjavanje pošte, a zatim odaberite stavku sledeće.

 4. Sledite uputstva u Čarobnjak za povezivanje podataka da biste dovršili podatke za povezivanje sa dokumentom za objedinjavanje.

Kada su izvor podataka možete da kreirate nalepnice, koverte, slova i e-pošte pomoću objedinjavanja pošte

Takođe pogledajte

Da li imate pitanje u vezi sa Word objedinjavanja koje smo nije odgovori ovde?

Objavi pitanje na forumu zajednice programa Word

Pomozite nam da poboljšamo Word

Da li imate predloga o tome kako možemo da poboljšamo objedinjavanja pošte (ili bilo koju drugu opciju) programa Word? Ako je tako, posetite Word korisnika glas i obavestite nas!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×