Izvori podataka koje možete da koristite za objedinjavanje pošte

Word može da povlači podatke iz različitih izvora podataka kako bi izvršio objedinjavanje pošte. Kao deo Microsoft Office paketa, Word lako prihvata podatke iz programa Outlook, Excel i Pristup, kao i drugih izvora podataka kao što su veb stranice, OpenDocument tekstualne datoteke i datoteke sa razgraničenim podacima uskladištene kao čisti tekst. A ako nemate postojeći izvor podataka, možete da napravite novi u programu Word.

Važno: Nije podržano pristupanje navedenim izvorima podataka sa HTTP lokacije. Sačuvajte datoteku na lokalnom čvrstom disku pre nego što je budete koristili kao izvor podataka za objedinjavanje pošte.

Izvori podataka za objedinjavanje pošte

Evo nekoliko primera izvora podataka koje možete da koristite za objedinjavanje pošte u programu Word.

 • Microsoft Excel unakrsna tabela

  Excel unakrsna tabela dobro funkcioniše kao izvor podataka za objedinjavanje pošte ako su svi podaci dobro formatirani na jednom listu, tako da Word može da ih čita. Dodatne informacije potražite u članku Formatiranje kontakata za objedinjavanje pošte u unakrsnoj tabeli programa Excel 2016 za Windows.

 • Microsoft Outlook spisak kontakata

  Kontakt informacije možete da preuzmete direktno sa Outlook spiska kontakata u programu Word. Dodatne informacije potražite u članku Korišćenje Outlook kontakata kao izvora podataka za objedinjavanje pošte.

 • Microsoft Office spisak adresa

  Tokom objedinjavanja pošte možete da napravite jednostavan Office spisak adresa, a zatim da ga koristite ponovo kasnije. To je najbolje rešenje kada želite da napravite kratak, jednostavan spisak koji nećete često koristiti.

 • Word datoteka sa podacima

  Word dokument možete da koristite kao izvor podataka. Dokument treba da sadrži jednu tabelu. Prvi red tabele mora da sadrži naslove, a ostali redovi moraju da sadrže zapise koje želite da objedinite. Dodatne informacije potražite u članku Podešavanje liste objedinjene pošte pomoću programa Word.

 • Microsoft Pristup baza podataka

  Pomoću programa Pristup možete da izaberete podatke iz bilo koje tabele ili upita koji su definisani u bazi podataka. Dodatne informacije potražite u članku Korišćenje objedinjavanja pošte za slanje podataka iz programa Access u Word.

 • Tekstualne datoteke

  Možete da koristite svaku tekstualnu datoteku koja sadrži polja podataka razdvojena (ili razgraničena) tabulatorskim znakovima ili zarezima i zapise podataka razdvojene oznakama pasusa.

Druge datoteke baze podataka

Za objedinjavanje pošte možete da koristite druge izvore podataka. Morate da pokrenete čarobnjak za povezivanje sa podacima da biste pristupali tim izvorima.

 1. U programu Word, na kartici Pošiljke, u grupi Početak objedinjavanja pošte odaberite stavke Izbor primalaca > Koristi postojeću listu.

  izvor podataka za objedinjavanje pošte

 2. U dijalogu Izbor izvora podataka odaberite stavku Novi izvor da biste otvorili čarobnjak za povezivanje sa podacima.

  Čarobnjak za podatke za povezivanje
 3. U čarobnjaku za povezivanje sa podacima odaberite tip izvora podataka koji želite da koristite za objedinjavanje pošte, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Pratite odzive u čarobnjaku za povezivanje sa podacima da biste uspostavili vezu za prenos podataka sa dokumentom za objedinjavanje.

Kada imate izvor podataka, možete da pravite oznake, koverte, pisma i e-poruke pomoću objedinjavanja pošte

Takođe pogledajte

Da li imate pitanje o objedinjavanju pošte u programu Word na koje ovde nismo dali odgovor?

Postavite pitanje na forumu Word zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Word

Da li imate predloge za to kako možemo da poboljšamo objedinjavanje pošte (ili neku drugu funkciju) programa Word? Ako imate, posetite Word User Voice i javite nam!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×